ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τρία από ημίχρονο και δώρο τα παπούτσια

Τρία από ημίχρονο και δώρο τα παπούτσια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πόσα χρόνια είχε ο Ολυμπιακός να βάλει 3 γκολ στον Παναθηναϊκό από το πρώτο ημίχρονο και ποιο ήταν το πριμ που τους είχε δώσει η διοίκηση. Ποιο ρεκόρ κατέρριψαν οι ερυθρόλευκοι με τον χθεσινό θρίαμβο;

Ο Ολυμπιακός ήταν ο θριαμβευτής του ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, συντρίβοντας 3-0 τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Με το ίδιο σκορ (ή με τρία γκολ διαφορά) τον έχει ξανακερδίσει και στο παρελθόν. Χθες όμως ισοφάρισε ένα ρεκόρ που κρατούσε σχεδόν 60 χρόνια!

Δώρο ένα ζευγάρι παπούτσια

Τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο σε βάρος του Παναθηναϊκού είχε να βάλει σχεδόν 50 χρόνια! Από τις 26 Φεβρουαρίου 1967, όταν τον είχε συντρίψει και τότε στο Καραϊσκάκη με σκορ 4-0. Ο Βασιλείου είχε ανοίξει το σκορ στο 17ο λεπτό και στη συνέχεια ο Σιδέρης πήρε τ' όπλο του, σκοράροντας τρεις φορές (20’, 35’ και 62’). Μάλιστα, σε εκείνο το παιχνίδι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πέτυχε χατ τρικ σε ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο, σε ματς της Α' Εθνικής. Δύο ημέρες μετά τον θρίαμβο, οι παίκτες και οι προπονητές του Ολυμπιακού μετέβησαν σε κατάστημα στον Πειραιά, όπου παρέλαβαν ως δώρο για τη νίκη τους από ένα ζευγάρι παπούτσια. Είχε προηγηθεί πριμ 6.500 δραχμών (έκαστος) από τη διοίκηση του συλλόγου.

Από τις 6.500 δρχ. στις 500.000 ευρώ

Πέρασαν πάνω από 49 χρόνια από εκείνη τη νίκη. Οι εποχές άλλαξαν, μαζί και το νόμισμα. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα μοιραστούν το ποσό των 500.000 ευρώ (πάνω από 170 εκατομμύρια... δραχμές, σε ελεύθερη ισοτιμία). Οχι μόνο για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, αλλά επειδή έκαναν το "3 στα 3" στα πρώτα ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς τους κέρδισαν με συνολικά γκολ 8-1!

Τρία και στο Κύπελλο

Τρία γκολ σε ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο, του είχε βάλει και πριν από 8,5 χρόνια. Στις 16 Ιανουαρίου 2008, σε παιχνίδι για τους "16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ματς είχε λήξει 4-0 στο Καραϊσκάκη, με τους Τοροσίδη, Κοβάσεβιτς και Νούνιες να μετατρέπουν το 1-0 (του Λούα Λούα) σε 4-0 μέσα σε 17 λεπτά (από το 63' έως το 80').

Τρία και εκτός έδρας

Σε αγώνα πρωταθλήματος, τρία γκολ σε ένα ημίχρονο (και πάλι στο δεύτερο), του είχε βάλει και το 1998 ως φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ. Το τριφύλλι είχε προηγηθεί 2-1 στο πρώτο 45λεπτο και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός με σκόρερ τους Ανατολάκη και Καραπιάλη το γύρισε σε 2-4 σε ρυθμούς... τραμ - τραμ.

Καλώς τα παιδιά... 3,75 γκολ

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο συμπλήρωσε 5 διαδοχικές νίκες (μετά την ήττα στη Λάρισα), στις οποίες πέτυχε 11 γκολ και δέχθηκε μόλις ένα. Κάπως έτσι έφτασε τις 7 στις πρώτες 8 αγωνιστικές και αποσπάστηκε 7 βαθμούς από την 2η θέση της βαθμολογίας. Ως γηπεδούχος έχει κάνει το «4 στα 4», με Βέροια – ΑΕΚ – ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκό, σε βάρος των οποίων πέτυχε συνολικά 15 (και δέχθηκε 2)! Δηλαδή σκοράρει στο "σπίτι" του 3,75 γκολ κατά μέσο όρο.

Ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής

Από χθες ο Ολυμπιακός είναι κάτοχος ενός ακόμη μεγάλου ρεκόρ. Συμπλήρωσε 29 συνεχόμενες νίκες εντός έδρας σε αγώνα πρωταθλήματος, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ, που κατείχε η ΑΕΚ τη δεκαετία του ’90 (από τον Μάρτη του 1992 έως τον Δεκέμβρη του 1993). Έχει να χάσει βαθμούς από τον Δεκέμβριο του 2014, όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα απέσπασε 2-2 στο Φάληρο, ενώ η τελευταία του ήττα σημειώθηκε από τον ΠΑΟΚ, στις αρχές του ίδιου μήνα (1-2). Το μεγαλύτερο ρεκόρ εντός έδρας στην Ευρώπη το έχει η Μπαρτσελόνα με 39 νίκες. Ανεξαρτήτως έδρας, ο Ολυμπιακός έχει 2 ήττες στα τελευταία 43 ματς πρωταθλήματος!!!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός / ΑΕΚ 18-0

Είναι πράγματι εντυπωσιακό αυτό που έχει γίνει φέτος με τα ντέρμπι στον Πειραιά και θα ήταν άδικο να αφήσουμε έξω από το "διπλό" πάρτι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό την ομάδα Νέων, κάποια μέλη της οποίας υπολογίζονται από τον Πάουλο Μπέντο (Μανθάτης, Ανδρούτσος κτλ.) και έρχονται να στελεχώσουν και την πρώτη ομάδα. Των δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό είχαν προηγηθεί τα ματς για το πρωτάθλημα της Superleague K-20. Και είχαμε:

ΜΕ ΑΕΚ

Πρωί: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 7-0 (από ημίχρονο)

Βράδυ: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0

ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Πρωί: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 5-0

Βράδυ: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ