ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τσεκάρει και την λίστα των δανεικών ο Περέιρα

Τσεκάρει και την λίστα των δανεικών ο Περέιρα

Ο Βίτορ Περέιρα θέλει να δει όλους τους παίκτες που ανήκουν στο δυναμικό του Ολυμπιακού και μετά τους Πελέ, Μπονγκ, θα τσεκάρει σταδιακά όλους τους δανεικούς που αγωνίζονται σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αν κάτι μπορεί να πει κανείς για αυτές τις πρώτες μέρες του Βίτορ Περέιρα στον Πειραιά, είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει μεγάλη "πείνα" για σοβαρή δουλειά στη νέα του ομάδα.

Το να προχωρήσει κάποιος σε βαθυστόχαστες αναλύσεις προσπαθώντας να βρει πράγματα που έχουν ήδη αλλάξει με την έλευση του Περέιρα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, είναι μάλλον ανόητο αφού πρόκειται για προπονητή και όχι τον... Χάρι Πότερ.

Ο 47χρονος τεχνικός θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα μέχρι να περάσει την δική του φιλοσοφία στους παίκτες (κάτι που φυσικά προσπαθεί από την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα) και να παρουσιάσει αυτό που λέμε "τον δικό του Ολυμπιακό".

Kαραντίνα τέλος!

Το σίγουρο όμως είναι πως δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, ούτε συμβιβάζεται με καταστάσεις που είχαν παγιωθεί στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη επί ημερών του Μίτσελ. Για παράδειγμα, ο Περέιρα θέλει να δει μέχρι το τέλος του μήνα τους Πελέ και Μπονγκ, οι οποίοι είχαν... ξεμείνει από το καλοκαίρι όταν και δεν βρήκαν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους την στιγμή που βρίσκονταν εκτός πλάνων του πρώην τεχνικού των Πειραιωτών.

Τόσο ο Πορτογάλος μέσος, όσο και ο Καμερουνέζος αμυντικός, ακολουθούσαν ατομικά προγράμματα, σε διαφορετικές ώρες από την υπόλοιπη ομάδα. Αυτό άλλαξε πλέον και ο Περέιρα θα τους δώσει την ευκαιρία να προπονηθούν μαζί με τους συμπαίκτες τους τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός θα πάρει στα χέρια του (αν δεν το έχει ήδη κάνει) την λίστα με τους παίκτες που ανήκουν στον Ολυμπιακό και αγωνίζονται δανεικοί σε ομάδες της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Και δεν μιλάμε για 5-6 περιπτώσεις αλλά μια ολόκληρη... 19άδα!

Ο Περέιρα θέλει να μάθει τα πάντα γύρω από τους "ερυθρόλευκους" και από τη στιγμή που -όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί- είναι εργασιομανής, θα εκμεταλλευθεί κάθε ώρα που έχει στην διάθεση του προκειμένου να τσεκάρει σταδιακά όλους τους παίκτες.

Όχι απαραίτητα για το αν κάποιος μπορεί τώρα να ενσωματωθεί στο ρόστερ, αλλά κυρίως με φόντο το καλοκαίρι, όταν και θα παρουσιάσει αναλυτικά τις σκέψεις του για το πως θέλει να χτιστεί ο Ολυμπιακός του 2015-16.

Κουβέντα που μπορεί να μοιάζει πρώιμη στα μάτια όλων των υπολοίπων αλλά δεν είναι καθόλου για τον ίδιο τον 47χρονο τεχνικό. Είπαμε και στην αρχή, πως αν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει με ασφάλεια ένα στοιχείο του Περέιρα σε αυτές τις πρώτες του μέρες στον σύλλογο, είναι ότι έχει μπει... γκαζωμένος στον ρόλο του.

Τα εμπόδια της επιστροφής Κάμπελ

Ποδοσφαιριστές όπως οι Γιαταμπαρέ, Καραμάνος, Κολοβός, Στσέποβιτς θα μπουν αρχικά στο μικροσκόπιο του Πορτογάλου και σταδιακά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Άλλωστε θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα μέχρι να σχηματίσει άποψη, αφού πολλοί από αυτούς τους 19 αγωνίζονται στο εξωτερικό και δεν υπάρχει η απόλυτη αμεσότητα σε σχέση με όσους παίζουν εντός συνόρων.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα μέχρι στιγμής αγωνιστικά πεπραγμένα των 19 παικτών, που αγωνίζονται σε άλλους συλλόγους ως δανεικοί από τον Ολυμπιακό:

Ετών Θέση Ομάδα Αγώνες Λεπτά συμ. Γκολ Ασίστ
Λεάντρο 21 ΚΑ Λαμία 13 1170 - -
Ιωαννίδης* 20 ΚΕ Τσβόλε 7 141 - -
Κατάι 23 ΚΑΜ Red Star Blg 11 446 1 -
Σιώπης Δ. 20 ΑΜΕ Φωστήρας 12 671 - -
Γιάνκοβιτς 20 ΚΜ OFK Beograd 12 693 2 1
Ζντιέλαρ 20 ΚΜ OFK Beograd 10 847 - -
Γιαννιώτης 22 ΤΦ ΠΑΣ Γιάννινα 1 90 - -
Καραμάνος 24 ΚΑΕ Ατρόμητος 20 1437 2 -
Τζανακάκης 22 ΔΑ Εργοτέλης 16 1342 - 1
Καραγκούνης 21 ΔΑΑ Reggina 16 1427 - -
Γιαταμπαρέ 25 ΚΑΜ EA Guingamp 17 1246 1 3
Ρουγκάλας 21 ΚΑ Atlético M. B 1 90 - -
Βλάχος 20 ΚΑ Φωστήρας 3 199 - -
Ενέν 18 ΚΕ Everton U21 4 230 1 1
Κολοβός 21 ΑΜΕ Πανιώνιος 17 1266 8 1
Στσέποβιτς 23 ΚΕ RCD Mallorca 15 1101 6 1
Βλαχοδήμος* 23 ΑΜΕ Εργοτέλης 6 326 - 1
Λυκογιάννης 21 ΑΑ Εργοτέλης 15 1252 1 1
Καθάριος** 21 ΚΜ Πανθρακικό 3 178 - -

* Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός τους

** Από τον Γενάρη ανήκει στον Πανιώνιο

ΚΑ Κεντρικός αμυντικός
ΚΕ Κεντρικός επιθετικός
ΚΜ Κεντρικός μέσος
ΚΑΕ Κεντρικός/ακραίος επιθετικός
ΔΑ Δεξιός αμυντικός
ΑΑ Αριστερός αμυντικός
ΤΦ Τερματοφύλακας
ΚΑΜ Κεντρικός/ακραίος μέσος
ΑΜΕ Ακραίος μέσος/επιθετικός
ΔΑΑ Δεξιός/αριστερός αμυντικός
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ