STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0
INTIME SPORTS

Έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Σαράνοφ ο Εργοτέλης ζόρισε τον Ολυμπιακό, που βρήκε σωτηρία στις αλλαγές του Περέιρα, καθώς Ντουρμάζ (71') και Φορτούνης (73', 90+3') έγραψαν το τελικό 3-0.

Το τελικό σκορ στην αναμέτρηση του Φαλήρου μπορεί να μαρτυρά μια άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού αλλά μόνο έτσι δεν ήταν.

Ο Εργοτέλης με κορυφαίο τον Σαράνοφ κρατούσε ανέπαφη την εστία του για 70 λεπτά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ωστόσο τα χαρτιά που τράβηξε ο Βίτορ Περέιρα από τον πάγκο του έδωσαν στους γηπεδούχους τους τρεις βαθμούς της νίκης και το μίνιμουμ +6 (ο Παναθηναϊκός παίζει στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ την Κυριακή 15/2) στην βαθμολογία πριν επισκεφθούν την Λεωφόρο την επόμενη Κυριακή (22/2).

Ντουρμάζ και Φορτούνης μπήκαν ως αλλαγή στο παιχνίδι, ήταν αυτοί που μπόρεσαν να ολοκληρώσουν σωστά τις φάσεις και με τα δικά τους τέρματα γράφτηκε το τελικό 3-0 στην αναμέτρηση.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών), Νικόλαος Φαντόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά)

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί (70' Φορτούνης), Αφελάι (57' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (80' Μπενίτες), Χάρα.

Εργοτέλης (Ματζουράκης): Σαράνοφ (80' Καβουσάκης), Ρέντζας, Γκορκς, Φιντέλεφ, Πίτσος, Καζναφέρης, Μπουρσέλης, Χαντί, Κούτρης (45+2' Καλέ), Ουλά (70' Στογιάνοβιτς), Σολάρι.

Γκολ: 71' Ντουρμάζ, 73' & 90+3' Φορτούνης / -

Κάρτες: - / 13' Καζναφέρης, 34' Ρέντζας, 89' Καβουσάκης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ίδρωσε για 70 λεπτά

Με σαφή διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό του και να βρει ενδεχομένως ένα γρήγορο τέρμα μπήκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους ήθελαν φυσιολογικά να διαφυλάξουν τα νώτα τους και με τους γρήγορους Ουλά και Κούτρη να ψάξουν τις κόντρα επιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να αναπτυχθεί από τα πλάγια, όμως έβρισκε κλειστούς χώρους προς την αντίπαλη εστία και τους παίκτες του Εργοτέλη να καλύπτουν σωστά τα τετραγωνικά μπροστά από την περιοχή τους.

Στις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν σε ετοιμότητα τον Σαράνοφ, ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που δεν τέλειωσαν σωστά τις φάσεις. Ο γκολκίπερ του Εργοτέλη αντέδρασε σωτήρια στις προσπάθειες των Μανιάτη (6'), Ντοσεβί (16', 44', 45+1') και Ντομίνγκες (33'), ενώ ο Χάρα αστόχησε δις μέσα σε ένα λεπτό (9', 10'). Στο 24' η μπάλα άλλαξε πορεία από το χέρι του Γκορκς σε ενέργεια του Αργεντίνου κυνηγού, όμως ο Παπαπέτρου έδειξε να να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών ούτε στην ανατροπή του Χάρα από τον Πίτσο (34').

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Κασάμι, Αφελάι και Χάρα είχαν προσπάθειες για γκολ που δεν ευδοκίμησαν, την στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί τις πολλές στημένες φάσεις (φάουλ και κόρνερ) που συχνά πυκνά κέρδιζε κατά την διάρκεια του αγώνα. Στις καθυστερήσεις του αρχικού 45λέπτου οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για νέα περίπτωση πέναλτι, όταν σε κεφαλιά του Σαντάνα η μπάλα βρήκε και πάλι στο χέρι του Γκορκς αλλά τον Παπαπέτρου να μην συγκινείται.

Η λύση ήρθε από τον πάγκο

Ορμητικά ξεκίνησε την επανάληψη ο Ολυμπιακός, κλείνοντας τον Εργοτέλη στο μισό γήπεδο. Ο Ντουρμάζ πήρε την θέση του Αφελάι στο 57' και απείλησε πέντε λεπτά αργότερα, με τον Σαράνοφ να λέει "όχι" στον Κασάμι στο 64', τον Χάρα ακολούθως να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από το μισό μέτρο και την άμυνα των φιλοξενούμενων να περνάει... εφιαλτικές στιγμές αλλά να αντέχει!

Η ασφυκτική πίεση των Πειραιωτών έφερε τελικά αποτέλεσμα, όταν σε προσπάθεια του Ντομίνγκες από αριστερά και γύρισμα του Αργεντίνου, ο Ντουρμάζ από κοντά (και με τον Χάρα προηγουμένως να βρίσκει την μπάλα με τον αγκώνα θέλοντας να μπει στη φάση) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 71'. Δύο λεπτά αργότερα η δεύτερη αλλαγή του Περέιρα στο ματς "κλείδωσε" το αποτέλεσμα. Ο Φορτούνης βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και πρόλαβε τον Σαράνοφ για το 2-0.

Στο 78' ο Παπαπέτρου έδειξε το σημείο του πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φιντέλεφ στον Κασάμι, αλλά ο εξαιρετικός Σαράνοφ έπεσε σωστά στο χτύπημα του Ντομίνγκες και αποσόβησε το τρίτο τέρμα εις βάρος της ομάδας του. Ο γκολκίπερ του Εργοτέλη αμέσως μετά έφυγε τραυματίας από το γήπεδο και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Φορτούνης με εκπληκτικό σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης και το τελικό 3-0 για τον Ολυμπιακό.

Η φάση του αγώνα

Το 1-0 από τον Ντουρμάζ στο 71'. Ο Σουηδός με το ρολόι να μετράει αντίστροφα, ήταν αυτός που κατάφερε να ρίξει το... τείχος του Σαράνοφ και να διώξει το άγχος από την ομάδα του.

Ο διαιτητής

Μαντάρα τα έκανε ο Παπαπέτρου. Δύο φορές δεν είδε πέναλτι στα ισάριθμα χέρια του Γκορκς εντός περιοχής, άλλο ένα σε ανατροπή του Χάρα πάνω στην γραμμή από τον Πίτσο, έδωσε ένα άλλο αυστηρό εις βάρος του Φιντέλεφ στον Κασάμι, έχασε τον έλεγχο στον πειθαρχικό τομέα και τα σκληρά μαρκαρίσματα, τις περισσότερες φορές από τους φιλοξενούμενους. Κακό ματς από τον ρέφερι σε φάσεις που οι περισσότερες ήταν ξεκάθαρες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Τον τίτλο μοιράζονται από κοινού οι Ντουρμάζ και Φορτούνης. Μπήκαν στην αναμέτρηση, έδωσαν ρυθμό, πνοή και φαντασία, ενώ σκόραραν τα τρία γκολ της επικράτησης του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Ο Σαράνοφ. Ο γκολκίπερ του Εργοτέλη δεν... βαρέθηκε να σώζει γκολ στο Φάληρο και χάρη σε αυτόν το σκορ έμεινε μόνο στο 3-0. Στο 79' έπιασε και το πέναλτι του Ντομίνγκες, πριν αποχωρήσει τραυματίας αφήνοντας την θέση του στον Καβουσάκη.

Δεν μας άρεσε

Ο Φράνκο Χάρα δεν ήταν καλός στην αναμέτρηση. Στην πρώτη του εμφάνιση στην βασική ενδεκάδα, ο Αργεντίνος έδειξε ακόμη εκτός ρυθμού και κλίματος ομάδας. Οι επιλογές του συνήθως ήταν σε κακό τάιμινγκ και σπανίως τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα. Είναι ακόμη νωρίς ίσως για τον Χάρα, αλλά ο Ολυμπιακός χρειάζεται αποτελεσματικότητα από τον παίκτη που δίνει ανάσες στον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ