ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από τα εύκολα, στα δυσκολότερα

Από τα εύκολα, στα δυσκολότερα
INTIME SPORTS

Από τις 19 Οκτώβρη έως τις 9 Νοέμβρη, ο Παναθηναϊκός καλείται να παίξει 7 δύσκολα παιχνίδια και να πετύχει τις νίκες που χρειάζεται για τους βαθμολογικούς στόχους του και για το γόητρο του.

Μετά από τρεις εβδομάδες, ο Παναθηναϊκός επανέρχεται σε επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα, αφού ενδιάμεσα μεσολάβησαν η αναβολή της 6ης αγωνιστικής της Superleague λόγω της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού και η διακοπής εξαιτίας των προκριματικών του Euro 2016.

Ο Αναστασίου προσπάθησε να κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του με τα φιλικά με την Καλλιθέα και την Μπασακσεχίρ, αλλά σίγουρα η κατάσταση είναι διαφορετική στα επίσημα απ' ότι στα ανεπίσημα.

Την Κυριακή 18/10 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΟΦΗ στο "Απόστολος Νικολαΐδης", στο θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι από τα εφτά που έχει έως τις 9 Νοεμβρίου, όταν και το πρωτάθλημα θα διακοπεί εκ νέου για τα διεθνή ματς των Εθνικών ομάδων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα από τις 19/10 έως τις 9/11:

Παιχνίδι Γήπεδο Ημερομηνία Διοργάνωση
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ Απ. Νικολαΐδης 19 Οκτωβρίου Superleague
Αϊντχόφεν - Παναθηναϊκός Φίλιπς Στάντιον 23 Οκτωβρίου Europa League
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Γ. Καραϊσκάκης 26 Οκτωβρίου Superleague
Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός Απ. Νικολαΐδης 29 Οκτωβρίου Κύπελλο
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος Απ. Νικολαΐδης 2 Νοεμβρίου Superleague
Παναθηναϊκός - Αϊντχόφεν Απ. Νικολαΐδης 6 Νοεμβρίου Europa League
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός Τούμπα 9 Νοεμβρίου Superleague

Τις προηγούμενες ημέρες ο Γιάννης Αναστασίου είχε συνεργασία με τους συνεργάτες του, Στιβ Ρούτερ, Γιάννη Βονόρτα και Γιουσέφ Φος, προκειμένου να καταστρώσουν τον σχεδιασμό τους για τη χρησιμοποίηση των ποδοσφαιριστών με το μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής ώστε να τους έχουν όλους διαθέσιμους και ξεκούραστους.

Το θετικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει μόνο δύο ταξίδια, ένα στην Ολλανδία και ένα στη Θεσσαλονίκη, ενώ από τα εφτά ματς, τα τέσσερα θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (τα τρία είναι συνεχόμενα). Αυτό θα συμβάλλει ως ένα βαθμό στην αποφυγή της καταπόνησης από τις πολλές μετακινήσεις με το αεροπλάνο.

Το προσεχές διάστημα θα κρίνει οριστικά τις πιθανότητες πρόκρισης για τους "32" του Europa League, εάν ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει κοντά στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και θα έχει τη δυνατότητα να σφραγίσει την πρόκριση από τους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παράλληλα, πλην του βαθμολογικού σκοπού κάθε παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός καλείται να υπερασπιστεί και το γόητρο του, αφού θα παίξει στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, αλλά και να αποδείξει στα δύο ματς με την Αϊντχόφεν ότι παραμένει ανταγωνιστικός σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συνεπώς, είναι κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί σε όλα τα ταμπλό και δεδομένα ο Αναστασίου είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει όλο το οπλοστάσιο του προκειμένου να τα καταφέρει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ