ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Μόνος αντίπαλος ο εαυτός μας"

Αναστασίου: "Μόνος αντίπαλος ο εαυτός μας"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα με την Καλλονή υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός αν βάζει το εμείς πάνω από το εγώ μπορεί να κερδίσει τον κάθε έναν αντίπαλο.

Ικανοποιημένος και πως να μην είναι άλλωστε εμφανίστηκε μετά το 4-0 επί της Καλλονής στη συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τα γκολ που ήθελε και πήρε η ομάδα από τα χαφ της μετά την φυγή του Φιγκερόα. Αναφέρθηκε ξεχωριστά στον Μπεργκ και την νοοτροπία του ενώ ρωτήθηκε και για ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Ήρθαμε προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα, ποιοτική και ταλαιπωρημένη λόγω των συνεχών μετακινήσεων. Είχαμε εμπιστοσύνη για να μην κάνουμε την ίδια εμφάνιση με τον Απόλλωνα. Συζητήσαμε πολύ με τα παιδιά και ξεκινήσαμε πειστικά και ελέγχαμε το παιχνίδι.

Σημειώσαμε ένα γκολ και το ημίχρονο έκλεισε με 2-0 ενώ θα μπορούσαν να είναι πολλά περισσότερα τα τέρματα μας. Είπα στα παιδιά ότι η υπεροψία εμφανίζεται στο 2-0 ή το 3-0 και εκεί μπορεί να αλλάξει η ροή. Μπήκαμε σοβαροί και στο δεύτερο με το γκολ του Πράνιτς τελείωσαν όλα και ήταν θέμα χρόνου να τελειώσει το παιχνίδι και σε τι σκορ θα φτάναμε.

Το καλό ήταν ότι πήραμε γκολ από τα χαφ μας τον Πράνιτς και τον Αμπεντ και είναι κάτι που θέλουμε μετά τη φυγή του Φιγκερόα. Ήταν μία πειστική εμφάνιση. Έχουμε τρία ματς για το τέλος του πρώτου γύρου και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Έχουμε έναν μαραθώνιο και δεν έχουμε πετύχει ακόμα τίποτα».

Για τη συνεργασία Μπεργκ, Καρέλη:
«Ο Μπεργκ είναι δημιουργικός παίκτης και πολύ έξυπνος. Εκμεταλλεύεται την ποιότητα των συμπαικτών του. Φαίνεται και στις προπονήσεις. Σημασία έχει η διάρκεια και όχι το ένα παιχνίδι. Σημαντικό είναι και στο επόμενο να είναι ίδιοι και καλύτεροι και οι δύο».

Για το αν ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο:
«Τι πιστεύω είναι μεγάλο θέμα. Αυτοί είμαστε και με αυτούς συνεχίζουμε μέχρι τη διακοπή. Υπάρχουν άνθρωποι που φροντίζουν για την ενίσχυση αν χρειαστεί. Αν υπάρξει κάτι που ανταποκρίνεται στα οικονομικά μας θα το κοιτάξουμε"

Για το αν ο Μπεργκ είναι το παράδειγμα της αναγέννησης των παικτών στον Παναθηναϊκό:
«Είναι 100% επαγγελματίας. Δεν σταματάει να δουλεύει και να γίνεται καλύτερος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος καθώς αισθάνεται καλά στην ομάδα και ξέρει ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη τίποτα, ενώ γνωρίζει τις απαιτήσεις του κλαμπ. Οι προσωπικοί στόχοι πρέπει να συμβαδίζουν με τους ομαδικούς. Αποτελεί παράδειγμα στα αποδυτήρια, έχουμε παίκτες που είναι καλοί στα αποδυτήρια. Είμαστε ένα κλαμπ υγιές όχι μόνο στην πρώτη ομάδα, αλλά και στα τμήματα από κάτω».

Για την αλλαγή στη διάταξη και τη θέση του γκολκίπερ που ο Κοτσόλης έχει πάρει τη θέση βασικού:
«Για τη διάταξη από τη στιγμή που είχε έρθει ο Φιγκερόα και τραυματίστηκε ο Μπαϊράμι και με τον Μουζακίτη και τον Ντίνα να μην έχουν την απαιτούμενη εξέλιξη κάναμε αλλαγή. Έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να είναι η ομάδα παραγωγική και να παίζει επιθετικά.

Για μας παραμένει η φιλοσοφία μας να παίζουμε 4-3-3. Ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα μπορούμε να προσαρμόσουμε τις επιλογές μας όπως θέλουμε. Έχουμε τη δυνατότητα να αλλάζουμε διατάξεις κι αυτό μας δίνει πλεονέκτημα να αλλάζουμε την εικόνα μας μέσα στο παιχνίδι. Για το θέμα του τερματοφύλακα.

Ο Κοτσόλης θα έπαιζε ούτως ή άλλως στο παιχνίδι Κυπέλλου, αλλά όπως είπα και την περασμένη βδομάδα, έχουμε 25 παίκτες και είναι σημαντικό να αισθάνονται όλοι χρήσιμοι και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να δοκιμάζουμε τους παίκτες. Μέχρι τώρα έχουν παίξει όλοι οι παίκτες. Και οι νεαροί έχουν παίξει όλοι. Θα πρέπει να βρίσκονται όλοι σε εγρήγορση. Υπάρχουν 20 παιχνίδια πρωταθλήματος και το κύπελλο ίσως και πλέι οφ. Πρέπει να τους έχουμε όλους στον ρυθμό και στο βαθμό που θέλουμε».

Για την καλή νοοτροπία που έδειξε η ομάδα κι αν γίνονται θαύματα μέσα σε μία εβδομάδα για την αλλαγή που φάνηκε στο γήπεδο:
«Δεν κάναμε τίποτα διαφορετικά. Προσπαθούμε να τους κεντρίσουμε τον εγωισμό. Δεν έχουμε παίκτες να μπορούν να κερδίζουν τα παιχνίδια από μόνοι τους. Μόνο σαν ομάδα μπορούμε να κερδίζουμε. Με όποιον και να παίζουμε αν το εφαρμόζουμε αυτό μπορούμε να κερδίσουμε. Αντίστοιχα αν βάλουμε τον εαυτό μας πάνω από την ομάδα μπορούμε να χάσουμε από κάθε ομάδα.

Αυτή είναι η νοοτροπία της μεγάλης ομάδας. Είμαστε Παναθηναϊκός και από τη στιγμή που είσαι στον Παναθηναϊκό πάντα έχεις στόχο τη νίκη και να φτάσεις ψηλά. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι μία προσπάθεια και είναι ένας μαραθώνιος. Είναι σημαντικό για μας να έχουμε πλέον διάρκεια. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας. Εμένα με φοβίζει η εικόνα η δικιά μας και αυτός είναι ο δικός μου προβληματισμός».

Για τον Μπαλμπόα κι αν είναι έτοιμος:
«Έχει κάνει τρομερή προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα. Έχει βελτίωση σε πολλά πράγματα και δεν είναι στον βαθμό που θέλουμε. Θα ήταν άδικο να πω ότι δεν είναι έτοιμος γιατί προσπαθεί πάρα πολύ και συζητάμε για να δούμε τι είναι το καλύτερο δυνατό για να εξελιχθεί σύντομα. Θέλουμε η πρώτη ομάδα να έχει έναν κορμό για τα επόμενα χρόνια».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ