ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χαμόγελα και ανησυχίες για τον Περέιρα

Χαμόγελα και ανησυχίες για τον Περέιρα
INTIME SPORTS

Η δημιουργία πολλών φάσεων στην αντίπαλη περιοχή και οι Φορτούνης, Ντουρμάζ, έφεραν χαμόγελα στον Περέιρα, που είχε ωστόσο και λόγους να προβληματιστεί στο ματς με τον Εργοτέλη.

Ο Βίτορ Περέιρα δεν είχε παρά να ασχοληθεί μόνο με το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη και όσα είδε να κάνει ή να μην κάνει η ομάδα του στο γήπεδο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν στέκεται στο τελικό σκορ, ούτε πως χρειάστηκαν να περάσουν 70 λεπτά αγώνα για να δει τους παίκτες του να παίρνουν κεφάλι στο σκορ.

Το γεγονός πως οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι (ολοκλήρωσαν το 90λεπτο με 36 τελικές προσπάθειες), δεν μπορούσε παρά να ικανοποιήσει τον 47χρονο προπονητή. Ο Περέιρα θεωρεί πως είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από το να μην σκοράρεις εύκολα, είναι το να μην δημιουργείς προϋποθέσεις για γκολ.

Επομένως υπήρχε ένας σχετικός προβληματισμός για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έδειξε μια δυσκολία στο να τελειώσει σωστά τις φάσεις που δημιούργησε κόντρα στον Εργοτέλη, ωστόσο περισσότερα ήταν τα χαμόγελα του Πορτογάλου τεχνικού βλέποντας τους παίκτες του να δημιουργούν σωρεία ευκαιριών αλλά και να μην χάνουν την υπομονή/ψυχραιμία τους μέχρι να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης είχε ο Ολυμπιακός που δεν πανικοβλήθηκε ούτε άφησε κενά στην άμυνα του βλέποντας τον χρόνο να κυλάει και τον Σαράνοφ να έχει... κατεβάσει ρολά.

Ο Περέιρα σε ατομικό επίπεδο, ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τους Φορτούνη και Ντουρμάζ. Δύο παίκτες που θέλει να στηρίξει και περιμένει από αυτούς την ανάλογη ανταπόκριση. Κάτι που έκαναν αμφότεροι μπαίνοντας στο ματς του Φαλήρου, όταν και έδωσαν στον Ολυμπιακό φρεσκάδα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, πετυχαίνοντας τα τρία γκολ των Πειραιωτών μέχρι το τέλος του αγώνα.

Γιατί αποδοκιμάζετε ρε παιδιά;

Δεν είναι τυχαίο πως ο Περέιρα έχει βάλει ουσιαστικά σε μια διαδικασία ροτέισον τον Φορτούνη με τον "εγκέφαλο" του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο, Ντομίνγκες. Κάτι που δείχνει και στην πράξη πως ο Πορτογάλος τεχνικός εκτιμά πως ο Έλληνας μέσος έχει ποιότητα και ικανότητα να καθοδηγήσει την μεσαία γραμμή της ομάδας.

Ομοίως και ο Ντουρμάζ, που έχει ανεβάσει τα λεπτά συμμετοχής του αλλά και την προσφορά του στον αγωνιστικό χώρο, σε επίπεδο αριθμών και όχι μόνο. Μένει να βρει μεγαλύτερη σταθερότητα, προκειμένου να διεκδικήσει μια πιο μόνιμη παρουσία του στην ενδεκάδα.

Η ικανοποίηση που έφεραν στον Περέιρα οι δύο παίκτες, αποτυπώνεται ιδανικά στον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε ο προπονητής του Ολυμπιακού τα τέρματα τους κόντρα στον Εργοτέλη. Έντονα, με σφιγμένες γροθιές και την αίσθηση της δικαίωσης που νιώθει ένας άνθρωπος του πάγκου.

Χαμηλές πτήσεις για Αφελάι και Χάρα

Ο Ιμπραχίμ Αφελάι σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Περέιρα τον άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Ολυμπιακός χρειαζόταν έναν παίκτη που θα προβληματίσει την άμυνα του Εργοτέλη και θα πλαγιοκοπήσει.

Κάτι που ο Ολλανδός διεθνής εξτρέμ ελάχιστα έπραξε στην σχεδόν μια ώρα συμμετοχής του στο ματς. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μονοπάτι της σεζόν, συνεχίζει μέσα σε τρεις στόχους και δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει πότε θα... ξυπνήσει ο Αφελάι. Μοιάζει μοιραίο να καταλήξει στον πάγκο ο 28χρονος μέσος, αν συνεχίσει να μην αποδίδει και την ίδια στιγμή ο Ντουρμάζ καταφέρει να σταθεροποιήσει την δική του απόδοση.

"Αποτέλεσμα με Ντνίπρο και νίκη στη Λεωφόρο"

Έρχονται οι διπλές αναμετρήσεις με την Ντνίπρο για το Europa League και το ντέρμπι της Λεωφόρου, επομένως ο Περέιρα θα χρειαστεί τον κανονικό Αφελάι. Αν ο Ολλανδός δεν τα καταφέρει και σε αυτά τα ματς, το μέλλον του θα είναι αβέβαιο στο Λιμάνι ενόψει της επόμενης σεζόν.

Για τον Φράνκο Χάρα είναι νωρίς, αλλά ακόμη δείχνει πως δεν βρίσκεται στο 100%. Οι υποχρεώσεις τρέχουν για τους Πειραιώτες και τα ματς δεν μπορούν να περιμένουν. Ο Αργεντίνος έχει καλά στοιχεία, αλλά δύσκολα μπορεί να παίξει μόνος του στην κορυφή της επίθεσης και παρά το γεγονός πως βρέθηκε μέσα στις φάσεις με τον Εργοτέλη, δεν είχε τις απαιτούμενες σωστές τελικές επιλογές.

Επαναλαμβάνουμε είναι νωρίς για να κριθεί με ασφάλεια ο Χάρα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται αυτή τη στιγμή το 100% από κάθε παίκτη του προκειμένου να βγάλει με επιτυχία ένα τόσο βαρύ πρόγραμμα.

Και με δεδομένο πως ο Μήτρογλου δεν γίνεται να παίξει όλα τα παιχνίδια που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Περέιρα ελπίζει σε λύσεις από τους Μπενίτες, Χάρα και Διαμαντάκο στην επίθεση. Την Κυριακή (15/2) οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ρεπό και μια από τις τελευταίες τους ευκαιρίες να πάρουν σημαντικές ανάσες πριν μπουν ξανά σε ρυθμό συνεχόμενων αγώνων.

Και από Δευτέρα (16/2) ο Περέιρα και οι συνεργάτες του θα ξεκινήσουν την προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού για την δύσκολη συνέχεια, δουλεύοντας επάνω στις αδυναμίες της ομάδας αλλά και την περαιτέρω βελτίωση των δυνατών της στοιχείων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ