ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τριαντάρης ο Τοροσίδης

Τριαντάρης ο Τοροσίδης
Τοροσίδης INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Τοροσίδης συμπλήρωσε 30 συμμετοχές στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και το Sport24.gr κάνει μία μίνι αναδρομή στην καριέρα του (videos)

Ο Βασίλης Τοροσίδης είναι από τους ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν μία μεγάλη καριέρα σε μικρή ηλικία, αφού πήρε μεταγραφή από την Ξάνθη στον Ολυμπιακό και καθιερώθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας μόλις στα 21 του χρόνια.

Πεντέμισι χρόνια μετά ο Τοροσίδης όχι μόνο παραμένει στην ομάδα του Πειραιά, αλλά έχει γίνει και αρχηγός των ερυθρόλευκων πριν καλά καλά συμπληρώσει το 27ο έτος της ζωής του.

Η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Ρουμπίν Καζάν λοιπόν έκρυβε άλλον ένα λόγο για να πανηγυρίζει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, καθώς συμπλήρωσε 30 εμφανίσεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Βέβαια το ντεμπούτο του στις διοργανώσεις της UEFA δεν το έκανε με τους ερυθρόλευκους, αλλά με την Ξάνθη απ όπου ξεκίνησε το ποδόσφαιρο!

Η πρώτη φορά

Ήταν και δύσκολη! Η Ξάνθη αντιμετώπισε την Μίντλεσμπρο, που τότε αγωνιζόταν στην Πρέμιερ Λιγκ, και γνώρισε την ήττα με 2-0. Σε αυτό το ματς ο Βασίλης Τοροσίδης αγωνίστηκε για 67 λεπτά, ενώ έπαιξε και στον επαναληπτικό.

Το πρώτο γκολ του Έλληνα άσου πάντως μπήκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα στο ματς εναντίον της Νόρτζελαντ.

Ας τα δούμε όμως όλα αναλυτικά...

Σεζόν 2005-2006 (2 εμφανίσεις)

Η πρώτη εμφάνιση του Βασίλη Τοροσίδη στην Ευρώπη ήταν με την ομάδα της Ξάνθης και συγκεκριμένα στο ματς Μίντλεσμπρο - Ξάνθη 2-0. Ο νεαρός αμυντικός αγωνίστηκε για 67 λεπτά και στη συνέχεια έδωσε τη θέση του στον Ντιέγκο Κιντάνα.

Σεζόν 2006-2007 (1 εμφάνιση)

Το Γενάρη του 2007 ο Βασίλης Τοροσίδης πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όμως το καλοκαίρι αγωνίστηκε στην Ευρώπη με την Ξάνθη στην ήττα των Ακριτών με 4-1 από την Ντιναμό Βουκουρεστίου.

Σεζόν 2007-2008 (7 εμφανίσεις)

Στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν στον Ολυμπιακό, ο Τορισίδης με το καλημέρα έπαιξε σε επτά αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Σεζόν 2008-2009 (9 εμφανίσεις)

Το πρώτο γκολ του Έλληνα αμυντικού στην Ευρώπη ήταν στο ματς του Ολυμπιακού με την Νόρτζελαντ στο Καραϊσκάκης το οποίο έληξε 5-0 για την ομάδα του Πειραιά! Ο Βασίλης Τοροσίδης πέτυχε άλλο ένα τέρμα στο 4-0 επί της Χέρτα.

Σεζόν 2009-2010 (4 εμφανίσεις)

Ο Τοροσίδης πέτυχε το τρίτο του γκολ το οποίο μάλιστα χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό στο ματς με την Αλκμάαρ.

Σεζόν 2010-2011 (1 εμφάνιση)

Μόλις μία εμφάνιση στην Ευρώπη για τον Τοροσίδη που γενικότερα είχε μέτρια σεζόν με πολλούς τραυματισμούς που δεν τον άφησαν να παίξει αρκετά ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Σεζόν 2011-2012 (6 εμφανίσεις)

Φτάσαμε και στο σήμερα με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 6 εμφανίσεις και να ψάχνει ένα ακόμα τέρμα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ