ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το έλεγε και το εννοούσε ο Μίτσελ

Το έλεγε και το εννοούσε ο Μίτσελ

Ο απεσταλμένος του Sport24.gr, Παναγιώτης Γκαραγκάνης, γράφει για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μίτσελ. Ο λόγος για τον οποίο ο Ισπανός είναι δυσαρεστημένος και γιατί μέχρι τα τέλη Αυγούστου η μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας θα είναι κάτι παραπάνω από ενεργή.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Τέταρτη ημέρα εδώ στο Ζέεφελντ και η συνέντευξη του Μίτσελ προς τους απεσταλμένους του ελληνικού Τύπου στην Αυστρία είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, ζήτησε περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση, ενώ ξεκαθάρισε πως έχει ενημερώσει τη διοίκηση για το πλάνο του ενόψει της νέας σεζόν από τον περασμένο Απρίλιο. Ένα πλάνο, στο οποίο όπως άφησε να εννοηθεί δεν βρίσκεται ο Ράφικ Τζεμπούρ, που αποτελεί “ξένο σώμα” για τον Ολυμπιακό και είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσει.

Ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει ο καθένας για τις προπονητικές γνώσεις και ικανότητες του Μίτσελ, αυτό που αναγνωρίζεται από όλους είναι ότι ο σύλλογος έχει στις τάξεις του έναν προπονητή σταρ με την ακριβή έννοια του όρου. Φαίνεται στον τρόπο που κινείται, που μιλάει, που επικοινωνεί με τους ανθρώπους. Είναι μία αναγνωρίσιμη προσωπικότητα του ποδοσφαίρου. Και κάθε του κουβέντα, έχει αξία.

Όταν ένας προπονητής βγαίνει και λέει δημόσια πως “... θέλουμε ενίσχυση σε όλες τις γραμμές”, την ώρα που σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας βρίσκονται 29 ποδοσφαιριστές και ακόμα εκκρεμούν τουλάχιστον δύο βασικές μεταγραφές (“εξάρι” και επιτελικός μέσος), γίνεται αντιληπτό πως μέχρι το τέλος Αυγούστου η μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας θα είναι κάτι παραπάνω από ενεργή. Ο Μίτσελ δεν είπε τυχαία ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Είναι γνωστό πως θα επιθυμούσε την απόκτηση τερματοφύλακα, ενός παίκτη που θα παίζει ως αριστερός στόπερ και μπακ, ενός αμυντικού μέσου, ενός επιθετικού χαφ και ενός στράικερ.

Είναι δεδομένο πως από το ρόστερ που βρίσκεται στην Αυστρία θα “κοπούν” αρκετοί, καθώς εξέφρασε ξανά την επιθυμία να δουλεύει με 23-24 παίκτες στις προπονήσεις. Ακούσαμε για πρώτη φορά την άποψη του προπονητή για την υπόθεση Μπόατενγκ, αυτή του Βερδού, αλλά και το δανεισμό του Βλαχοδήμου, τον οποίο είχε εμπιστευτεί από τον Φεβρουάριο, όταν και ανέλαβε, έως και το τέλος της περυσινής σεζόν. Ο Ισπανός έχει άποψη και δεν φοβάται να την εκφράσει δημόσια. Είναι επικοινωνιακός μέχρι εκεί που δεν πάει, ξέρει πότε θα μιλήσει σοβαρά και πότε θα αστειευτεί για να χαλαρώσει λίγο η διάθεση. Και υπογράμμισε πως του αρέσει να ζει με πίεση. Άλλωστε, με τέτοια ποδοσφαιρική καριέρα πίσω του στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει κάθε δικαίωμα να το λέει. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως στον Ολυμπιακό θα αγωνίζονται όσοι θέλουν με την ψυχή και την καρδιά τους.

Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι; Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Βίκτορ Σάντσεθ έχει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματος και στην ευθύνη της προπόνησης. Μέχρι στιγμής, ο Μίτσελ έχει ενεργό ρόλο στα δύο οικογενειακά διπλά που έχουν γίνει και στις ασκήσεις με μπάλα. Είναι “φωνακλάς” όταν πρέπει και έχει απαιτήσεις από τους παίκτες του σε κάθε προπόνηση. Βέβαια, η προετοιμασία δεν θυμίζει σε τίποτα προηγούμενα χρόνια, όπου οι ερυθρόλευκοι “έχτιζαν” τη φυσική τους κατάσταση κατευθείαν με μπάλα. Ο Μίτσελ έχει διαφορετική φιλοσοφία και όπως είπε την πρώτη εβδομάδα εδώ στην Αυστρία θα ρίξει το βάρος στη φυσική κατάσταση. Πολύ τρέξιμο κάθε πρωί για τους παίκτες, κάποιοι εξ αυτών βγάζουν με δυσκολία το πρόγραμμα κάθε φορά.

Αποτελεί κοινό μυστικό, πάντως, πως ο Μίτσελ δεν ήταν ευχαριστημένος από τη φυσική κατάσταση της ομάδας, από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία. Δεν έχει αφήσει ξεκάθαρα αιχμές για την προηγούμενη τεχνική ηγεσία, αλλά σε κάποιες αναφορές του το τελευταίο πεντάμηνο, ακόμα και εδώ στο Ζέεφελντ και τη συνέντευξη που μας παραχώρησε, φάνηκε η δυσαρέσκειά του. Γνώμη μας, πάντως, είναι ότι παίζει ρόλο και το σκεπτικό του κάθε παίκτη. Είναι επαγγελματίες και δεν μπορούν να αφήνουν τον εαυτό τους ανεξέλεγκτο. Πόσο μάλλον όταν οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους πλησίασαν δύο γεμάτους μήνες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ