ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χάθηκε το μέτρημα στις αλλαγές των στόπερ στον Ολυμπιακό!

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε σύνολο 15 αγώνων από την αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός έχει παρουσιαστεί με επτά διαφορετικά δίδυμα στην άμυνα. Κι αν δεν χτύπαγε ο Μποτία, θα εμφανιζόταν και… όγδοο δίδυμο (Μποτία – Ενχελς) κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Τα προβλήματα στον Ολυμπιακό δεν είναι και λίγα ως προς το κομμάτι της τακτικής. Ο Χάσι δεν δούλεψε καθόλου στον δημιουργικό τομέα, στο πώς θα διασπάται μία καλά κλειστή άμυνα. Ασχολήθηκε περισσότερο με το πώς θα «χτύπαγε» στην κόντρα.

Όσο για την άμυνα; Είχε τη φιλοσοφία των Βέλγων προπονητών. «Να βάλουμε περισσότερα γκολ απ’ όσα θα φάμε», έλεγε ο Χάσι, ο οποίος πάντως είναι αλήθεια πώς στην προετοιμασία δοκίμασε δύο δίδυμα στόπερ από τη στιγμή που ο Μποτία ήταν τραυματίας.

Ο Ρέτσος δεν… ξεκόλλαγε από την ενδεκάδα και ο παρτενέρ του ήταν πότε ο Ρομαό και πότε ο Βούκοβιτς.

Ο Ρομαό είχε εξελιχθεί σε μόνιμη λύση στη θέση του στόπερ και από την ημέρα που έφυγε ο Ρέτσος για την Λεβερκούζεν. Με τον ερχομό του Λεμονή, ο Αφρικανός πέρασε στα χαφ και κάπου εκεί άρχισε να χάνεται για τα καλά το μέτρημα στο πόσες αλλαγές έχουν γίνει στα δίδυμα στόπερ.

Συγκεκριμένα από το ξεκίνημα της σεζόν έχουμε δει επτά διαφορετικά δίδυμα! Μάλιστα, αν ο Μποτία δεν χτύπαγε στην προπόνηση της Παρασκευής (20/10), το πιθανότερο ήταν να βλέπαμε και όγδοο, αφού κυκλοφορούσε έντονα το σενάριο ότι ο Λεμονής είχε καταλήξει στους Μποτία – Ένγκελς για το κέντρο της άμυνας κόντρα στον ΠΑΟΚ.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ

Πάμε να τα δούμε ένα - ένα τα επτά διαφορετικά δίδυμα που έχουμε δει φέτος στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού σε σύνολο 15 αγώνων…

1) ΡΟΜΑΟ – ΡΕΤΣΟΣ (3 φορές): Στο 3-1 του Βελιγραδίου, στο 2-1 με την Ριέκα στο Καραϊσκάκη και στο διπλό στο Περιστέρι επί της Λαμίας.

2) ΡΕΤΣΟΣ – ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ (4 φορές): Στο 2-2 με την Παρτιζάν στο Καραϊσκάκη, στο 1-0 επί της Ριέκα στην Κροατία και στο 4-1 επί της ΑΕΛ στο Φάληρο.

3) ΕΝΧΕΛΣ – ΡΟΜΑΟ (4 φορές): Στο 1-1 με την Ξάνθη, στο 2-3 από την Σπόρτινγκ, στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα και στο 3-2 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

4) ΣΙΣΕ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ (3 φορές): Στο 2-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο, στο 0-1 από τον Ατρόμητο και στο 4-3 επί του Πανιωνίου.

5) ΕΝΧΕΛΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ (1 φορά): Στο 2-0 από την Γιουβέντους στην Ιταλία.

6) ΜΠΟΤΙΑ – ΝΙΚΟΛΑΟΥ (1 φορά): Στο 3-1 από την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.

7) ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ – ΕΝΧΕΛΣ (1 φορά): Για ένα 20λεπτο στο 2-3 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Τι σκοπεύει να κάνει κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Λεμονής; Ο Νικολάου φαίνεται ότι έχει το προβάδισμα και μένει να φανεί ποιος από τον Σισέ ή τον Ένχελς θα τον πλαισιώσει. Τουλάχιστον το δίδυμο που θα δούμε στο ντέρμπι, θα το έχουμε ξαναδεί έστω και μία φορά μέσα στη σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ