ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Χαίρεσαι να βλέπεις αυτόν τον Παναθηναϊκό"

Αναστασίου: "Χαίρεσαι να βλέπεις αυτόν τον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε έναν απολογισμό της σεζόν που έφυγε μιλώντας για θετικό πρόσημο και βελτίωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα ενώ έστειλε και το μήνυμα ενόψει των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων που θα ακολουθήσουν.

Απόλυτα ικανοποιημένος από το γεγονός πως επετεύχθη ο στόχος παρουσιάστηκε ο Γιάννης Αναστασίου μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ με τον Έλληνα προπονητή να έρχεται στην συνέντευξη Τύπου και να μιλάει για περισσότερα από είκοσι λεπτά.

Ο 42χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στην φετινή παρουσία των πράσινων, στα πλέι οφ, έκανε τον απολογισμό της σεζόν μίλησε για τους παίκτες του ενώ αναφέρθηκε και στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια που θα έρθουν.

Χαρακτηριστικά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου:

"Μετά τη νίκη στην Τούμπα είχα πει στους παίκτες μου ότι το σημερινό θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι καθώς ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και η ήττα αυτή θα τους πλήγωνε γιατί έχουν διαφορετική εικόνα στην λεωφόρο και έπρεπε να δείξουμε ωριμότητα, υπομονή και πειθαρχία στο παιχνίδι μας και να μην ενθουσιαστούμε γιατί έχουμε αρκετά νέα παιδιά. Βέβαια το μεγαλύτερο κέρδος μας είναι ότι πλέον αντιμετωπίζουμε τα ματς μας πολύ ώριμα. Στην ουσία κερδίσαμε τα πλέι οφ χωρίς τα βαριά χαρτιά μας, τον Μπεργκ, τον Πέτριτς.

Η ομάδα έδειξε τρομερή ωριμότητα και συμπεριφορά και καλή διαχείριση στα παιχνίδια που και παίξαμε και το σημαντικό τώρα είναι ότι πετύχαμε τον στόχο μας και να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο και στον ίδιο ρυθμό και να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Όταν χάνεις το κίνητρο είναι δύσκολο αλλά τα παιδιά που θα παίξουν στα επόμενα παιχνίδια πρέπει να το δουν σαν τα παιχνίδια της ζωής τους και να έχουνε καλή εικόνα για τους ίδιους αλλά και για την ομάδα".

Περιμένατε ότι ο Παναθηναϊκός θα τελειώσει τόσο γρήγορα και τόσο άνετα την υπόθεση πρώτη θέση στα πλέι οφ;
"Όταν ξεκινάει μια διαδικασία πλέι όφ ξέρεις ότι το πιθανότερο είναι τα παιχνίδια να πάνε μέχρι τέλους αυτό που καθόρισε τα πλέι οφ είναι ο πλουραλισμός που δείξαμε, η σταθερή μας αμυντική λειτουργία και η πολύ καλή φυσική κατάσταση της ομάδας. Σε κάθε ματς έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους και κανείς δεν μας δημιούργησε φάσεις".

Δεν επιβεβαίωσε ο ΠΑΟΚ αυτό που είπατε στους παίκτες σας, ενώ έχετε το απόλυτο στα ματς με τον ΠΑΟΚ, τι έχετε να πείτε για αυτό;
"Αυτό που είπα και πριν ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, προσπαθήσαμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα κυριαρχήσουμε και το σημαντικό είναι ότι σε κάθε παιχνίδι το καταφέραμε. Και στην Τούμπα στο πρωτάθλημα παρά το ότι είχαμε αρκετές απουσίες καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη".

Η ομάδα έχει πετύχει εννιά γκολ και δεν έχει δεχτεί κανένα. Τι είναι πιο σημαντικό;
"Και τα δυο. Πάντα .όμως όταν δεν τρως γκολ είναι σημαντικό για εμάς καθώς εμείς θα βάλουμε γκολ. Σαν ομάδα δείξαμε τρομερή ωριμότητα. Όλα τα παιδιά όπως ο Μαυρίας, ο Καρέλης, ο Κλωναρίδης, ο Νίνης τράβηξαν το κουπί και έκαναν την δουλειά τους και με το παραπάνω.

Θα σταθώ στον Χάρη γιατί έχει βελτιώσει το παιχνίδι καθώς ήταν ένας παίκτης γραμμής αλλά τώρα κινείται ανάμεσα στις γραμμές, πατάει περιοχή και είναι ένα κέρδος βασικά για τον ίδιο γιατί έχει τρομερή διάθεση, θέληση και είναι και καλός δέκτης και δείχνει ότι παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται ακόμα καλύτερος και είναι κέρδος για την ομάδα και κέρδος για το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί έχει τεράστιο μέλλον μπροστά του".

Έχετε περάσει την φιλοσοφία που είχατε στο μυαλό σας αυτά τα δυο χρόνια;
"Ναι θα έλεγα ότι στην ομάδα τον πρώτο χρόνο έπρεπε να βάλουμε κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας που θα αποτελούσαν τη βάση για τη συνέχεια. Δώσαμε έμφαση φυσική κατάσταση στο τεχνικό κομμάτι και τη νοοτροπία. Φέτος προσθέσαμε και την τακτική και με κάποιες προσθήκες ποιοτικές σε κάποιες θέσεις με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά η εικόνα της ομάδας φαίνεται ότι έχει κάνει τρομερά άλματα, προσπαθούμε να είμαστε ομάδα που βγάζει υγεία εντός και εκτός γηπέδου γιατί μας ενδιαφέρει η εικόνα μας και η συμπεριφορά των των παιδιών και πρέπει να πω ότι είναι κάτι παραπάνω από τοπ κλας και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τη συνολική προσπάθεια και αυτό που βγάζει ο Παναθηναϊκός χαίρεσαι να τον βλέπεις σαν ομάδα. Χτίζουμε πάνω σε αυτά και γινόμαστε καλύτεροι".

Με βάση αυτά που είχατε συζητήσει στην αρχή και ότι πετύχατε είναι θετικό ή αρνητικό το πρόσημο; "Στόχος ήταν να εξελίξουμε νέα παιδιά το οποθο το καταφέραμε. Να μειώσουμε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όποια διοργάνωση μετέχουμε και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη. Το τελευταίο ήταν αρκετά δύσκολο και μας έλειψε το κάτι παραπάνω. Σαν εμπειρία για μένα όμως και για πολλά από τα παιδιά ήταν ένα καλό μάθημα. Στο κύπελλο χάσαμε από μια ομάδα που μας έβαλε δύσκολα, την Ξάνθη. Με βάση την εικόνα μας στην Λεωφόρο δεν δείξαμε ότι αξίζαμε να προκριθούμε δεν είχαμε ούτε μια φάση.

Στο πρωτάθλημα κάπου δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους τον τίτλο. Όχι δεν το θέλαμε αλλά δεν μας άφησαν, θέλαμε να το διεκδικήσουμε και δεν μας άφησαν και δεν είναι η αγωνιστική εικόνα αλλά κάποια άλλα πράγματα που τα γνωρίζετε καλύτερα. Οπότε μετά ο στόχος ήταν η πρωτιά στα πλέι οφ.

Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο κάτω από επίπονες συνθήκες. Όλοι λένε για τον Αστέρα ότι ξεκίνησε στις 15 και εμείς ξεκινήσαμε στις 26. Έχουμε παίξει 53 ματς και 55 ο Αστέρας αλλά η φρεσκάδα που βγάζουμε είναι εμφανής".

Στα δυο παιχνίδια που έρχονται θα γίνουν αλλαγές;
"Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές αλλά όχι δραστικές. Είναι κάποια παιδιά που έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα η ο Πράνιτς που παίζει από πέρυσι με μια εβδομάδα διακοπών και για την ηλικία του θέλει προσοχή. Θα δούμε τους διεθνείς τι θα γίνει. Με τους Έλληνες διεθνείς και ποιοι θα κληθούν.

Ο Σίλντενφελντ θα φύγει από αύριο μετά την προπόνηση, είναι ελεύθερος να φύγει και τον ευχαριστούμε για΄τι ήταν κάτι παραπάνω από κύριος. Ήταν επαγγελματίας και η ψυχή των αποδυτηρίων μαζί με τον Ζέκα.

Σήμερα αποχαιρέτησε την ομάδα και ο Μπούι ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και τα πράγματα που έμαθε και είναι ευγνώμων ως προς το κλαμπ. Έδειξε τρομερή συμπεριφορά και ήταν επαγγελματίας παρά τις δυσκολίες. Δεν υπήρχε κανέναν παραπάνω για αυτόν. Υπάρχει ένα υγιές περιβάλλον και αυτοί που έρχονται και πόσα πολλά τους έχει δώσει αυτή η ομάδα και πόσο καλύτερος τους έχει κάνει".

Είστε ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα κινήσεις;
"Το ιδανικό είναι αν τους έχουμε όλους εκεί. Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις, θα γίνουν και κάποιες κινήσεις τις επόμενες εβδομάδες. Υπάρχει πλάνο σε ότι αφορά το αγωνιστικό ή το οργανωτικό. Όλα πάνε βάσει προγράμματος σε ότι έχει να κάνει με διαπραγματεύσεις μια-δυο μέρες πίσω ή και μια εβδομάδα μπορεί να πάει γιατί είναι δύσκολη διαδικασία αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε κατά έτοιμοι κατά 95%".

Είπατε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός στην Ευρώπη. Που; Που αποκλείστηκε από την Σταντάρ ή που δεν πήρε νίκη στον όμιλο και αποκλείστηκε από την Εστορίλ;
"Τα είδατε τα παιχνίδια και πιστεύετε ότι δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Τότε συγνώμη που το λέω αλλά πρέπει να αλλάξετε αντικείμενο. Όλα τα παιχνίδια τα παλέψαμε πλην της ήττας στο Εστορίλ εκεί που η ομάδα ήταν κακή και το είχαμε πει. Μάλλον έχετε κάποια εμπάθεια. Αν βλέπατε το παιχνίδι μέχρι το 60 έπρεπε να είναι 5-0. Αν θυμηθείτε τις ευκαιρία του Καρέλη".

Γνωρίζετε τους αντίπαλους που θα βρείτε μπροστά σας και μιλήσατε και για εμπειρία, ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη;

"Σίγουρα θα παρουσιαστούμε καλύτεροι. Οποιοσδήποτε αντίπαλος θέλει να μας αποκλείσει θα πρέπει να ματώσει. Θα είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε και θα είμαστε αρκετά καλύτεροι φέτος".

Υπάρχει μια εικόνα που ο Παναθηναϊκός έχει να την δει πολλά χρονιά, είναι το ταβάνι αυτό ή μπορεί και καλύτερα;
"Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Κάνουμε αρκετά λάθη, η ομάδα έχει βελτιωθεί, έχει ωριμάσει και όχι ότι δεν είναι αυτό το ταβάνι, μπορούμε να είμαστε καλύτεροι στην συνέχεια".

Για τους Ευρωπαϊκούς αντιπάλους έχετε εικόνα;
"Τις ομάδες τις ξέρουμε τον Άγιαξ και την Μπριζ πολύ καλά. Και οι πέντε είναι τελείως διαφορετικές σίγουρα θα είναι δυο δύσκολα παιχνίδια. Εμείς να είμαστε έτοιμοι και θα το φροντίσουμε".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ