ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ντόμινο που κατέληξε στον... πάγκο

Το ντόμινο που κατέληξε στον... πάγκο
INTIME SPORTS

Ο προβληματισμός για τους εξτρέμ, η αστάθεια της αμυντικής γραμμής και ο... Ντομίνγκες έφεραν ένα αγωνιστικό ντόμινο που είχε ως συνέπεια την τοποθέτηση του Κασάμι ως εξτρέμ, την δυσαρέσκεια του Ελβετού και την "τιμωρία" από τον Μίτσελ.

Ο Μίτσελ φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως πάνω απ' όλους είναι η ομάδα όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που είχε εκτός ενδεκάδας τον Κασάμι στις αναμετρήσεις με την Γιουβέντους και τον Πανθρακικό. Στο Τορίνο ο Ελβετός διεθνής μέσος αγωνίστηκε ως αλλαγή, στο Φάληρο καθόλου.

Συμπατριώτης του δημοσιογράφος ( το δίκτυο "srf" έκανε έναν εκτενές αφιέρωμα για τον 22χρονο μέσο ) βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό και ρώτησε τον Μίτσελ για αυτή την απόφαση του.

Ο Κασάμι λοιπόν δυσαρέστησε τον Ισπανό τεχνικό με την συμπεριφορά του και ο Μίτσελ φρόντισε να του δείξει πως δεν υπολογίζει από ονόματα όταν πρόκειται για το συμφέρον του συνόλου. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι για ποιον λόγο συνέβη αυτή η παρεξήγηση μεταξύ παίκτη και προπονητή. Πολλά ακούστηκαν, ελάχιστα ισχύουν και σίγουρα τίποτα τόσο φοβερό και τρομερό δεν συνέβη. Απλά ο προπονητής του Ολυμπιακού φρόντισε, όπως συνήθως, να στείλει νωρίς ένα μήνυμα για να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια.

Από τον άξονα στην γραμμή και από εκεί στον... πάγκο

Το ζήτημα ήταν καθαρά αγωνιστικό. Και έχει να κάνει με την θέση που χρησιμοποιείται ο Κασάμι. Ο Ελβετός ξεκίνησε φορτσάτος την σεζόν παίζοντας στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός παρουσίαζε δύο συγκεκριμένα προβλήματα. Το ένα ήταν πως δεν υπήρχε ισορροπία στις πτέρυγες καθώς πλην Αφελάι, οι Ντοσεβί, Ντουρμάζ και Γκαζαριάν, είτε δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση είτε αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών.

Το άλλο ζήτημα είχε να κάνει με την αστάθεια της αμυντικής γραμμής. Ο Μίτσελ λοιπόν προσπάθησε να λύσει τον γρίφο με την χρησιμοποίηση δύο (στην Ελλάδα) ή και τριών (στην Ευρώπη) ανασταλτικών μέσων με σκοπό να θωρακίσει αμυντικά την μεσαία γραμμή στην προσπάθεια να σταματάει τις επιθέσεις του αντιπάλου πριν φτάσουν κοντά ή ακόμη και μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Με τον Ντομίνγκες... αδιαπραγμάτευτο (και δικαίως) στην ενδεκάδα, ουσιαστικά δεν υπήρχε χώρος για να κινηθεί ο Κασάμι στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Και όποτε συνέβη αυτό, ο Ολυμπιακός είχε εμφανές πρόβλημα στην ανάπτυξη, καθώς δύο και τρεις, ενίοτε, παίκτες πατούσαν στα ίδια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μίτσελ έχοντας σε απεριόριστη εκτίμηση τις ικανότητες του Ελβετού διεθνή άσου, ήθελε οπωσδήποτε να τον χωρέσει στο βασικό σχήμα. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να τον περάσει στις πτέρυγες. Η αλήθεια είναι πως όσες φορές χρησιμοποιήθηκε εκεί ο Κασάμι δεν... ακούμπησε. Και αυτό γιατί το τεράστιο κορμί του δεν τον βοηθάει στο πλάι του γηπέδου.

Ο 22χρονος μέσος δεν βολευόταν στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορούσε να προσφέρει όσα μπορούσε και θεωρώντας πως ο άξονας του ταιριάζει καλύτερα (και αυτό είναι μια πραγματικότητα), δυσανασχέτησε με την επιλογή του προπονητή και συχνά πυκνά παράκουγε τις εντολές του Μίτσελ, παίρνοντας την πρωτοβουλία να "μετακομίσει" στον φυσικό του χώρο.

Το δίκιο και το άδικο του Ελβετού

Βλέποντας "ψυχρά" το όλο θέμα, αγωνιστικά ο Κασάμι δεν έχει άδικο, καθώς τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις μοιάζει υπερβολή να βρίσκονται ταυτόχρονα στην εντεκάδα του Ολυμπιακού και ο Μιλιβόγεβιτς και ο Μανιάτης. Δύο ανασταλτικού μέσοι, με τον δεύτερο ειδικά να μην έχει ιδιαίτερες δημιουργικές ικανότητες. Και σίγουρα με την τοποθέτηση του στο πλάι, ο Παϊτίμ χάνει τα περισσότερα από τα αγωνιστικά προτερήματα του.

Εκεί όμως που έχει δίκιο ο Μίτσελ και άδικο ο 22χρονος άσος, είναι στο γεγονός πως ζήτησε στον Κασάμι να βοηθήσει σε μια στιγμή που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα και αυτός έπραξε εγωιστικά. Εύλογα προκάλεσε την δυσαρέσκεια του προπονητή του, που με τον τρόπο του φρόντισε να του ξεκαθαρίσει πως οι ανάγκες της ομάδας προηγούνται αυτών του εκάστοτε ποδοσφαιριστή. Όπως και αν τον λένε.

Όπως πάντα το πρόβλημα θα το λύσει ο Μίτσελ οικογενειακά και εντός των τειχών του Αθλητικού Κέντρου Ρέντη. Εξάλλου, επαναλαμβάνουμε, πως δεν πρόκειται για κάτι τρομερό, παρά τις... σάχλες που μπορεί να ακούστηκαν. Απλά ο Ισπανός τεχνικός θέλει να δίνει άμεσες λύσεις στις παρεξηγήσεις, πριν πάρουν έκταση.

Και τώρα με την διακοπή θα έχουν όλοι την ευκαιρία να ηρεμήσουν από την ένταση των συνεχόμενων αγώνων, με τον Μίτσελ πάντως να έχει ακόμη την σπαζοκεφαλιά για το πως θα "παντρέψει" ιδανικά τον Κασάμι με τον Ντομίνγκες στην "ερυθρόλευκη" ενδεκάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ