ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Διαφωνία για το προπονητικό κέντρο της Παιανίας

Διαφωνία για το προπονητικό κέντρο της Παιανίας
INTIME SPORTS

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο Γιώργος Βαρδινογιάννης με την στάση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με το προπονητικό κέντρο της Παιανίας. Διαβάστε ποια είναι τα δεδομένα της υπόθεσης και πως παραμονεύει ο κίνδυνος να τιναχθεί η συμφωνία στον αέρα...

Από τη διακριτική ευχέρεια του Γιώργου Βαρδινογιάννη εξαρτάται η αδειοδότηση του Παναθηναϊκού από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, εξαιτίας της "συμφωνίας" που επιτεύχθηκε την προηγούμενη Παρασκευή (25/5) για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ είχε συμφωνήσει με τον Χρήστο Παναγόπουλο να παραχωρήσει τη χρήση του προπονητικού κέντρου για τη σεζόν 2013 - 2014 στην ομάδα ποδοσφαίρου έναντι ετήσιου ενοικίου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, απαίτησε προκαταβολή 500.000 ευρώ και εγγυήσεις για την αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού.

Το εκμισθωτήριο δεν υπογράφηκε, όμως δηλώθηκαν οι εγκαταστάσεις της Παιανίας ως το προπονητήριο του Παναθηναϊκού στο φάκελο που κατατέθηκε στη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, προκειμένου να τον ενισχύσει εν όψει της εκδίκασης της έφεσης.

Στην πορεία όμως, η τραγική οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ δεν άφησε τα περιθώρια να παρασχεθούν οι εγγυήσεις για τον τρόπο αποπληρωμής που ζήτησε ο "καπετάνιος", ούτε και να καταβληθεί η προκαταβολή των 500.000 ευρώ. Παρότι αναλήφθηκαν δεσμεύσεις από τη διοίκηση ότι το ποσό θα καλυφθεί εγκαίρως, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης αρνήθηκε να υπογράψει το εκμισθωτήριο εάν δεν λάβει όσα ζήτησε στη συνάντηση της Παρασκευής (25/5).

Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που δεν υφίσταται επίσημο παραχωρητήριο για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας, τότε εάν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης το θελήσει, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην αδειοδότηση του Παναθηναϊκού. Δεδομένου ότι δύναται να τον αφήσει χωρίς προπονητικό κέντρο σε ένα χρονικό σημείο που η διοίκηση της ΠΑΕ δεν προλαβαίνει να αντιδράσει και να αναζητήσει λύση σε άλλο χώρο στην Αττική.

Η λογική του παραλόγου

Το 1,2 εκατομμύρια ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα είναι δυσβάστακτο ποσό για τον Παναθηναϊκό του 2013 και δυσχεραίνει στο μέγιστο βαθμό την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ. Ωστόσο, στην ελεύθερη αγορά ο Γιώργος Βαρδινογιάννης ως ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων, έχει το δικαίωμα να ζητήσει το ενοίκιο που ο ίδιος κρίνει λογικό.

Ωστόσο, με δεδομένη την ιστορία του στο Τριφύλλι, την μακρόχρονη προσφορά του και την αποδοχή του σε μεγάλη μερίδα του κόσμου, μπορούσε τουλάχιστον να διευκολύνει την αποπληρωμή του ποσού, αποδεχόμενος περισσότερες δόσεις και να μην βάλει το μαχαίρι το κόκκαλο την ώρα της αδειοδότησης.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει να επιλύσει πάρα πολλά προβλήματα και το τελευταίο που περίμενε από ανθρώπους όπως ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, είναι να του βάλουν μεγαλύτερα εμπόδια. Πλέον, ο πρόεδρος καλείται να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό του και να εξετάσει εκ νέου την κατεύθυνση των διαθέσιμων πόρων στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το λάθος στους χειρισμούς της ΠΑΕ έγκειται στο ότι έσπευσε να δημοσιοποιήσει τη συμφωνία με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη ενώ γνώριζε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Το ζήτημα έπρεπε να είχε διευθετηθεί εδώ και καιρό, μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας και να μην σέρνεται ως την τελευταία στιγμή, απειλώντας να τινάξει στον αέρα την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού εν όψει του επερχόμενου πρωταθλήματος.

Η ενόχληση του Γιώργου Βαρδινογιάννη

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης θεώρησε ότι η ΠΑΕ προσπάθησε να τον εκβιάσει επικοινωνιακά με τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας, προκειμένου να τον φέρει προ τετελεσμένου γεγονότος. Για αυτό ενοχλήθηκε ακόμα περισσότερο, τη στιγμή που ήταν ήδη χολωμένος με την ανοχή που θεωρεί ότι δείχνει η διοίκηση στα συνθήματα των οργανωμένων οπαδών σε βάρος της οικογένειας του.

Έτσι, διεμήνυσε στον Χρήστο Παναγόπουλο ότι δεν κάνει βήμα πίσω στις απαιτήσεις του και δεν έχει την παραμικρή διάθεση να διευκολύνει τον Παναθηναϊκό. Είτε θα του καταβληθεί η προκαταβολή και θα παρασχεθούν εγγυήσεις για την αποπληρωμή, είτε ο ίδιος δεν πρόκειται να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις για την προετοιμασία της ομάδας...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ