Τι συμβαίνει με το "Γ. Καραϊσκάκης" και την Eurobank

Καραϊσκάκης άδειο

Τι συμβαίνει με το "Γ. Καραϊσκάκης" και την Eurobank

Η "Καραϊσκάκης ΑΕ" δεν πληροί εδώ και κάποιες χρήσεις τους όρους σύμβασης με το δάνειο του 2008 για το γήπεδο, θέμα που προκύπτει από την παρουσία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην μετοχική σύνθεση της εταιρίας. Ποια η λύση που προτείνει ο Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα euro2day.gr, έχει προκύψει πρόβλημα ανάμεσα στην Eurobank και την "Καραϊσκάκης ΑΕ" εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρία που συστάθηκε το 2003 με δραστηριότητα την ανακατασκευή και εκμετάλλευση του γηπέδου "Γ. Καραϊσκάκης".

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρουσιάζονται ζημιογόνα αποτελέσματα και δεν πληροί - σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή - εδώ και κάποιες χρήσεις τους όρους σύμβασης από το ομολογιακό δάνειο του 2008. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου ανέρχεται σε 20,3 εκατ. ευρώ και η Eurobank μπορεί να προβεί σε καταγγελία σύμβασης.

Σε αυτή την υπαρκτή ιστορία τα θέματα έχουν προκύψει λόγω της συμμετοχής του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στη μετοχική σύνθεση της "Καραϊσκάκης ΑΕ" και γι' αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έχει καταθέσει πρόταση στην τράπεζα προκειμένου να πάρει η πειραϊκή ΠΑΕ τις μετοχές έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα δάνεια της πλευράς Λαυρεντιάδη.

Θυμίζουμε πως μαζί με τον συνέταιρό του Πέτρο Κυριακίδη, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε απασχολήσει αρνητικά το πανελλήνιο προ ετών με σωρεία πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα σε διάφορες υποθέσεις οικονομικής φύσεως και ο δεύτερος είχε κριθεί προφυλακιστέος το 2012.

Εκμεταλλευόμενος τον νόμο 4443/2016 που ψήφισε η νυν κυβέρνηση, ο κ. Λαυρεντιάδης απαλλάχθηκε για την κατηγορία της χειραγώγησης μετοχών της εταιρείας Alapis, μέσω της οποίας αποκόμισε σημαντικά ποσά, πριν αυτή πτωχεύσει στις 8 Νοεμβρίου του 2013.

Ο επιχειρηματίας συνεχίζει να έχει ανοικτές υποθέσεις με το νόμο και αυτό που προσπαθεί ο Ολυμπιακός είναι να βρει φόρμουλα ώστε να απαλλαχθεί από την παρουσία του στην μετοχική σύνθεση της "Καραϊσκάκης ΑΕ", προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χρήσεις του δανείου προς την Eurobank.

Photo credits: EUROKINISSI

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Η Τουρκία έστησε θερμικό ραντάρ απέναντι από τα Ίμια

Το κινητό ραντάρ με την ονομασία «Morad-1» μπορεί να δίνει στους Τούρκους εικόνα σε πραγματικό χρόνο από την περιοχή, ακόμα και για σημεία που αδυνατούν να ελέγξουν τα σκάφη της ακτοφυλακής τους

Τον Ευθύμη Μπακατσιά τον χαιρετάνε μόνο στις εφορίες

Μια συζήτηση γεμάτη μπασκετικές αναμνήσεις και μπόλικη αυτογνωσία.

ΗΠΑ: Να εγκαταλείψει η Αλβανία τη διχαστική ρητορική του παρελθόντος

Η αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τα σχόλια του κ. Ράμα

11 διάσημοι ηθοποιοί που δεν θυμόσουν ότι έχουν παίξει σε πασίγνωστες ταινίες

Η λίστα περιλαμβάνει διπλή συμμετοχή του Johnny Depp.

Όσκαρ 2018: Όταν οι σταρ μιλούν για πολιτική

Στα 90 χρόνια της απονομής των Όσκαρ, δεν ήταν λίγοι οι βραβευθέντες που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το βήμα των βραβείων για να εκφράσουν τις πολιτικές τους θέσεις. Αυτές είναι οι πιο δυνατές "πολιτικές ομιλίες" στην ιστορία των Όσκαρ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24