ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Πιστέψαμε όλοι στο όραμα και στο πρότζεκτ"

Αναστασίου: "Πιστέψαμε όλοι στο όραμα και στο πρότζεκτ"
Αναστασίου INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου σε συνέντευξη του σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι ποτέ δεν φοβήθηκε στον πάγκο του Τριφυλλιού καθώς από την αρχή τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος αλλά και οι συνεργάτες του πίστεψαν στο πρότζεκτ της ομάδας.

Μόνο αν η διοίκηση θελήσει να κάνει ένα δώρο στον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του θα προχωρήσει σε μεταγραφή ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο τεχνικός του Τριφυλλιού σε συνέντευξη του στην "NOVA".

Ο 40χρονος προπονητής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Η ώρα των πρωταθλητών" με τον Γιάννη Καραλή και μίλησε για περίπου 45 λεπτά για όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στον Παναθηναϊκό. Για το όραμα του, για τους νέους παίκτες, για τους στόχους του, για τον Μπαϊράμι, για το πρωτάθλημα αλλά και την Εθνική Ελλάδος ενώ αποθέωσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την φετινή του στήριξη.

Χαρακτηριστικά όσα είπε:

Αναλαμβάνεις τον Παναθηναϊκό πόσο δύσκολο είναι, δεν θεωρείς ότι είναι μια ηλεκτρική καρέκλα;
"Δεν έχω σκεφτεί καθόλου ότι είναι ηλεκτρική καρέκλα. Αλίμονο αν πήγαινα σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός χωρίς φιλοδοξίες και σκεφτόμουν έτσι"

Ήσουν αρκετά χρόνια εκτός Ελλάδας αλλά ήρθες πάλι στην Ελλάδα και προσαρμόστηκες πολύ γρήγορα και πάλι;
"Είναι αρκετά δύσκολο, ήξερα που έρχομαι, τα δεδομένα της ομάδας, του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον πρόεδρο. Ήταν ανοικτός να με ακούσει και να τον ακούσω. Καθώς αλλιώς να μαθαίνεις κάποια νέα για μια ομάδα απέξω και αλλιώς να ακούς μιλώντας με τον ίδιο τον πρόεδρο. Είδα ότι είχε κάποιο όραμα να το πω έτσι. Το μοιράστηκε μαζί μου και σε συνεργασία με τον Νίκο Νταμπίζα, τον Γιάννη Σαμαρά και τον Δημήτρη Σαραβάκο προσπαθήσαμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη γιατί τα δεδομένα ήταν λίγο δύσκολα".

Είστε κοντά σε ηλικία με τον Σαραβάκο αλλά δεν είστε της ίδιας γενιάς σε αντίθεση με τους Σαμαρά, Νταμπίζα;
"Προσωπικά τον Δημήτρη δεν τον ήξερα. Δεν είχαμε μιλήσει, είχαμε πει μια-δυο φορές ένα γεια. Μιλώντας με τα παιδιά είδαμε ότι έχουμε κοινή φιλοσοφία. Αυστηροί στην κρίση. Πολύ υψηλά κριτήρια. Όπως είχα πει και στην παρουσίαση μου από εμάς τουλάχιστον δεν θα ακούσουν πολλά λόγια αλλά θα δουν σκληρή δουλειά".

Ο Παναθηναϊκός όμως είναι ένας σύλλογος με μεγάλο βάρος;
"Τεράστιο θα έλεγα και ειδικά στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει η λογική. Ξέραμε και εγώ και οι συνεργάτες μου που ήρθαμε και ποιες θα είναι οι απαιτήσεις από όλους μας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο μας. Τόσο στην πρώτη ομάδα όσο και στην ακαδημία υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι που ξεπερνάνε τα καθημερινά μικρά προβλήματα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος που έχει αυτή η ομάδα. Όλοι από τον προπονητή της πρώτης ομάδας μέχρι τον φροντιστή της ακαδημίας".

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μέχρι τώρα στον πάγκο;
"Μετά το ματς με τον Πλατανιά. Το αποτέλεσμα ήταν 1-1 και είπα δεν ξέρω αν θα πρέπει να είμαι χαρούμενος η δυσαρεστημένος. Χαρούμενος που παίξαμε με 7 παιδιά από την ακαδημία και δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα".

Πόσο σημαντικό είναι για έναν προπονητή να αφήνει έργο και να έχει υπομονή για να βγάλει τους μικρούς παίκτες της ομάδας;
"Ότι κάνεις δεν αφορά μόνο τους μικρούς αλλά σε οποιοδήποτε τομέα η υπομονή είναι αρετή. Εγώ σαν αθλητής έτσι έφτασα εκεί που έφτασα. Και έχω πολλά παραδείγματα πολλών ταλέντων που δεν έφτασαν εκεί που έπρεπε. Αυτό συμβουλεύουμε και τα μικρά παιδιά. Να γνωρίζουν πως ότι και αν κάνουν εκτός γηπέδου στην προσωπική τους ζωή αφορά τον Παναθηναϊκό. Τους δίνουμε συνέχεια μια καθοδήγηση. Είμαστε δίπλα τους και προσπαθούμε κάθε στραβό να το διορθώσουμε και να το κάνουμε καλύτερο".

Έχουμε δει όλους τους παίκτες που έχουν έρθει να προσαρμόζονται και όλοι να βοηθάνε, ακόμη και όποιοι δεν ξεκίνησαν καλά τη σεζόν και χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο;
"Είναι πολύ καλό το κλίμα. Είναι οικογενειακό. Θέλαμε να κάνουμε όλοι ένα περιβάλλον υγείας ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν όπως πρέπει στο γήπεδο. Είναι οι άνθρωποι, οι χαρακτήρες. Για μας είναι σημαντικό να έχουμε καλούς χαρακτήρες. Όλοι να είναι προσιτοί και να μπορούμε να επικοινωνούμε. Όλοι έχουν τον ρόλο τους ξέρουν ποιος είναι αυτός και το απολαμβάνουν. Από τις 26 Ιουνίου μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάνει προπόνηση χωρίς μπάλα. Με πάρα πολλά καινούρια πράγματα που ναι μεν τους αρέσουν αλλά και τους βοηθάνε στο να εξελιχθούν".

Βλέπουμε ότι υπάρχει και ο κορμός κάποιων παιδιών ενώ παράλληλα βγαίνουν και πολλοί νέοι παίκτες;
"Είναι σημαντικό όταν θες να προχωρήσεις και να πας κάπου να υπάρχει ένας κορμός. Για μας είναι σημαντικό να υπάρχει και διαχείριση των νέων παιδιών και φυσικά πως θα συνδυαστούν αυτά τα δυο ώστε να εξελιχθούν και τα νέα παιδιά".

Πως βγήκε ο Ρισβάνης, πως ξεπετάχτηκε ο Μαρινάκης;
"Όταν τα παιδιά κάνουν προπόνηση με την πρώτη ομάδα παρά το ότι είναι 18-19 ετών δεν υπάρχει λόγος να μην τους εμπιστευτούμε. Αν κάνει την δουλειά που θέλουμε, είτε είναι 18 είτε 35 θα παίξει. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέξαμε ένα μικρό ρόστερ για να δώσουμε ευκαιρίες και στα νέα παιδιά που έχουμε".

Ρωτάει ένας φίλαθλος αν θεωρείται ότι η βαθμολογική συγκομιδή αδικεί τον Παναθηναϊκό και αν η ομάδα θέλει ενίσχυση;
"Μας αρέσει πάντα να κάνουμε μεταγραφές παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια περίπτωση ισχνών αγελάδων. Το καλό που έχει η ομάδα είναι ότι είμαστε όλοι ρεαλιστές και ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε. Για να απαντήσω στην πρώτη ερώτηση ναι πιστεύω ότι σε κάποια ματς αδικήσαμε τους εαυτούς μας και σίγουρα μπορούσαμε να είχαμε και άλλους πόντους. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση αλλά όλα θα παίξουν ρόλο με το οικονομικό. Είμαστε αυτοί που είμαστε εδώ και δυο εβδομάδες και θα συνεχίσουμε έτσι. Αν η διοίκηση θέλει να μας κάνει ένα... δώρο θα το δεχτούμε. Βέβαια από την αρχή της σεζόν έχουμε περάσει πολύ δύσκολα και θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος".

Η ομάδα θέλει δημιουργικό χαφ;
"Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ο Μπαϊράμι θα είναι μια νέα μεταγραφή τον Ιανουάριο. Είναι ποιοτικός παίκτης και θα μας βοηθήσει πάρα πολύ. Από την Τετάρτη θα μπει μαζί μας. Πιστεύω ακράδαντα σε αυτόν τον παίκτη. Γιατί όλες οι μεταγραφές που κάναμε επειδή δεν είχαμε μεγάλα περιθώρια προσέξαμε αρκετά και φροντίσαμε να φέρουμε ότι καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικές οι κινήσεις που κάναμε και είχαν κάποια χαρακτηριστικά για το παιχνίδι που παίξαμε. Προσέξαμε ιδιαίτερα".

Κατά πόσο ελπίζεις σε αλλαγές της διοικητικής κατάστασης που θα δώσουν την ευκαιρία για καλύτερη ενίσχυση, είσαι έτοιμος;
"Η δουλειά μας είναι πάντα να είμαστε έτοιμοι. Τα διοικητικά όμως είναι το τελευταίο κομμάτι που αφορά εμένα και τους συνεργάτες μου. Μας ενδιαφέρει σαν ομάδα πως θα γίνουμε καλύτεροι. Στο διοικητικό αυτοί που τρέχουν την ομάδα θα πάρουν την απόφαση τους".

Θεωρείτε ότι το πρωτάθλημα έχει κριθεί;
"Εσείς τι λέτε; Σίγουρα δεν το συζητάμε αλλά αν μιλάμε για αρχές Δεκεμβρίου ότι έχει κριθεί το πρωτάθλημα δεν θα έλεγα ότι σαν χώρα πρέπει να είμαστε περήφανοι. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη μάδα αλλά δεν τιμάει το ποδόσφαιρο μας να έχει κριθεί από τώρα. Αν θέλουμε να είναι ανταγωνιστικό θα πρέπει να κρίνεται τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο όχι από τώρα".

Ναι αλλά αυτό δεν είναι θέμα μόνο του Ολυμπιακού αλλά και των άλλων ομάδων, εσείς μπορείτε με το πρότζεκτ που έχει η ομάδα να τον ανταγωνιστείτε;
"Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δείξαμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό. Μέσα στο γήπεδο φαίνεται η καλύτερη ομάδα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι κρίνεται στην ικανότητα κάποιων ποδοσφαιριστών. Ο Παναθηναϊκός έχει τα φόντα, χτίζει μια ομάδα με μέλλον. Έχουμε αρκετούς Έλληνες παίκτες σε νεαρή ηλικία που αποκτούν εμπειρίες. Ο στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να μπορούμε να διεκδικούμε με ίσες αξιώσεις το πρωτάθλημα".

Θεωρείτε ότι η ομάδα είχε πρόβλημα στην άμυνα;
"Αυτό που θα έλεγα για την άμυνα είναι ότι η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Εγώ θα έλεγα ότι σε πολλά ματς είχαμε κακή αμυντική λειτουργία. Σίγουρα η αντίδραση μας δεν είναι αυτή που πρέπει και θα πρέπει να περιορίσουμε τα νεκρά διαστήματα που έχουμε".

Ποιος είναι τελικά ο στόχος της ομάδας;
"Το να πω εγώ τι στόχους έχουμε μπορεί να θεωρηθεί λίγο υπερβολικό. Ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια από το καλοκαίρι ακουστήκαν πολλά και το χειρότερο ότι αυτή η ομάδα θα υποβιβαστεί. Ζούμε στην χώρα της υπερβολής βέβαια. Από το δικό μου στόμα μέχρι το τέλος της σεζόν δεν θα βγει κάτι άλλο για στόχους πέρα του ότι θα μπαίνουμε σε κάθε ματς για να κερδίζουμε κόντρα σε κάθε αντίπαλο".

Είπε ο κ. Στέφενς ότι μόνο στην Ελλάδα μία ομάδα με τους βαθμούς του ΠΑΟΚ δεν θα ήταν πρώτη στην βαθμολογία;
"Αυτό που εισπράττω είναι ότι κάποιος θα κερδίζει πάντα και όλοι οι άλλοι παλέψτε. Εμείς προσπαθούμε στην ακαδημία και στην ομάδα να έχουμε σαν στόχο να μας απασχολεί κυρίως το παιχνίδι. Τίποτα άλλο. Να κάνουμε την δουλειά μας και αν η τύχη, ο θεός δεν θέλει να κερδίσουμε να μην ασχολούμαστε. Εμείς θα πρέπει να έχουμε κάνει καλά την δουλειά μας

Σίγουρα ο καθένας προσπαθεί να κάνει την δουλειά του αλλά πρέπει να υπάρχει και ένας σεβασμός. Το μεγάλο πρόβλημα για μένα στην Ελλάδα, είναι το περιβάλλον γύρω. Ακούγονται πάρα πολλά για να εξυπηρετηθούν και κάποια συμφέροντα. Δεν κάνουμε καλό στο ποδόσφαιρο μας.

Δεν νομίζω ότι οι Άγγλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς. Όταν παίζουμε στο Ελληνικό πρωτάθλημα και βλέπουμε την Καλλονή να παίζει στο ΟΑΚΑ ή όταν ο Λεβαδειακός σε ένα ματς είχε κόψει 250 εισιτήρια δεν μπορώ να πω ότι είναι καλό για το ελληνικό μας ποδόσφαιρο".

Τι πιστεύετε ότι μπορεί να καταφέρει η Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ;
"Νομίζω ότι να πάμε να κυριαρχήσουμε γήπεδο δεν θα το κάνουμε. Οι ομάδες που κληρωθήκαμε να παίξουμε είναι δύσκολες και επικίνδυνες. Η Ιαπωνία έχει φοβερά τρεξίματα, η Κολομβία είναι καλή ομάδα. Η Εθνική έχει δείξει ότι έχει ένα μεγάλο προσόν. Είναι ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια ότι έχει καταφέρει το έχει καταφέρει δείχνοντας ότι είναι ομάδα.

Πιστεύω ότι ο όμιλος θα είναι αρκετά σφιχτός και φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση την οποία θα βρεθούμε τώρα. Το κατά πόσο ο Μήτρογλου που για μας είναι σημαντικός παίκτης θα μπορεί να είναι στην ίδια κατάσταση και να σκοράρει. Η άμυνα μας θα είναι σταθερή. Κατά πόσο οι παίκτες μας στην μεσαία γραμμή μετά από τέτοια χρονιά θα είναι σε θέση να προσφέρουν. Είναι πολύ νωρίς να πούμε".

Ποια είναι η άποψη σας για το αυριανό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ;
"Ξέρω ότι θα μπουν μέσα με την νοοτροπία πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Οι Βέλγοι έχουν την νοοτροπία δεν τα παρατάμε ποτέ. Θα είναι ένα κίνητρο για αυτούς να παίξουν στο "Καραϊσκάκης" και να πάρουν ένα αποτέλεσμα. Είναι μια καλή ομάδα. Αν ο Ολυμπιακός χρειαστεί να ανοιχτεί θα έχει πολλά προβλήματα στο ανοιχτό γήπεδο. Φέτος και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν φέρει αρκετούς βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τους χρειαζόμαστε".

Ξεκινάει το πρωτάθλημα 2-0 με τον Παναιτωλικό και έρχεται η ήττα από τον Πανιώνιο και μετά νέα γκέλα, διαβάζατε τι γραφόταν σας επηρέασε;
"Για να είμαι ειλικρινής όχι. Δεν διαβάζω καθόλου τίποτα, τι γράφει ο Τύπος. Για παράδειγμα ακόμα και στα συγγενικά μου πρόσωπα έχω πει να μην μου λένε πράγματα, ιδίως από την περασμένη μου θητεία ως βοηθός στον Τεν Κάτε. Έτσι με το που πήρα την δουλειά μου σαν πρώτος προπονητής τους είπα ότι δεν θέλω να μου πούνε τι γράφει ο Τύπος".

Να κλείσουμε με μια ερώτηση για τον κόσμο που και μετά το ματς με την Καλλονή συγκλόνισε με την στάση του και έγινε αιτία να αναφερθούν οι Άγλλοι σε αυτούς;
"Νομίζω η συμπεριφορά των οπαδών μας είναι εκπληκτική. Έχουν στηρίξει στο έπακρο αυτή την ομάδα. Αρκετοί έχουν προσφέρει μάλιστα και κάποια χρήματα στην ομάδα που λόγο κρίσης καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο.

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αγαπούν αυτή την ομάδα ήταν μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Που κάθισαν και μας χειροκρότησαν για δέκα-δεκαπέντε λεπτά.

Βέβαια στο ίδιο ματς δεχτήκαμε μια τιμωρία και δεν νομίζω ότι μας τιμάει και θα πρέπει σαν Παναθηναϊκός να μην το δούμε ξανά, δεν το θέλουμε. Έχουν δείξει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ότι έχουν επίπεδο και ξέρουν και το ξέρω και γω προσωπικά ότι έχουν τον πήχη ψηλά.

Παράδειγμα σαν το χθεσινό είναι η καλύτερη επιβράβευση και για τα παιδιά γιατί παίζουν για αυτούς. Αυτά τα πράγματα είναι υγεία".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ