ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

¡Txapeldunak! σημαίνει πρωταθλητές

¡Txapeldunak! σημαίνει πρωταθλητές

Διαβάστε στο Sport24.gr πώς παρουσίασε ο ισπανικός αθλητικός Τύπος την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Βαλβέρδε και Ορμπάιθ οι βασικοί πρωταγωνιστές στα έντυπα της Χώρας των Βάσκων, τα οποία κάνουν αναφορά και στο θέμα της ανανέωσης ή όχι του Txingurri με τους «ερυθρόλευκους» (φωτογραφίες)

Η είδηση της κατάκτησης του ελληνικού πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, όπως ήταν φυσικό, δημοσιεύτηκε και στον ισπανικό αθλητικό Τύπο.

Τα έντυπα της Χώρας των Βάσκων εστίασαν στους Βαλβέρδε και Ορμπάιθ, ενώ ασχολήθηκαν και με το θέμα της ανανέωσης του Txingurri.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ισπανικός αθλητικός Τύπος ασχολήθηκε με την είδηση της κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Τα πιο εκτεταμένα ρεπορτάζ δημοσιεύτηκαν στα έντυπα της Χώρας των Βάσκων, εστιάζοντας κυρίως στον τρίτο τίτλο του Ερνέστο Βαλβέρδε με τους «ερυθρόλευκους», αλλά και στο παρθενικό πρωτάθλημα του Πάμπλο Ορμπάιθ.

Οι ισπανικές εφημερίδες κάνουν επίσης αναφορά στις δηλώσεις του Txingurri μετά τον νικηφόρο αγώνα της περασμένης Κυριακής επί του Παναιτωλικού, τονίζοντας ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού μετέθεσε χρονικά – για μετά το Πάσχα – την όποια συζήτηση για την ανανέωση ή μη του συμβολαίου του με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Το Sport24.gr συγκέντρωσε τα σημαντικότερα δημοσιεύματα του τελευταίου διήμερου και σας τα παρουσιάζει.

1. Mundo Deportivo 2-4-2012 (έκδοση Μπιλμπάο)

¡Txapeldunak! σημαίνει πρωταθλητές

Η έκδοση της Mundo Deportivo στο Μπιλμπάο φιλοξένησε τη Δευτέρα την είδηση της κατάκτησης του τίτλου της Super League από τους «ερυθρόλευκους» με τον τίτλο «ο Ορμπάιθ και ο Βαλβέρδε είναι πλέον πρωταθλητές» και υπότιτλο «ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τον τίτλο στην ελληνική Λίγκα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, αφού έχει διαφορά δέκα βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό». Η βασκική «πινελιά» προστέθηκε στη λεζάντα των φωτογραφιών με τον τίτλο «Txapeldunak» που στα euskera σημαίνει πρωταθλητές!

2. Mundo Deportivo 3-4-2012 (έκδοση Μπιλμπάο)

¡Txapeldunak! σημαίνει πρωταθλητές

Μια μέρα αργότερα, την Τρίτη, η έκδοση της Mundo Deportivo στο Μπιλμπάο, επανήλθε στον Βαλβέρδε και το θέμα της ανανέωσής του ή όχι με τον Ολυμπιακό. Το ρεπορτάζ φιλοξενεί τις δηλώσεις του Txingurri, με τις οποίες ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μετέθεσε τη συζήτηση για την παραμονή του στην Ελλάδα για μετά το Πάσχα και την ανάγκη να συγκεντρωθεί η ομάδα στον στόχο του Κυπέλλου και στους 3 αγώνες που απομένουν ακόμα στο πρωτάθλημα. Ο τίτλος: «Ο Βαλβέρδε αποφεύγει να μιλήσει για το μέλλον του».

3. Mundo Deportivo 3-4-2012 (έκδοση Βαρκελώνης)

¡Txapeldunak! σημαίνει πρωταθλητές

Την Τρίτη η κεντρική έκδοση της Mundo Deportivo στη Βαρκελώνη δημοσίευσε ρεπορτάζ επίσης σχετικό με το μέλλον του Txingurri στην Ελλάδα. Με τον τίτλο «Βαλβέρδε, ένας πρωταθλητής επιφυλακτικός με το μέλλον του», το κείμενο αναφέρεται στο συμβόλαιο του Ισπανού που λήγει φέτος το καλοκαίρι, στη μετάθεση των συζητήσεων με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για μετά το Πάσχα, αλλά και στην «υποψηφιότητα» του Ερνέστο για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα στην περίπτωση που δεν συνεχίσει ο Πεπ Γουαρδιόλα.

4. Sport 2-4-2012

¡Txapeldunak! σημαίνει πρωταθλητές

Η καταλανική Sport παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα την είδηση της κατάκτησης του τρίτου πρωταθλήματος από τον Txingurri με τον Ολυμπιακό. Ο τίτλος: «Ο Βαλβέρδε κερδίζει το τρίτο του πρωτάθλημα».

5. Sport 3-4-2012

¡Txapeldunak! σημαίνει πρωταθλητές

Μια μέρα αργότερα, την Τρίτη, η Sport δημοσίευσε καινούργιο άρθρο για τον Βαλβέρδε, κάνοντας μια συνολική παρουσίαση του έργου του Ισπανού στην Ελλάδα. Επίσης γίνεται αναφορά στην ισπανική «παροικία» του Ολυμπιακού, την επιτυχημένη φετινή παρουσία των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη, την εκτίμηση που απολαμβάνει ο Βαλβέρδε στην Ελλάδα και την επιθυμία του Μαρινάκη να τον κρατήσει για πολλά ακόμα χρόνια στην ομάδα. Ο τίτλος: «Βαλβέρδε, ο βασιλιάς Μίδας του καλύτερου Ολυμπιακού».

6. Marca 2-4-2012

¡Txapeldunak! σημαίνει πρωταθλητές

Αναφορά στο πρωτάθλημα των «ερυθρόλευκων» έκανε και η μαδριλένικη Marca στο φύλλο της περασμένης Δευτέρας με τον τίτλο «ο Βαλβέρδε κερδίζει την τρίτη του Λίγκα με τον Ολυμπιακό».

Πηγές: Mundo Deportivo, Sport & Marca

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ