ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Να πατήσουμε restart"

Αναστασίου: "Να πατήσουμε restart"

Ο Γιάννης Αναστασίου, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές συμφώνησαν ότι ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να κάνει επανεκκίνηση στο παιχνίδι του και να θυμηθεί την ομάδα που ενθουσίασε στις αρχές του 2014!

Να αποφορτίσουν την πίεση και να αντιστρέψουν το κλίμα εντός της ομάδας, επιχείρησαν πριν από την έναρξη της προπόνησης της Δευτέρας στο "Γεώργιος Καλαφάτης", οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού.

Τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος συγκεντρώθηκαν στα αποδυτήρια και επιχείρησαν να εξηγήσουν τους λόγους της αγωνιστικής καθίζησης, αλλά το κυριότερο, να συσπειρωθούν ως ομάδας και να αντιδράσουν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Άλλωστε, όπως έχουν καταλήξει όσοι αποτελούν μέλη του Παναθηναϊκού, το κύριο πρόβλημα εστιάζεται στην ψυχολογία τους και επιθυμούν να την αλλάξουν.

Ο Γιάννης Αναστασίου απευθύνθηκε στους ποδοσφαιριστές και το μήνυμα του ήταν ότι πρέπει να ξεπεράσουν την κρίση και να επανακτήσουν τη νοοτροπία νικητή που τους διέκρινε το πρώτο εξάμηνο του 2014.

"Στα δύσκολα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να φανούμε ομάδα, όπως το κάναμε και πέρσι σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Σίγουρα θα υπάρξει αμφισβήτηση. Ήδη υπάρχει μάλιστα. Εμείς έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε και περιμένω χωρίς πολλά λόγια να το βγάλουμε ξανά στο γήπεδο και να κάνουμε το restart. Έχουμε βιώσει ξανά τέτοιες καταστάσεις και βγήκαμε νικητές" ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Γιάννη Αναστασίου.

Τα λόγια των παικτών

Οι παίκτες συμφώνησαν με τα λεγόμενα του προπονητή τους και εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις ήττες του Παναθηναϊκού και την απόδοση τους. Οι πιο έμπειροι εξέφρασαν τις απόψεις τους και τόνισαν ότι όλοι μαζί, επιβάλλεται να αντιστρέψουν το κλίμα, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν και τον Ολυμπιακό.

Ως αρχηγός, ο Κάρλος Ζέκα σημείωσε ότι η ευθύνη είναι συνολική και όλοι μαζί οφείλουν να δουλέψουν, για να βγάλουν τον Παναθηναϊκό από τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει. "Έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε και πρέπει να το ξανακάνουμε" ανέφερε ο Πορτογάλος χαφ.

Από την κροάτικη παροικία, ο Ντανιέλ Πράνιτς αρκέστηκε να τονίσει ότι για αδιευκρίνιστους λόγους η ομάδα αποδιοργανώνεται στη διάρκεια του παιχνιδιού και πρέπει να βρεθεί τρόπος να σταματήσει αυτό, ενώ ο Γκόρντον Σίλντενφελντ πρόσθεσε ότι ο κάθε ένας υποχρεούται να βοηθά και να καλύπτει τον συμπαίκτη του.

Το λόγο πήρε ο Στέφανος Κοτσόλης ως ο παλαιότερος ποδοσφαιριστής και ζήτησε "να μην υποτιμάμε τον αντίπαλο και να μην υπερτιμάμε τον εαυτό μας. Να αναζητούμε την απλή επιλογή και να μην ψάχνουμε το εξεζητημένο. Πολλές φορές μας κοστίζει ότι δεν κάνουμε τα απλά πράγματα".

Την άποψη τους εξέφρασαν και οι νεοαποκτηθέντες, Λουκ Στιλ και Χρήστος Μπούρμπος, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην ενδεκάδα του ματς με τον ΟΦΗ. "Ήμασταν άτυχοι, ο αντίπαλος μας έκανε γκολ με δύο φάσεις και εμείς δεν κάναμε το ίδιο" υπογράμμισε ο Άγγλος γκολκίπερ, ενώ ο δεξιός μπακ-χαφ επεσήμανε ότι "ο καθένας πρέπει να προσέχει το χώρο, πάνω στον πανικό μας χάσαμε τις θέσεις μας".

Βιντεοθεραπεία με τα λάθη

Στη συνέχεια, άπαντες πέρασαν στην αίθουσα του βίντεο, όπου προβλήθηκαν στιγμιότυπα από διάφορα φετινά παιχνίδια με συγκεκριμένες φάσεις. Ο Αναστασίου και οι συνεργάτες του προχώρησαν σε παρατηρήσεις και υπογράμμισαν ότι το βασικό ζήτημα που έχει διαπιστωθεί είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, αποφασιστικότητας και αποτελεσματικότητας.

Υπήρξαν και πολλά τετ α τετ του επιτελείου με ποδοσφαιριστές, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί με τον καθένα ξεχωριστά τι είναι αυτό που φταίει. Από τους πιο έμπειρους ζητήθηκε να έχουν μεγαλύτερη συμβολή στην ψυχολογική ανάταση και να βοηθήσουν τους νεότερους συμπαίκτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συζήτηση δεν ήταν παρόντες ο Τάκης Φύσσας και ο Νίκος Νταμπίζας, ενώ ο Δημήτρης Σαραβάκος παρακολούθησε χωρίς να παρέμβει.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ