ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Αφήστε μας να παίξουμε μπάλα"

Αναστασίου: "Αφήστε μας να παίξουμε μπάλα"
Αναστασίου INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του δεν άξιζε να φύγει ηττημένος από το ντέρμπι ενώ αναφέρθηκε στα πολλά φάουλ που σφυρίχτηκαν στον Παναθηναϊκό λέγοντας χαρακτηριστικά: "Τα φάουλ που σφυρίζονται εναντίον μας σε κάθε παιχνίδι ξεπερνάνε και αγώνα μπάσκετ".

" Τελείωσε το παιχνίδι, ευτυχώς. Ήταν ένα ντέρμπι, είχαμε ένα πλάνο, ξέραμε πως παίζει ο Ολυμπιακός, όπως ήξερε και αυτός, επιχειρήσαμε να εγκλωβίσουμε τα ατού του Ολυμπιακού και ειδικά τα στημένα. Είχαμε τον έλεγχο σε όλο το ματς με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο. Θα έλεγα ότι δείξαμε ένα φόβο και δεν ανεβαίναμε στην επίθεση. Όσο κυλούσε το ματς, η εικόνα μας γινόταν καλύτερη και νομίζω ότι σταθήκαμε άτυχοι, γιατί στη καλύτερη φάση μας με τον Μέντες δεν βάλαμε γκολ. Στο δεύτερο μέρος η εντολή μου ήταν να πιέσουμε ψηλά.

Ξέραμε ότι υπήρχε ρίσκο με τους ταχύτατους παίκτες του Ολυμπιακού, όμως είχαμε εμπιστοσύνη στους αμυντικούς μας στις προσωπικές μονομαχίες. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες με τον Πράνιτς, με τον Τριανταφυλλόπουλο, με τον Φιγκερόα. Όταν σε ένα τέτοιο ματς έχεις αυτές τις ευκαιρίες και σκοράρεις, το σημαντικό είναι να μην χάσεις. Μία στιγμή αδράνειας κόστισε το γκολ στην ομάδα και ήρθε η ήττα.

Η ομάδα δεν την άξιζε. Τα παιδιά προσπάθησαν, έδωσαν ότι είχαν και παραπάνω. Δεν έχω παράπονο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και περισσότερα συγχαρητήρια στον κόσμο για τη στήριξη αλλά και γιατί παρά την ήττα, χειροκρότησε τα παιδιά. Είναι μία νέα ομάδα σε μία δύσκολη εποχή.

Ο Παναθηναϊκός αξίζει και κέρδισε το σεβασμό όσων φιλάθλων ξέρουν μπάλα. Γίνεται όλο και καλύτερος και το δείχνει σε κάθε ματς. Δεν είμαι μίζερος στη ζωή μου και δεν πρόκειται να γίνω. Αφήστε μας να παίξουμε μπάλα. Τα φάουλ που σφυρίζονται εναντίον μας σε κάθε παιχνίδι ξεπερνάνε και αγώνα μπάσκετ. Δεν γίνομαι μίζερος, ούτε εγώ, ούτε και η ομάδα μου. Αφήστε μας να παίξουμε μπάλα".

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο σφύριγμα μετά το 10’ Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο.

" Εγώ δεν θα μιλήσω ποτέ για τη διαιτησία. Δεν το έκανα σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος και σε 2 Κυπέλλου. Απαιτούμε, όμως, σεβασμό για την ομάδα μας, να μας αφήσουν να παίξουμε μπάλα".

Θεωρείτε ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να ξεπεράσει την ήττα από τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει τη βελτίωση του;

" Ο Παναθηναϊκός βγαίνει πιο ισχυρός. Το έδειξε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, το έδειξε με τον Πανθρακικό, θα το δείξει ξανά. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη για την ομάδα και θα την κάνει πιο δυνατή".

Σας αφήνει πίκρα το τελικό αποτέλεσμα;

" Το αυτονόητο να λέμε; Ότι και να πούμε. Όταν χάνεις και δεν το αξίζεις, αφήνει πίκρα".

Βλέπουμε ότι οι ποδοσφαιριστές δεν διαμαρτύρονται στο διαιτητή και παραμένουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Πως το έχετε πετύχει αυτό;

" Η αρχή μας είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο και να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Εάν κάνουμε όσα πρέπει στο γήπεδο, αυτό θα φανεί. Όποιος πάει να μας αδικήσει, θα φανεί. Νομίζω ότι η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο το δείχνει. Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα να κάνει όσα πρέπει στο γήπεδο".

Εσείς που ξέρετε τον Μέντες, περιμένατε αυτή την εικόνα;

" Τον Μέντες τον ξέρω. Ξέρω τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Είχε μία μεγάλη απραξία και χρειάζεται χρόνο. Είναι ένα παιδί που του ασκήθηκε κριτική από την πρώτη μέρα. Εγώ δεν άλλαξα τη σκέψη μου για αυτόν, ούτε ο ίδιος αμφισβήτησε τον εαυτό του. Είναι σημαντικός για τα αποδυτήρια, βοηθάει τους νέους παίκτες. Είναι ευτυχία να έχεις τέτοιους χαρακτήρες".

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε επειδή δεν πέτυχε κάποιο γκολ;

" Είναι αυτό που είπα. Όταν έχεις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και δεν σκοράρεις, είτε είναι ο Φιγκερόα ή ο Μέντες ή ο Πράνιτς ή ο Τριανταφυλλόπουλος, όλοι έχουν την ποιότητα να τελειώσουν τη φάση. Το σημαντικό στο τετ α τετ είναι η ηρεμία. Εμείς δεν την είχαμε. Ο Μήτρογλου την είχε, είχε και την ποιότητα και πέτυχε το γκολ".

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε πολλές βαθιές μπαλιές από τα στόπερ στους επιθετικούς. Ήταν εντολή σας;

" Ήταν η τακτική μας ήταν να φέρουμε τη μπάλα γρήγορα στο επιθετικό μας δίδυμο γιατί πιστεύαμε ότι ο Ολυμπιακός θα είχε αργές επιστροφές και θα βγάζαμε φάσεις στο ένας με έναν. Ο Μπεργκ και ο Φιγκερόα είναι ικανοί στις τοποθετήσεις με το σώμα και έπαιξαν καλά. Είμαι ικανοποιημένος απ’ όλη την ομάδα και το ίδιο από τα παιδιά".

Θα μας εξηγήσετε την αλλαγή του Φιγκερόα στο τέλος; Γιατί μάθαμε πριν το ματς ότι ήταν αμφίβολος και τελικά έπαιξε σε όλο το παιχνίδι. Ο Λαγός αντικαταστάθηκε γιατί ήταν κουρασμένος;

" Θα πρέπει να απολογούμαι για τις αλλαγές; Ο Φιγκερόα είχε μία ενόχληση στο δικέφαλο και ήταν αμφίβολος. Είναι ένας παίκτης χωρίς προετοιμασία, με βεβαρυμμένο ιατρικό παρελθόν και χρήσιμος για τα συνέχεια. Δεν ήθελα να τον βάλω σήμερα και να τον χάσω μετά. Είναι ένας έμπειρος παίκτης, συζητήσαμε, ξέραμε την ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, την ήξερε και ο ίδιος. Εμπιστεύτηκε τον εαυτό του, εγώ τον παίκτη μου και τον έβαλα. Μετά κουράστηκε και έβαλα τον Κλωναρίδη. Ο Λαγός είχε κουραστεί, δεν είχε καθαρό μυαλό και είχε κίτρινη κάρτα. Έμεναν 20 λεπτά, το ματς ήταν ανοιχτό και δεν ήθελα να ρισκάρω να τον χάσω με αποβολή και να χάσω και το παιχνίδι".

Φάνηκε απόψε ότι τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό χωρίζουν τόσοι βαθμοί στον πίνακα;

" Η διαφορά φαίνεται στο γήπεδο και μία ομάδα που άξιζε τη νίκη ήταν ο Παναθηναϊκός. Δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες και πληρώσαμε την απειρία μας. Έχουμε πολλές αδυναμίες, το ξέρουμε και το λέμε. Δεν γίναμε σούπερ αδυναμία. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Παράλληλα, τα παιχνίδια τρέχουν και χρειαζόμαστε τα αποτελέσματα. Σήμερα δεν το πήραμε. Όμως ακόμα και μετά το γκολ του Μήτρογλου, είχαμε την κεφαλιά του Σίλντεφελντ για να ισοφαρίσουμε. Προσπαθούμε σε κάθε ματς και κάθε μέρα, να είμαστε καλύτεροι".

Αυτή η ήττα επηρεάζει τη συνέχεια για τον Παναθηναϊκό; Αλλάζει τους στόχους του;

" Εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε στόχο να γίνουμε ομάδα και να εκπέμπουμε υγεία. Αυτό φαίνεται και δεν αμφισβητείται. Έχουμε νέα παιδιά και έμπειρους παίκτες. Ο Κώστας είχε μία φυσιολογική αντίδραση, γιατί ήταν ίσως ο καλύτερος μας. Του βγήκε η ένταση και το πάθος της στιγμής. Το γαμώτο. Κανένας δεν πίστευε ότι θα χάσουμε. Είμαι μαθήματα για όλους και συνεχίζουμε. Ήταν θέμα πρεστίζ και γοήτρου, όμως η ζωή συνεχίζεται. Το χειροκρότημα στο τέλος ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τα παιδιά".

Σήμερα είδαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει με ρόμβο και να ανταποκρίνεται καλά. Είναι κάτι που παραδέχτηκε και ο κύριος Μίτσελ, παραδεχόμενος ότι δεν αφήσατε τον Ολυμπιακό να επιτεθεί από τα άκρα.

" Όπως έχω πει, η ομάδα έχει πολύ καλό game understanding. Όσο βελτιώνεται στο κομμάτι αυτό, μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε τη διάταξη μας. Σαν ομάδα έχουμε μια φιλοσοφία το 4-3-3, αλλά ανάλογα με το παιχνίδι έχουμε μία τακτική προσέγγιση πως θα αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο Έχουμε τους παίκτες, την ποιότητα, την τακτική κατανόηση να αλλάζουμε. Πάντα έχουμε ένα πλάνο να αντιμετωπίζουμε τον αντίπαλο".

Πως αντιμετωπίσατε το πρώτο ντέρμπι της καριέρας σας;

" Για μένα ήταν ένα παιχνίδι όπως τα υπόλοιπα. Ήθελα να νικήσουμε, το ίδιο τα παιδιά, αλλά δυστυχώς δεν μας βγήκε. Κρίμα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ