ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τι συμβαίνει με Φιγκέιρας και Ολυμπιακό

Τι συμβαίνει με Φιγκέιρας και Ολυμπιακό

Δημοσιεύματα θέλουν τον Ντιόγο Φιγκέιρας της Σεβίλλης να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Ποια τα δεδομένα με τον 25χρονο Πορτογάλο μπακ που δεν βρίσκεται στις επιλογές του τεχνικού τιμ των Ανδαλουσιάνων (VIDEO).

Έρχεται ένα καλοκαίρι που αναπόφευκτα στα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ δεν θα κυριαρχούν μόνο ονόματα που θα βρίσκονται στη λίστα του Ολυμπιακού, αλλά και ονόματα που ενδέχεται να αποχωρήσουν από τον Πειραιά.

Οι μεταγραφικές ιστορίες στο λιμάνι, όπως και σε κάθε ομάδα, είναι ένα ντόμινο. Φεύγει ένας, έρχεται άλλος... Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε από χθες το βράδυ και μία ιστορία με τον Ντιόγο Φιγκέιρας της Σεβίλλης, τον οποίο ο Μάρκο Σίλβα γνωρίζει πολύ καλά και η αλήθεια είναι ότι η περίπτωσή του δεν τον αφήνει ασυγκίνητο.

Ποιος είναι ο Φιγκέιρας; Είναι 25 χρονών από την Πορτογαλία, αγωνίζεται στη Σεβίλλη, για ένα εξάμηνο (Σεπτέμβριος – Ιανουάριος) πήγε δανεικός στην Τζένοα, κατά κύριο λόγο παίζει δεξί μπακ, μπορεί να αγωνιστεί και αριστερά, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως χαφ ή εξτρέμ! Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή από το λεγόμενο “πολύ ψηλό ράφι”.

Πρώτα απ' όλα για να ασχοληθεί σοβαρά ο Ολυμπιακός με την περίπτωσή του, θα πρέπει να αποχωρήσει ο Ελαμπντελαουί. Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να φύγει ο Μαζουακού και να αντικατασταθεί από τον Φιγκέιρας, που το καλό του πόδι είναι το δεξί και κυρίως παίζει προς εκείνη την πλευρά.

Ένα μεγάλο “αγκάθι” σε αυτή την υπόθεση έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι το κασέ του είναι πάνω από 1,5 εκ. ευρώ. Θα μπει ο Ολυμπιακός στη διαδικασία να δώσει τόσα χρήματα για έναν ακραίο μπακ συν τα περίπου 3 εκ. ευρώ που αξιώνει η Σεβίλλη (το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2017); Κάτι τέτοιο μοιάζει αν όχι απίθανο, εξαιρετικά δύσκολο.

Στην Ανδαλουσία δεν το κρύβουν ότι ο Φιγκέιρας δεν βρίσκεται στα πλάνα του τεχνικού τιμ της Σεβίλλης. Μάλιστα, τον Ιανουάριο όταν επέστρεψε από την Τζένοα στο Σάντσεθ Πιθχουάν, η Σεβίλλη τον είχε μέσα στα έμψυχα ανταλλάγματα για διάφορες μεταγραφικές υποθέσεις της. Τελικά ο 25χρονος Πορτογάλος έμεινε στην Ισπανία, αλλά απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στη Σεβίλλη τη νέα σεζόν.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται στην Ιβηρική, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αν φύγει από την Ανδαλουσία, θα προτιμούσε να βρει μία ομάδα στην Ισπανία για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Ολυμπιακός όμως αν αποφασίσει να ασχοληθεί, μπορεί να του προσφέρει το δέλεαρ του Champions League, ενώ τον δικό του ρόλο φυσικά θα παίξει και ο Μάρκο Σίλβα που για τους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές της πατρίδας τους.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά για το πώς θα ενισχυθεί ο Ολυμπιακός στα άκρα της άμυνας. Όσο μένουν στον Πειραιά οι Ελαμπντελαουί και Μαζουακού, άλλο τόσο τα διάφορα σενάρια ενίσχυσης των πρωταθλητών θα εξασθενούν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι στο λιμάνι δεν βολιδοσκοπούν ορισμένες περιπτώσεις. Θέλουν να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ