ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από το Ζενίθ... στο Ναδίρ για δυο στον Παναθηναϊκό

Από το Ζενίθ... στο Ναδίρ για δυο στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Μέσα σε ένα μόλις χρόνο οι Χρήστος Δώνης και Χρήστος Μπούρμπος από εκεί που λογίζονταν στις βασικές επιλογές στον Παναθηναϊκό βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Ένας χρόνος στο ποδόσφαιρο μπορεί να θεωρηθείς και ως μια "αιωνιότητα" και πολλά πράγματα να συμβούν ώστε ένας ποδοσφαιριστής από εκεί που υπολογίζεται ως βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Από εκεί που είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του να βρίσκεται σε συζητήσεις για να πάει δανεικός ή ακόμα και να μείνει ελεύθερος.

Στο τριφύλλι υπάρχουν δυο τέτοιες περιπτώσεις όπου κάποιοι παίκτες από το Ζενίθ που έφτασαν πέρυσι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Ναδίρ και το μέλλον τους είναι αβέβαιο αλλά όπως όλα δείχνουν σίγουρα μακριά από τον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τους Χρήστο Δώνη και Χρήστο Μπούρμπο.

Συγκεκριμένα το πρώτο μισό της φετινής σεζόν ολοκληρώθηκε και τυπικά την περασμένη Κυριακή με το τελευταίο παιχνίδι των πράσινων κόντρα στον Πανθρακικό όπου το τριφύλλι γνώρισε την ήττα με 1-0 στην Κομοτηνή. Αυτό ήταν το 21ο ματς που έδωσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι δυο παίκτες έχουν αγωνιστεί ελάχιστα ή καθόλου. Χαρακτηριστικά ο Μπούρμπος έχει παίξει σε δυο αναμετρήσεις, έχει να αγωνιστεί με το τριφύλλι από τον Αύγουστο ενώ ο Δώνης δεν έχει φέτος καμία συμμετοχή. Τόσο με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο όσο και με τον Αντρέα Στραματσόνι στο τιμόνι δεν πήρε καμία ευκαιρία.

Το οξύμωρο βέβαια είναι πως την ίδια χρονική στιγμή πέρυσι όπου οι πράσινοι είχαν δώσει 27 παιχνίδια καθώς αγωνιζόμενοι και στον Europa League είχαν έξι επιπλέον ματς από την παρουσία τους στους ομίλους, οι δυο τους θεωρούνταν στις βασικές επιλογές του Γιάννη Αναστασίου.

Συγκεκριμένα ο Δώνης στο ίδιο διάστημα την περσινή σεζόν είχε παίξει σε 20 από τα 27 ματς του τριφυλλιού μετρώντας 1.113 λεπτά συμμετοχής ενώ με τις εμφανίσεις του είχε αναγκάσει τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο το οποίο και υπέγραψε πέρσι τον Ιανουάριο και επέκτεινε τη συνεργασία του μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Από το καλοκαίρι και μετά όμως και παρά το γεγονός ότι μετείχε κανονικά στην προετοιμασία των πράσινων και λογικά φέτος έπρεπε να είναι η χρονιά του αυτό δεν έγινε. Βλέποντας μάλιστα στις αρχές ότι δεν υπολογίζεται, είχε ζητήσει από τους πράσινους να παραχωρηθεί ως δανεικός με τον ατζέντη του να ψάχνει προς Ιταλία. Κάτι που δεν ήθελε ο Λεωνίδας Βόκολος. Τελικά έμεινε, αλλά συνέχισε να μην παίρνει ευκαιρίες. Ακόμα και με την έλευση του Αντρέα Στραματσόνι πάλι ο Δώνης είναι εκτός πλάνων. Τώρα αναμένεται να παραχωρηθεί ως δανεικός με προορισμό πιθανότατα το εξωτερικό.

Ανάλογη είναι και η περίπτωση του Χρήστου Μπούρμπου. Φέτος έχει μόλις δυο παρουσίες, η τελευταία τον Αύγουστο κόντρα στην Γκαμπάλα ενώ πέρυσι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα είχε παίξει σε 18 παιχνίδια των πράσινων, στα περισσότερα εξ αυτών ως βασικός, και είχε συνολικά αγωνιστεί 1.436 λεπτά. Φέτος όμως και με την έλευση των Βέμερ, Μαρινάκη δεν πήρε ευκαιρίες ενώ παρά το γεγονός ότι περίμενε την έλευση του Αντρέα Στραματσόνι για να αλλάξουν κάπως τα πράγματα, ούτε αυτό έγινε τελικά. Ο Μπούρμπος αναμένεται να αποχωρήσει τον Ιανουάριο, αν βρεθεί βέβαια λύση με τους πράσινους, με πιθανότατο προορισμό ομάδα από την Ελλάδα και την Super League χωρίς όμως ακόμα να έχει κάτι σίγουρο στα χέρια του.

Λιγότερες ευκαιρίες από πέρυσι για Χουχούμη, "Τριάντα"

Υπάρχουν δυο ακόμη πράσινοι που ναι μεν δεν μπορούμε να πούμε ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία αλλά είναι γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι δεν έχουν πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελαν και έχουν δει τους αριθμούς τους να μειώνονται αντί για να αυξάνονται. Και οι οποίοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών επίσης αναμένεται να παραχωρηθούν ως δανεικοί. Πρόκειται για τους Διαμαντή Χουχούμη και Κώστα Τριανταφυλλόπουλο.

Ο αριστερός μπακ του τριφυλλιού μετράει φέτος δυο συμμετοχές και 180 λεπτά παρουσίας την ώρα που στο αντίστοιχο περσινό διάστημα είχε αγωνιστεί σε έξι παιχνίδια και είχε παίξει 421 λεπτά με την πράσινη φανέλα.

Όσο για τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο έχει δει τους αριθμούς του να μειώνονται κατά πολύ. Καθώς από τα 19 παιχνίδια και τα 1523 λεπτά συμμετοχής που είχε πέρυσι φέτος έχει παίξει έως τώρα σε 7 αναμετρήσεις και συνολικά 479 λεπτά με το τριφύλλι στο στήθος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ