ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χωρίς ανάσα, με ροτέισον και Μαρτίνς

Χωρίς ανάσα, με ροτέισον και Μαρτίνς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με παιχνίδι ανά 72 ώρες για τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Μάρτη, ο Μπέντο ψάχνει να βρει το κατάλληλο ροτέισον για τις εγχώριες και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού. Ποια σκυτάλη πήρε ο Βιάνα από τον Μποτία, σε... γυάλα ο Μαρτίνς.

Ένα ακόμη τρίποντο στο σακούλι της βαθμολογίας του έβαλε ο Ολυμπιακός με το 3-0 απέναντι στον Ηρακλή. Μια ακόμη μέρα στη δουλειά για τους Πειραιώτες θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ειδικά με τα παιχνίδια που έρχονται και περιλαμβάνουν ευρωπαϊκές μάχες και Κύπελλο ενδιάμεσα στα ντέρμπι, είναι εξόχως σημαντικό για τον Πάουλο Μπέντο και τους παίκτες του να ξεπερνούν αναίμακτα τα εμπόδια των ομάδων "δεύτερης ταχύτητας" του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός θέλει να πάει με την μέγιστη βαθμολογική άνεση στα τρία εκτός έδρας ντέρμπι του δεύτερου γύρου, προκειμένου να μην έχει έξτρα προβλήματα από αυτά που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει σε κόπωση (τραυματισμούς ή τιμωρίες) από το βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα στο οποίο έχει ήδη μπει.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ... NON STOP

Από τις 29/1 ο Ολυμπιακός κινείται ήδη σε ρυθμούς έντονους, από αυτούς που λέμε "χωρίς ανάσα". Βέροια, Άρης και Ηρακλής είναι οι υποχρεώσεις που έχουν βγει κατά σειρά και ακολουθούν χωρίς σταματημό οι Ατρόμητος (8/2, Κύπελλο), ΑΕΛ (11/2, Super League), Οσμάνλισπορ (16/2, Europa League), ΑΕΚ (19/2, Super League), Οσμάνλισπορ (23/2, Europa League), Πανιώνιος (26/2, Super League), Ατρόμητος (1 ή 2/3, Κύπελλο) και ΠΑΟΚ (4 ή 5/3, Super League), με την ροή αγώνων από εκεί κι έπειτα να εξαρτάται από την έκβαση των αναμετρήσεων με τους Τούρκους στην Ευρώπη.

Βασικό ζητούμενο για να παρουσιάζεται όσο το δυνατόν πιο φρέσκος ο Ολυμπιακός από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι το ροτέισον. Στις περιπτώσεις πιθανών τιμωριών ή τραυματισμών οι Πειραιώτες δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Ούτε φυσικά προβλέψεις.

Ωστόσο ο Πάουλο Μπέντο με τους συνεργάτες του και σε συνεννόηση με το ιατρικό επιτελείο, είναι πάντα ενήμεροι για την κατάσταση του κάθε παίκτη και αναλόγως καταστρώνουν τα πλάνα τους για να βγουν οι υποχρεώσεις με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα στην ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο Πορτογάλος τεχνικός στο πρώτο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στους "8" του Κυπέλλου θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τους παίκτες που επέλεξε στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Το στοίχημα του Μπέντο είναι τώρα να καταφέρει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές μέσα στο μήνα που ακολουθεί.

ΓΚΟΛ ΣΕ Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6/11

Μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και το 3-0 στις 6 Νοεμβρίου, ο Ολυμπιακός σκόραρε ξανά σε πρώτο ημίχρονο στο "Γ. Καραϊσκάκης" απέναντι στον Ηρακλή, σε ματς που επίσης ολοκληρώθηκε με το υπέρ του 3-0.

Κοινός παρονομαστής των δύο παιχνιδιών; Όπως τότε, έτσι και τώρα το πρώτο γκολ πέτυχε στόπερ με κεφαλιά μέσα από στημένη φάση.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν ο Μποτία, τη σκυτάλη απέναντι στον Ηρακλή πήρε από τον Ισπανό στόπερ ο Βιάνα. Ένα ακόμη κοινό στοιχείο, το γεγονός ότι το 2-0 προήλθε και στα δύο ματς από τον ίδιο παίκτη: τον Ταρίκ Ελιουνούσι.

Παράλληλα, σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια ο Ολυμπιακός πήρε γκολ από δύο μικρούς σε ηλικία στόπερ που ποντάρει πολλά, ειδικότερα για το μέλλον, ο Μπέντο. Με τον Άρη ήταν ο Νικολάου και με τον Ηρακλή ο Βιάνα.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΜΑΡΤΙΝΣ

Έχοντας χάσει τον αρχηγό και φυσικό ηγέτη της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο Πάουλο Μπέντο ποντάρει πλέον ακόμη περισσότερα στον Αντρέ Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού περιμένει από όλους τους μέσους της ομάδας να δώσουν το κάτι παραπάνω για να καλυφθεί όσο γίνεται καλύτερα το κενό του Σέρβου χαφ, όμως δεδομένα ποντάρει πολλά στον συμπατριώτη του.

Θέλει τον Μαρτίνς να αναλάβει πλέον ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο και περιμένει από αυτόν να δίνει το σύνθημα και στους υπόλοιπους. Καταλαβαίνει όμως πως είναι αδύνατον ο 27χρονος μέσος να παίζει σερί 90λεπτα ανά τρεις μέρες, αφού ακόμη κι αν δεν... κλατάρει, τότε σίγουρα από ένα σημείο και μετά η κούραση θα φέρει θολούρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι με το που σκόραρε ο Φορτούνης (ο Μπέντο ελπίζει σε ένα δυνατό φίνις του Έλληνα μεσοεπιθετικού στη σεζόν) για το 3-0, ο Ανδρούτσος πέρασε αμέσως στο ματς και ο Μαρτίνς στον πάγκο προκειμένου να διατηρηθεί φρέσκος ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων.

Αν μπορούσαν, στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη θα έβαζαν σε... γυάλα τον Πορτογάλο μέσο προκειμένου να σιγουρευτούν ότι θα μείνει υγιής και σε καλή κατάσταση στα ζόρικα παιχνίδια που ακολουθούν, αφού τώρα η παρουσία του καλού Μαρτίνς είναι ακόμη πιο απαραίτητη, από την στιγμή που ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς έγινε κάτοικος Λονδίνου.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ