ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλβέρδε: "Οποιος χάσει βαθμούς χάνει το πρωτάθλημα"

Βαλβέρδε: "Οποιος χάσει βαθμούς χάνει το πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε ικανοποιημένος στον Ολυμπιακό και επανέλαβε ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα. Τι είπε ο Βάσκος προπονητής για την Μέταλιστ, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ποιο ήταν το σχόλιο του για τα δημοσιεύματα περί Μπαρτσελόνα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε, έδωσε συνέντευξη Τύπου μιλώντας για θέματα που αφορούν τους "ερυθρόλευκους". Αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, την Μέταλιστ, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και τα δημοσιεύματα περί ανάληψης της Μπαρτσελόνα.

Τόνισε ότι σκέφτονται τον αγώνα με τον ΟΦΗ, και επισήμανε ότι οι παίκτες του έχουν δείξει ότι αντέχουν σε τρεις διοργανώσεις. Είναι ευχαριστημένος από αυτούς και δεν θέλησε να σχολιάσει για το αν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Η γενική τοποθέτηση του Ερνέστο Βαλβέρδε: "Σας καλέσαμε γιατί έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολα πρόγραμμα, με κρίσιμα παιχνίδια και η ομάδα μας χρειάζεται όλους. Είναι σημαντική η προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών. Μέχρι σήμερα είχαμε απώλειες λόγω τραυματισμών, αλλά πλέον θα είναι όλοι μαζί μας για τη δύσκολη συνέχεια. Παραλίγο να είχαμε πρόβλημα με τον Μαρκάνο, αλλά ευτυχώς δεν έχει κανένα πρόβλημα και θα παίξει κανονικά.

Την Κυριακή ξεκινάμε με ένα παιχνίδι δύσκολο απέναντι στον ΟΦΗ. Και από εδώ και πέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολοι οι αγώνες, για το πρωτάθλημα, το Europa League αλλά και για το κύπελλο".

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: " Το επόμενο παιχνίδι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς γιατί ο ΟΦΗ είναι δυνατή ομάδα, αμύνεται πολύ καλά και κάνει καλές αντεπιθέσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να το κερδίσουμε. Το μόνο που φοβάμαι είναι οι τραυματισμοί.

Στο πρώτο παιχνίδι όταν ήμασταν στο 2-0, η ομάδα είχε το μυαλό στο επόμενο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς δεν πίστευε ότι μπορεί να το χάσει. Χαλαρώσαμε εκεί και γι' αυτό δεχτήκαμε δύο γκολ σε πολύ λίγα λεπτά, κάτι που δεν το περιμέναμε. Αυτό δεν θα πρέπει να ξανασυμβεί τώρα. Ακολουθεί το παιχνίδι με τη Μέταλιστ όμως πρώτα πρέπει να κερδίσουμε αυτό με τον ΟΦΗ.

Το πιο δύσκολο πράγμα στις ομάδες είναι η συγκέντρωση. Να ξεχωρίζεις ποιοι είναι οι στόχοι και να συγκεντρώνεσαι. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι της Κυριακής και μετά αυτό με την Μέταλιστ.

Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και αυτό έχει δημιουργηθεί με όσα έχω δει μέχρι στιγμής. Έχω εμπιστοσύνη γιατί έχει δείξει ότι σε δύσκολες στιγμές έχει δείξει την συγκέντρωση της. Το έχει δείξει και στο παρελθόν πως σε δύσκολα παιχνίδια η ομάδα ανταποκρίνεται".

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να αντέξει και στις τρεις διοργανώσεις: " Είναι σίγουρο πως θέλουμε να συνεχίσουμε, μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει. Θέλουμε να συνεχίσουμε, αλλά η Μέταλιστ είναι πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκρίθουμε. Σίγουρα πάντως θέλουμε να συνεχίσουμε.

Οι επιτυχίες στην Ευρώπη γίνονται ανάλογα με το πως τα πηγαίνεις στην διοργάνωση, όχι μόνο από το αποτέλεσμα αλλά και από την εικόνα που δείχνει η ομάδα. Έτσι σήμερα κρίνεται ως επιτυχημένη η πορεία μας όχι μόνο από τα αποτελέσματα αλλά και από την απόδοση που είχαμε".

Όσον αφορά στις απουσίες που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, είπε: " Δεν με απασχολούν οι απουσίες στην επίθεση, μπορεί να παίξει ο Μιραλάς επιθετικός, μπορεί να παίξει και Ντιόγκο και ο Φουστέρ και ο Κόλιν (Καζίμ-Ρίτσαρντς). Έχουμε εναλλακτικές λύσεις".

Για τον Κάρολ, τον Καζίμ και την προσαρμογή τους: " Πολύ πιο δύσκολα προσαρμόζεται ένας παίκτης απ' ότι ένας τερματοφύλακα. Για τον τερματοφύλακα είναι πολύ πιο εύκολο και γι' αυτό είχε αυτή την απόδοση ο Κάρολ. Από την άλλη, ο Καζίμ δεν είναι τόσο εύκολο να προσαρμοστεί στο τρόπο παιχνιδιού μας και σε 2-3 μέρες να είναι απόλυτα έτοιμος. Είναι όμως δυνατός, γρήγορος, μπορεί να παίξει και μπροστά και στις πτέρυγες και σίγουρα θα μας βοηθήσει, ιδιαίτερα όταν θα προσαρμοστεί εντελώς".

Για τη μέχρι τώρα μη ανανέωση των συμβολαίων ορισμένων παικτών, επισήμανε: " Δεν πιστεύω πως αυτό είναι κάποιο πρόβλημα. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τους παίκτες μου ότι δίνουν τα πάντα ακόμα και αν δεν έχει γίνει συζήτηση για τα συμβόλαιά τους. Όπως οι Ιμπαγάσα, Μοδέστο και ο Μέλμπεργκ που τα συμβόλαιά τους τελειώνουν, αλλά είναι εξαιρετικοί στις προπονήσεις. Ή οι Ορμπάιθ, Μαρκάνο και Μακούν που είναι δανεικοί και κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Δεν με απασχολεί καθόλου γιατί δεν έχω κανέναν παράπονο από κανέναν".

Για τη δυναμικότητα της Μέταλιστ, σημείωσε: " Έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για την Μέταλιστ. Έχω δει κάποια πράγματα για την ομάδα αυτή αλλά τώρα με απασχολεί πρώτα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ".

Για τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να βρίσκεται στη λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα, ξεκαθάρισε: " Αυτά είναι δημοσιογραφικές ιστορίες. Κάποιες φορές σε βάζουν στην καλύτερη ομάδα του κόσμου και κάποιες φορές σε πετάνε στο δρόμο. Αυτά βέβαια μπορεί να σε κάνουν να χάσει την ισορροπία σου. Δεν με απασχολούν καθόλου αυτά τα δημοσιεύματα".

Για το έχει συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη τα της επόμενης χρονιάς, είπε: " Είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω τώρα. Αυτό είναι κάτι που αφορά εμένα και τον πρόεδρο μόνο. Αν υπάρξει κάτι θα σας το ανακοινώσουμε".

Για τα επόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και την σπουδαιότητά τους, είπε: " Πρόκειται για ένα σύνολο αγώνων που τα αποτελέσματα τους θα είναι καθοριστικά. Όποιος χάσει βαθμούς δεν θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα".

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: " To αποτέλεσμα είναι σημαντικό, αλλά δεν θα κριθεί εκεί ο πρωταθλητής. Το πρωτάθλημα κρίνεται στα παιχνίδια που χάνεις βαθμούς με μικρότερες ομάδες".

Για τους στόχους: " Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά και το κύπελλο. Τα πάμε καλά μέχρι στιγμής και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Ο Παναθηναϊκός τα πάει καλά φέτος, όπως και εμείς και δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Όπως και να χει ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να είναι περήφανοι οι φίλαθλοί μας στο τέλος".

Αναφορικά με το αν περνάει καλά και το αν είναι υπερήφανος ανεξάρτητα από το τι θα καταφέρει να κάνει ο Ολυμπιακός στο τέλος, είπε: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, όχι μόνο από αυτή τη θητεία μου, αλλά και από την πρώτη. Ο κόσμος μου συμπεριφέρεται άψογα, όλοι μου συμπεριφέρονται άψογα.. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είμαι ένας ξένος που του έδωσε δουλειά η Ελλάδα και ξέρω ότι τα πράγματα ποτέ δεν είναι εύκολα. Ξέρω ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν πάντα καλά, στο τέλος όμως ξέρω ότι θα είμαι ευχαριστημένος".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ