ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώδεκα βήματα για τον τίτλο

Δώδεκα βήματα για τον τίτλο
INTIME SPORTS

Δώδεκα βήματα από τον τίτλο είναι ο ΠΑΟ και χρειάζεται προσεχτική διαχείριση του +5 από τον Ολυμπιακό. Η προσήλωση των παικτών και η κίνηση αποθέωσης του Φερέιρα.

Με τον καλύτερο και πιο ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στα δύο εξ' αναβολής ματς που είχε να δώσει ο Παναθηναϊκός φτάνοντας την διαφορά από τον "αιώνιο" αντίπαλό του στο +5.

Μετά και το 3-0 επί του Λεβαδειακού, οι "πράσινοι" κρατούν την κατάσταση στα χέρια τους και ξέρουν πως όλα εξαρτώνται από τους ίδιους. Το Sport24.gr αναλύει την επόμενη μέρα, την εικόνα των παικτών του "τριφυλλιού" αλλά και την κίνηση "ματ" του Φερέιρα που κέρδισε την συνείδηση των οπαδών. Δείτε τα highlights του αγώνα με την ομάδα της Βοιωτίας.

Στην τελική ευθεία με σημαντικό προβάδισμα στην βαθμολογία έχει πλέον ο Παναθηναϊκός που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις των δύο εξ' αναβολής επικρατώντας εύκολα με 3-0 του Λεβαδειακού στο "παγωμένο" ΟΑΚΑ.

Άπαντες πλέον γνωρίζουν πως η ομάδα του "τριφυλλιού" είναι σε θέση ισχύος όχι μόνο στον βαθμολογικό τομέα αλλά και τον ψυχολογικό. Το συν πέντε από τον "αιώνιο" αντίπαλο αλλά και η βελτίωση της εικόνας των "πράσινων" δίνουν άλλο αέρα στην ομάδα που καλείται να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο που έχει μπροστά της χωρίς απώλεια.

Στα δύο πρώτα από τα δώδεκα βήματα για τον τίτλο, ο Παναθηναϊκός δίνει δυο παιχνίδια μακριά από την έδρα του με δύο ομάδες που αντιμετώπισε πρόσφατα αλλά γνωρίζοντας πως στην έδρα τους παρουσιάζονται διαφορετικές. Την Δόξα Δράμας (την προσεχή Κυριακή) και τον Λεβαδειακό και πάλι (το επόμενο Σάββατο).

Δύο αναμετρήσεις που αν περάσει αλώβητος θα έχει κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα αφού θα έχει να πάει μετά στα δέκα ματς μόνο ταξιδεύει στην Κρήτη δύο φορές και πάει και στην Τρίπολη (ενώ έχει εκτός και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ωστόσο).

Προσήλωση και σοβαρότητα

Κανείς ωστόσο στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού δεν θεωρεί πως το πρωτάθλημα έχει τελειώσει αφού γνωρίζουν πως υπάρχει ακόμα δρόμος. Άπαντες είναι προσηλωμένοι και βλέπουν παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά, γεγονός που φαίνεται και από τις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών.

Εξάλλου τίποτα δεν μπορεί να τελειώσει από τον Ιανουάριο μήνα όμως όλοι πλέον ξέρουν με το βατό πρόγραμμα και με λιγότερες υποχρεώσεις από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου -αφού πλέον ο Παναθηναϊκός θα έχει ματς κάθε Κυριακή- όλα φαντάζουν ιδανικά και "ραμμένα" στα μέτρα του αρκεί να δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα και το πάθος που έχει φανεί σε κάθε του αναμέτρηση μέχρι τώρα.

Γνώστης της πραγματικότητας... που έκανε κίνηση "ματ"

Εξάλλου και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα απέδειξε με τα λεγόμενά του ότι δεν σκέφτεται πως η ομάδα του είναι το φαβορί με όσα έχει διδαχθεί όσο είναι στην Ελλάδα.

" Καταλαβαίνω ότι στην Ελλάδα και η ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, δεν μου επιτρέπει να κάνω λόγο για τίτλο, να εγγυηθώ για αυτό. Σε ένα πρωτάθλημα που έχουμε δύσκολους αγώνες μπροστά μας και με εκτός έδρας παιχνίδια, δεν θεωρώ ότι ο τίτλος έχει κριθεί. Εμείς επιθυμούμε να κρατήσουμε τη διαφορά και να την αυξήσουμε" τόνισε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο 65χρονος προπονητής που έχει κερδίσει στο απόλυτο εκτός από τους παίκτες του και τους οπαδούς της ομάδας που το έδειξαν και εμπράκτως στο ΟΑΚΑ για μια ακόμα φορά με τον ίδιο να ανταποδίδει.

Πρώτα, αποθεώθηκε στην ανακοίνωση του ονομάτός του όταν από τα μάτριξ ακούστηκαν οι συνθέσεις αλλά το καλύτερο ήταν στο φινάλε όταν αποχωρούσε και χειροκροτήθηκε από όλους γύρω από τα επίσημα και την φυσούνα με τον ίδιο να κάνει κίνηση "ματ" και να δείχνει με το χέρι του το "τριφύλλι" στο μπουφάν του ξεσηκώνοντας έτσι τους φίλους της ομάδας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ