ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ασάνοβιτς: "Ήρθε για να σκοράρει πολλά γκολ, να είστε σίγουροι"

Ασάνοβιτς: "Ήρθε για να σκοράρει πολλά γκολ, να είστε σίγουροι"

Ο Αλιόσα Ασάνοβιτς αποθέωσε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Sport24.gr τον Μλάντεν Πέτριτς και αναλύει τις ικανότητες του 33χρονου άσου εντός και εκτός γηπέδου και περιμένει να τον δει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Την ικανότητα που έχει στο σκοράρισμα, το τρομερό αριστερό του πόδι αλλά και τον χαρακτήρα του Μλάντεν Πέτριτς εξήρε με συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr ο Αλιόσα Ασάνοβιτς.

Ο συμπατριώτης και πρώην τεχνικός του 33χρονου άσου του Παναθηναϊκού ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο τριφύλλι και έχει αγαπηθεί από τους πράσινους ανέλυσε τις ικανότητες του 33χρονου άσου τις οποίες σαφώς και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Ο Ασάνοβιτς άλλωστε ήταν συνεργάτης του Σλάβεν Μπίλιτς στην Εθνική Κροατίας (στην φωτογραφία Ασάνοβιτς, Πράνιτς, Μόντριτς, Μπίλιτς και Πέτριτε πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη επί της Αγγλίας με 3-2) για έξι χρόνια και όλο αυτό το διάστημα συνεργάστηκε με τον Μλάντεν Πέτριτς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας τους.

Ο "φιλόσοφος" του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε πολύ σωστή την απόφαση που πήρε ο 33χρονος επιθετικός και μίλησε και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην Γουέστ Χαμ.

Ο πρώην άσος του τριφυλλιού υποστήριξε ότι ο Πέτριτς θα "δέσει" με τον Παναθηναϊκό και εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα σκοράρει πάρα πολλά τέρματα και θα συνδυαστεί άψογα με τον Μπεργκ.

Τόνισε ότι είναι καλύτερο να παίζει πίσω από τον επιθετικό σαν ελεύθερος ενώ μίλησε και για τα πολύ καλά στημένα που διαθέτει ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει πως ο Πέτριτς μπορεί μέσω Παναθηναϊκού να χτυπήσει και πάλι την πόρτα της Εθνικής Κροατίας.

Όπως είναι λογικό τον ρωτήσαμε και για τους έτερους συμπατριώτες του που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό αλλά και για το κατά πόσο παρακολουθεί την ομάδα.

Ο Ασάνοβιτς μάλιστα μας αποκάλυψε πως βρίσκεται καθ οδόν για την Ελλάδα και την Αθήνα όπου θα μείνει για περισσότερο από μια εβδομάδα και σίγουρα δεν θα χάσει την ευκαιρία να συναντηθεί με τους συμπατριώτες του.

Ενημερωθήκατε για τη μεταγραφή του Πέτριτς στον Παναθηναϊκό; Θα ήθελα να μου τη σχολιάσετε... Εννοείται πως την έμαθα. Τα κροατικά μέσα έχουν βουίξει. Ο Μλάντεν πήρε τη σωστή απόφαση για τη συνέχεια της καριέρας του και θα τον βοηθήσει να επανέρθει δριμύτερος. Είχε προβλήματα στη Γουέστ Χαμ, αλλά είμαι σίγουρος ότι στον Παναθηναϊκό θα καταφέρει να βρει τον εαυτό του.

Ξέρετε γιατί δεν κατάφερε να καθιερωθεί στη Γουέστ Χαμ; Έχετε εικόνα;
Ο τραυματισμός του τον πήγε πίσω, αλλά δεν είχε και την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Είναι δύο ζητήματα ξεχωριστά, που όμως συνδυάστηκαν και δεν του επέτρεψαν να παίξει ποδόσφαιρο. Είναι ένας φοβερός επιθετικός, με εμπειρία στο διεθνές ποδόσφαιρο και με αξιοσέβαστη καριέρα. Αναμφίβολα, δικαιούταν μεγαλύτερο σεβασμό και κάποιες ευκαιρίες, τις οποίες δεν πήρε ποτέ.

Ως άνθρωπο και ως χαρακτήρα, πως τον κρίνετε;
Ο Μλάντεν είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας και δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις περίεργο. Δεν έχει τα κολλήματα ή τις ιδιοτροπίες άλλων ποδοσφαιριστών. Είναι συνεργάσιμος με τους προπονητές του, πειθαρχεί στις εντολές τους και προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα.

Έχετε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και γνωρίζετε τις απαιτήσεις, το βάρος της φανέλας, την πίεση του κόσμου. Πιστεύετε ότι ο Πέτριτς θα "κολλήσει";
Γνωρίζοντας το mentality του Παναθηναϊκού, πιστεύω ότι θα "κολλήσει" με την ομάδα και θα βοηθήσει στο αγωνιστικό κομμάτι. Επίσης, ένας ποδοσφαιριστής με το όνομα του Πέτριτς θα ανεβάσει το πρεστίζ του συλλόγου και θα τον διαφημίσει. Ο Μλάντεν δεν είναι ένας τυχαίος επιθετικός, είναι πασίγνωστος και πολλά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τις επιδόσεις του.

Ο Παναθηναϊκός διαθέτει άλλον έναν σπουδαίο επιθετικό, τον Μπεργκ. Θεωρείτε ότι θα συνεργαστούν αρμονικά;
Δεν έχω αμφιβολία ότι θα συνεργαστεί επιτυχημένα με τον Μπεργκ και θα ωφελήσουν τον Παναθηναϊκό. Έχουν συνυπάρξει στο Αμβούργο, γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν και οι δύο τα δικά τους κίνητρα για να συνεργαστούν καλά. Ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο και οι δύο τον Παναθηναϊκό.

Ο Πέτριτς είναι καλύτερος στην κορυφή της επίθεσης ή ως δεύτερος επιθετικός;
Προσωπικά, θεωρώ ότι ο Πέτριτς είναι καλύτερος όταν αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό περιοχής, έχοντας ελευθερία να κινηθεί όπου θέλει. Έχει καλή τεχνική και χειρίζεται καλά τη μπάλα και για αυτό του αρέσει να βγαίνει έξω από την περιοχή και να την υποδέχεται. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα του προπονητή του. Αυτός θα κρίνει πως θέλει να τον χρησιμοποιήσει. Είτε στην κορυφή, είτε έξω από την περιοχή. Μην ανησυχείτε, ο Πέτριτς θα τα καταφέρει όπου και να παίξει.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά από τον Πέτριτς και στις εκτελέσεις των στημένων φάσεων...
Διακρίνεται για τις εκτελέσεις στις στημένες φάσεις και με το αριστερό του πόδι θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό. Δεν έχουν πολλοί επιθετικοί αυτό το ταλέντο.

Γιατί έως τώρα, ο Πράνιτς από τον οποίο περίμεναν πολλά στις στημένες φάσεις, δεν έχει βοηθήσει πολύ!
Δεν έχω εικόνα από τον Παναθηναϊκό, οπότε δεν έχω εικόνα και τις εκτελέσεις του Πράνιτς. Εκπλήσσομαι όμως με αυτό που μαθαίνω. Ο Ντάνιελ είναι πολύ καλός εκτελεστής και το έχει αποδείξει στις ομάδες που έχει αγωνιστεί.

Έχετε μιλήσει με τον Πράνιτς ή τον Σίλντεφελντ για το πως περνάνε στον Παναθηναϊκό;
Δεν έχω μιλήσει μαζί τους, όμως ενημερώνομαι για την πορεία τους. Ξέρω ότι είναι χαρούμενοι στον Παναθηναϊκό, τους αρέσει η Ελλάδα και φιλοδοξούν να κερδίσουν μέσα από το ελληνικό πρωτάθλημα την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Έχουν σημαντικό κίνητρο για να παίξουν καλά.

Όμως δεν τους έχετε παρακολουθήσει αγωνιζόμενους;
Όχι, δεν έχω παρακολουθήσει παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Απλώς διαβάζω τα αποτελέσματα του.

Θεωρείτε ότι θα καταφέρει ο Πέτριτς να κληθεί ξανά στην Εθνική μέσα από τον Παναθηναϊκό;
Το Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία είναι μία μοναδική ευκαιρία για κάθε ποδοσφαιριστή. Το ίδιο ισχύει για τον Πέτριτς, οπότε είναι λογικό να έχει τεράστιο κίνητρο για να διακριθεί με τον Παναθηναϊκό. Έρχεται για να σκοράρει πολλά γκολ με τον Παναθηναϊκό, να είστε σίγουροι για αυτό. Παρά τον συναγωνισμό που υπάρχει για την Εθνική Κροατίας ο Πέτριτς δεν είναι ένας τυχαίος στράικερ και δεν υστερεί σε τίποτα. Έχει αποδείξει ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ