ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Τρελάθηκε" ο Μίτσελ με την γκολάρα του Λυκογιάννη

"Τρελάθηκε" ο Μίτσελ με την γκολάρα του Λυκογιάννη

Ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης πέτυχε ένα γκολ για highlight στην απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής (12/7) και ο Μίτσελ τον αποθέωσε. Δύο γκολ από τον "ανεβασμένο" Ολαϊτάν. Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης μεταδίδει από το Ζέεφελντ.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Η απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής (12/7) είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια από τις εννέα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής εδώ στο Ζέεφελντ της Αυστρίας. Επί μία ώρα και 35 λεπτά, οι παίκτες του Ολυμπιακού γυμνάστηκαν μόνο με μπάλα.

Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε για μεγάλη χρονική διάρκεια κανονικό δίτερμα 11 εναντίον 11, αλλά είχαμε ωραία γκολ στο εσωτερικό διπλό που έγινε στη συνέχεια με λιγότερους παίκτες, ενώ "όλα τα λεφτά" ήταν οι αντιδράσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών. Ζουν την προπόνηση σαν τον αγώνα, ενώ πρέπει να αναγνωρίσουμε πως καθημερινά βλέπουμε διαφορετικές ασκήσεις στις προπονήσεις, με τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του να έχουν ποικιλία στο πρόγραμμά τους.

Μετά τις πρώτες ασκήσεις με μπάλα, στις οποίες θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε επόμενο κείμενο, οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν αρχικά δίτερμα στα 3/4 του γηπέδου. Πορτοκαλί εναντίον μπλε. Οι " πορτοκαλί" έπαιζαν 4-3-3, με τους Κάρολ-Παπάζογλου, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας-Φέισα, Μανιάτη, Τσόρι-Βάις, Ολαϊτάν, Φουστέρ. Ο Ολαϊτάν δοκιμάστηκε ως μοναδικός προωθημένος.

Οι μπλε αγωνίζονταν με 4-2-3-1 και τους Μέγκιερι-Σαλίνο, Κοντρέρας, Λυκογιάννης, Καραγκούνης-Μασάντο, Γκρέκο-Φετφατζίδη, Ντε Βινσέντι, Αμπντούν-Μήτρογλου. Ο Λυκογιάννης έπαιξε ως αριστερός στόπερ. Βέβαια, αυτές οι δύο ομάδες έπαιξαν μόλις για δύο λεπτά, καθώς ο Μίτσελ άλλαζε συνεχώς πρόσωπα και ομάδες τους παίκτες. Κάθε δύο λεπτά! Η συγκεκριμένη άσκηση κράτησε περίπου ένα τέταρτο της ώρας. Χάι-λάιτ αυτής της άσκησης ήταν μία ενέργεια του Μίτσελ.

Ο Αμπντούν βρέθηκε σε θέση τετ α τετ μετά από λάθος πάσα του προπονητή του, που συμμετείχε για λίγο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά ο Μίτσελ προσπάθησε να αποτρέψει τον Αλγερινό να σκοράρει δίχως αποτέλεσμα, καθώς ο Τζαμέλ στάθηκε όρθιος και ντρίμπλαρε τον προπονητή του! Ο Ντε Βινσέντι έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ μία "ποδιά" του Φουστέρ στον Γκρέκο προκάλεσε τα επιφωνήματα όσων παρακολουθούσαν την προπόνηση. Γκολ δεν είδαμε...

Στη συνέχεια, ο Μίτσελ έδωσε εντολή για διπλό 9 εναντίον 9, με "μπαλαντέρ" τον Τάτο. Δηλαδή, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν με την ομάδα που είχε την μπάλα στην κατοχή της. Πορτοκαλί: Γιαννιώτης, Παπάζογλου, Σιόβας, Σιώπης, Λυκογιάννης, Μανιάτης, Ολαϊτάν, Τσόρι, Διαμαντάκος. Μπλε: Κάρολ, Σαλίνο, Κοντρέρας, Καραγκούνης, Φέισα, Γκρέκο, Ντε Βινσέντι, Μήτρογλου, Βάις. Ωραία ήταν η ατάκα του Μανιάτη σε ένα σωτήριο τάκλιν του Σιώπη, φωνάζοντας "μπράβο ρε Σιώπαρε". Ο νεαρός αμυντικός μέσος το παλεύει, ενώ έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές και σε θέση δεξιού μπακ. Στη συνέχεια είδαμε το πρώτο γκολ έπειτα από μία πολύ ωραία συνεργασία: ο Βάις πάσαρε κάθετα στον Καραγκούνη, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον Μήτρογλου να σκοράρει από κοντά.

Μετέπειτα, πάλι άλλαξαν οι ομάδες και τα πρόσωπα. Πλέον, αγωνίζονταν 10 εναντίον 10. Πορτοκαλί: Μέγκιερι, Αβραάμ, Σάμαρης, Χολέμπας, Μασάντο, Φουστέρ, Φέισα, Ολαϊτάν, Αμπντούν, Φετφατζίδης. Πάλι ο Ολαϊτάν σε ρόλο σέντερ φορ. Μπλε: Γιαννιώτης, Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας, Σιώπης, Ιμπαγάσα, Τάτος, Διαμαντάκος, Τσόρι, Λυκογιάννης. "Τατίνιο" αποκάλεσε ο Ιμπαγάσα τον Τάτο, όταν ο Αργεντινός φώναξε τον συμπαίκτη του για να του δώσει την μπάλα. Η πιο ωραία στιγμή της προπόνησης ήταν το γκολ των μπλε.

Ο Λυκογιάννης βρέθηκε σε θέση μέσα αριστερά και δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του. Επιχείρησε μία αριστερή... βολίδα και ο Μέγκιερι είδε την μπάλα να καρφώνεται στο βάθος των διχτύων της εστίας του. Βασικά, για να λέμε την αλήθεια, ούτε που το... είδε ο Μπάλας! Το σουτ είχε τρομερή δύναμη και ο Ούγγρος απλά σήκωσε το χέρι, με την μπάλα να περνάει δίπλα του, χωρίς να μπορεί να κάνει το παραμικρό. Ο Μίτσελ με ένα επιφώνημα έμεινε έκπληκτος από το γκολ του "Λύκο" και έτρεξε προς το μέρος του, απλώνοντας τα χέρια για να τον "αγκαλιάσει".

Βέβαια, ήταν λίγο μακριά ο κόουτς, αλλά έμεινε ενθουσιασμένος από το πραγματικά σπάνιο του γκολ του Λυκογιάννη. Πάντως, οι πορτοκαλί κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 λίγο αργότερα. Ο Φουστέρ επιχείρησε αριστερό σουτ εκτός περιοχής, ο Γιαννιώτης απέκρουσε αρχικά, αλλά δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και ο επερχόμενος Φετφατζίδης με προβολή ισοφάρισε σε 1-1. Αυτό ήταν το μοναδικό λάθος του 21άχρονου τερματοφύλακα σε ολόκληρη την απογευματινή προπόνηση.

Στο φινάλε της προπόνησης, ο Μίτσελ έκανε νέες σαρωτικές αλλαγές στις δύο ομάδες και είδαμε 5 γκολ σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τους μπλε να παίζουν εναντίον κίτρινων. Το ματς έληξε 4-1 υπέρ των μπλε, που έκαναν ό,τι ήθελαν και τον Κώστα Μανωλά να πανηγυρίζει έξαλλα τα τέσσερα γκολ, σαν να ήταν επίσημος αγώνας. Δύο γκολ πέτυχε ο Ολαϊτάν ως σέντερ φορ σε κενή εστία, καθώς δέχθηκε πάσες πάρε-βάλε από τους συμπαίκτες του: στο πρώτο από τον Αμπντούν, ενώ στο δεύτερο "κρύφτηκε" η μπάλα από τον συνδυασμό των Φετφατζίδη και Ντε Βινσέντι. Ένα τέρμα σημείωσε ο Φουστέρ κι αυτός σε κενή εστία, ενώ ο Βάις μείωσε σε 3-1 για τους κίτρινους έπειτα από πάσα του Ντε Βινσέντι και κοντινό πλασέ. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Φετφατζίδης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος γύρισμα αντιπάλου, πέρασε τον Κάρολ και πάνω από τη γραμμή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής (12/7):

"Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δούλεψαν επάνω στην κατοχή, την πίεση, την ανάπτυξη του παιχνιδιού και την τακτική, στην απογευματινή προπόνηση.

Το… τρίτο ημίχρονο της σημερινής εκγύμνασης των παικτών του Ολυμπιακού είχε ξανά πολλή δουλειά με την μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να… ξεδώσουν, δουλεύοντας επάνω σε σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού τους και παίζοντας δίτερμα.

Αρχικά έκαναν ασκήσεις κατοχής και πίεσης προς τον αντίπαλο. Χωρίστηκαν σε γκρουπ και στα δύο μισά του γηπέδου, ξεχωριστά, δούλευαν με πάθος και ένταση επάνω σε αυτό τον τομέα. Συμμετείχαν και οι τερματοφύλακες. Οι μεν είχαν την μπάλα και προσπαθούσαν να την κυκλοφορήσουν και οι δε προσπαθούσαν να πιέσουν για να κλέψουν.

Στη συνέχεια έγινε δίτερμα σε μεγάλο χώρο, αλλά όχι σε όλο το γήπεδο. Έπαιξαν όλοι οι παίκτες. Η άσκηση είχε μερικά εντυπωσιακά πλάνα και αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιριστές που έκαναν πολύ ωραίες κινήσεις και προσπάθειες, ξεχωρίζοντας. Αμέσως μετά, τα γκρουπ έγιναν τρία και έπαιζαν σε πιο μικρό χώρο, εναλλάξ. Λυκογιάννης, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Ολαϊτάν σκόραραν μερικά πολύ όμορφα γκολ και ξεχώρισαν, μεταξύ άλλων παικτών. Όλοι έβγαζαν πολύ πάθος στο παιχνίδι τους.

Αύριο στις 11 το πρωί οι παίκτες θα μεταβούν σε ένα σημείο κοντά στη λίμνη του Ζέεφελντ, όπου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία λίγο διαφορετική εκγύμναση και το απόγευμα στις 18:30 θα επανέλθουν στο γήπεδο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ