ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Έτσι θα γίνει Έλληνας ο Βιγιαφάνιες

Έτσι θα γίνει Έλληνας ο Βιγιαφάνιες
Βιγιαφάνιες INTIME SPORTS

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες είναι από τους καλύτερους παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος. Πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν στον Παναιτωλικό και εξακολουθεί να ονειρεύεται... Εθνικής Ελλάδος. Ποια τα κωλύματα που παρατηρούνται στην υπόθεση.

Ο προπάππους του Λούκας Βιγιαφάνιες γεννήθηκε στον Πειραιά. Έχει ελληνικές ρίζες ο 23χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος εδώ και μέρες, σε συνεργασία με τον Παναιτωλικό, επιδιώκει να συγκεντρώσει όσα έγγραφα απαιτούνται για να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.

Αν τα καταφέρει, τότε θα είναι σε θέση να παίξει για την Εθνική Ελλάδας, κάτι που ο ίδιος επιθυμεί με όλη του την καρδιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση προκύπτουν γραφειοκρατικά εμπόδια, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να προσκομιστούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Το έγγραφο που θα επιτρέψει στον Παναιτωλικό να προχωρήσει και να διευθετήσει το ζήτημα είναι το πιστοποιητικό γέννησης του προπάππου του. Αυτό ακόμη δεν έχει βρεθεί, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Οι ιθύνοντες της ομάδας του Αγρινίου έχουν ήδη απευθυνθεί σε στρατολογικά γραφεία του Πειραιά, ωστόσο δεν έχουν βρει ακόμα άκρη για να ''κλείσουν'' το θέμα. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να ήταν διαφορετικά γραμμένο το όνομα του προπάππου του.

Έτσι θα γίνει Έλληνας ο Βιγιαφάνιες
INTIME SPORTS

Σημειώνεται ότι ο Βιγιαφάνιες έχει αγωνιστεί στην Κ20 της Εθνικής Αργεντινής, αλλά αυτό δεν του απαγορεύει να φορέσει τη ''γαλανόλευκη'' φανέλα. Και κάτι ακόμη. Στο περιθώριο της αναμέτρησης του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης, ο βοηθός του Σέρχιο Μαρκαριάν, Νίκος Κωστένογλου, ενημερώθηκε για το γεγονός ότι ο Βιγιαφάνιες μπορεί, αν αυτό καταστεί εφικτό, να παίξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Παίκτη με τέτοια ποιότητα δεν έχουμε στην Εθνική μας ομάδα.

Follow me on Twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ