ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπλεξίματα εν όψει για το νόμο Καλαφάτη

Μπλεξίματα εν όψει για το νόμο Καλαφάτη
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει την πρώτη αντίδραση στην επικείμενη επέκταση του "Απόστολος Νικολαΐδης" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων και καταγράφει την προοπτική της προσφυγής στο ΣτΕ σε βάρος του νόμου Καλαφάτη.

Το Sport24.gr εντόπισε και καταγράφει την έντονη αντίθεση που εξέφρασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων στην προοπτική της επέκτασης και του καλλωπισμού της ιστορικής έδρας του Τριφυλλιού η οποία βασίζεται στο νόμο που έφερε προς ψήφιση ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, αλλά και στην παραχώρηση του πάρκου Skate Board της οδού Τσόχα προς χρήση στον Ερασιτέχνη...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων εκδίδει τριμηνιαία εφημερίδα, μέσω της οποίας προβάλλει τις θέσεις και τις δράσεις του. Στο 51 τεύχος του Μαρτίου του 2014 αναφέρθηκε τόσο στην ανακαίνιση του «Απόστολος Νικολαΐδης», όσο και στην πίστα του Skate Board.

Μπλεξίματα εν όψει για το νόμο Καλαφάτη

H τοποθέτηση κάθε άλλο παρά θετική είναι. Αντίθετα, εκφράζει την πλήρη αντίθεση του Συλλόγου στις εξελίξεις και εμμέσως προαναγγέλλει σφοδρές αντιδράσεις και στα δύο ζητήματα που απασχολούν την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τη διάθεση να φτάσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να επιχειρήσουν να μπλοκάρουν κάθε επιδίωξη της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Οι πρώτες ενέργειες έγιναν με την παράσταση του Συλλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και στο συμβούλιο του 7ου Διαμερίσματος, όπου επιχειρηματολόγησαν εναντίον της συνεργασίας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με το Δήμο της Αθήνας για την αξιοποίηση του Skate Park, αλλά και για τη διερεύνηση εκμετάλλευσης και άλλων αθλητικών χώρων.

Στα μελλοντικά σχέδια των μελών είναι να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη, εφόσον υπογραφεί τελικά το συμφωνητικό για την παραχώρηση του Skate Park, ενώ θα προσφύγουν στο ΣτΕ για την ακύρωση του νόμου Καλαφάτη, αμέσως μόλις υιοθετηθεί ως νόμος του κράτους.

Τα δημοσιεύματα και η ανακοίνωση

Στο συγκεκριμένο τεύχος, μέσω δύο δημοσιευμάτων εκφράστηκε η θέση του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Το πρώτο αφορούσε την ανακαίνιση του «Απόστολος Νικολαΐδης»:

Μπλεξίματα εν όψει για το νόμο Καλαφάτη

Το δεύτερο αφορούσε την παραχώρηση του πάρκου Skate Board, για την οποία δόθηκε πρόσφατα θετική εισήγηση από το 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα:

Μπλεξίματα εν όψει για το νόμο Καλαφάτη

Ακόμα, στις 17 Μαρτίου εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των Προσφυγικών και την πιθανή συνεργασία του Δήμου της Αθήνας με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό:

1) Εκποίηση των προσφυγικών της Λεωφ. Αλεξάνδρας

Εκφράζουμε τη ριζική αντίθεσή μας, στην απόφαση της Κυβέρνησης, να περάσουν οι προσφυγικές κατοικίες στο ΤΑΙΠΕΔ για να εκποιηθούν, αφού μέχρι τώρα με ευθύνη της πολιτείας και του Δήμου Αθηναίων, συνεχώς υποβαθμίζονται.

Ζητάμε να αξιοποιηθούν σύμφωνα με τις προτάσεις μαζικών φορέων και του Συμβουλίου Επικρατείας (κήρυξη ως διατηρητέων) σε χρήσεις κατοικίας, πολιτισμού, Μουσείου προσφύγων, εκπαίδευσης, διαμονής και φιλοξενίας (συγγενείς των ασθενών στα παρακείμενα νοσοκομεία κλπ).

Έχουμε όλοι χρέος να προστατεύσουμε την πολιτιστική, αρχιτεκτονική και ιστορική κληρονομιά μας.

2) Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο.

Εκφράζουμε τη ριζική αντίθεσή μας στο προτεινόμενο υπό του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη (Αρ. Πρωτ. Δήμου 93440/5-3-2014) Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο.

Με το Μνημόνιο προωθείται η παραχώρηση αθλητικών χώρων που υπάρχουν αλλά και νέων που θα δημιουργηθούν εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, κατά χρήση στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, που θα έχει ως συνέπεια την σταδιακή αποξένωση απ’ τους αθλητικούς χώρους της τοπικής κοινωνίας (ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί, γονέων και φυσικά κατοίκων και παιδιών).

Η θέση μας είναι να παραμείνουν οι αθλητικοί χώροι στην ευθύνη και διαχείριση του Δήμου Αθηναίων, να είναι ανοιχτοί και διαθέσιμοι στην τοπική κοινωνία, που φυσικά πρέπει να έχει λόγο για το είδος της χρήσης".

Θεωρεί πάρκο τη Λεωφόρο!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, Οικολογική - Περιβαλλοντική και σχετίζεται με τον τομέα των Ελεύθερων Χώρων. Είναι ένας από τους παλαιότερους συλλόγους στην Αθήνα, έχοντας ιδρυθεί το 1959 και συνεχίζει τις δράσεις του μέχρι σήμερα. Ευαγγελίζεται τον εξωραϊσμό της περιοχής των Αμπελοκήπων και επιχειρεί να πετύχει την απόδοση μη δεσμευμένων χώρων στους κατοίκους.

Η επίσημη ιστοσελίδα του φιλοξενείται στη διεύθυνση www.anoampelokipi.gr και όπως αναφέρεται στην ενότητα "Σκοποί - Στόχοι", για την ευρύτερη περιοχή των Αμπελόκηπων αυτοί είναι οι:

  • Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή (Άμεση θεσμοθέτηση ως πάρκο υψηλού πρασίνου, σύμφωνα με τη μελέτη του Ε.Μ.Π, χωρίς εμπορευματοποίηση - Άμεση απομάκρυνση του Μπάντμιντον και των στρατοπέδων)

  • Γήπεδο ΠΑΟ - Κουντουριώτικα (Πάρκο υψηλού πρασίνου)

  • Προσφυνικά Λ. Αλεξάνδρας (Διατήρηση - Ανάπλαση)

Καθίσταται σαφές ότι ο Σύλλογος εκτιμά ότι το "Απόστολος Νικολαΐδης" έχει μέλλον είναι ως... χώρος πρασίνου και ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην παραμονή του Παναθηναϊκού και στην ανακατασκευή του γηπέδου. Αντίθετα, οραματίζεται ένα μεγάλο πάρκο που θα αρχίζει από το Λυκαβηττό και θα καταλήγει στο χώρο των Προσφυγικών...

Η αντίθεση του ΚΚΕ για τα Προσφυγικά

Παράλληλα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και σημαίνων στέλεχος του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, μιλώντας, προ ημερών, σε συγκέντρωση εργαζομένων του Γηροκομείου της Αθήνας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Άνω Αμπελοκήπων και αναφερόμενος στο θέμα των Προσφυγικών τόνισε:

Μπλεξίματα εν όψει για το νόμο Καλαφάτη

"Η ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας δεν είναι τυχαία. Οι αγώνες που έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια στα Δημοτικά Συμβούλια μαζί με τους κατοίκους για ανάπλαση των Προσφυγικών από το Δημόσιο και το δήμο είναι η απάντηση στην όψιμη ευαισθητοποίηση που ακούγεται. Οι προτάσεις για τη χρήση των αναπλασμένων Προσφυγικών έχει διατυπωθεί στα διεκδικητικά πλαίσια αυτών των αγώνων.

Το σκηνικό εμπορευματοποίησης συμπληρώνεται από το μνημόνιο συνεργασίας του δήμου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη χρήση δημοτικού οικοπέδου που έχει χαρακτηριστεί ως χώρος για ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού. Εκφράσαμε τη διαφωνία μας στο Διαμερισματικό Συμβούλιο του 7ου" τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, στέλνοντας το μήνυμα...

Λίγα άτομα, μεγάλα προβλήματα

Ποσοτικά, ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού είναι μικρός. Ωστόσο, με την προσφυγή στην Δικαιοσύνη ακόμα και ένα άτομο, μπορεί να μπλοκάρει την υλοποίηση των έργων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ