ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα 7 εκ. ευρώ και η επιθυμία του Φινμπόγκασον

Τα 7 εκ. ευρώ και η επιθυμία του Φινμπόγκασον

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον πιέζει να έρθει στον Ολυμπιακό και το έδειξε με το να μην παρουσιαστεί στην "πρώτη" της Χέρενφεν. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ κοντράρει τους "ερυθρόλευκους" δίνοντας τα ίδια χρήματα αλλά και 20% ποσοστό μεταπώλησης.

Πριν από περίπου ένα μήνα ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον και αυτό που απέμενε ήταν να κάνει το ίδιο με την Χέρενφέν. Όμως οι Ολλανδοί δεν είχαν σκοπό να αφήσουν εύκολα τον Ισλανδό να φύγει και έτσι ένα μήνα μετά ακόμη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους Πειραιώτες.

Τι έχει αλλάξει τις τελευταίες ώρες; Κατ' αρχήν ο Ολυμπιακός ανέβασε την προσφορά του στα 7 εκατομμύρια ευρώ (!) και από την πλευρά του ο παίκτης δεν πήγε στην "πρώτη" της Χέρενφέν. Τα "νούφαρα" ξεκίνησαν την προετοιμασία τους, όμως ο Φινμπόγκασον τήρησε αυτό που είχε διαμηνύσει στους "ερυθρόλευκους" πριν από ένα μήνα: "αν δεν με αφήσουν να έρθω, δεν πάω προετοιμασία".

Και το έκανε ο Ισλανδός διεθνής στράικερ, δείχνοντας με τον τρόπο του πως επιθυμεί να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Λεπτομέρεια πολύ σημαντική, αν αναλογιστούμε πως η Χέρενφέν έχει πλέον ισόποση προσφορά από την Ρεάλ Σοσιεδάδ αλλά και συνάμα καλύτερη.

Διότι ναι μεν οι Ισπανοί δίνουν επίσης 7 εκ. ευρώ αλλά προσφέρουν και το 20% από πιθανή μελλοντική πώληση του Φινμπόγκασον. Ο Ολυμπιακός δεν θα μπει σε πλειστηριασμό, θεωρεί τελική προσφορά τα 7 εκατομμύρια και περιμένει την απόφαση της Χέρενφέν.

Οι Ολλανδοί αναφέρουν, κατόπιν της ενημέρωσης που είχαν από τη Χέρενφεν, πως ο 25άχρονος ποδοσφαιριστής έχει άδεια από το κλαμπ μέχρι το τέλος του μήνα.

"Το ερώτημα είναι αν θα μπει ξανά στις προπονήσεις της Χέρενφεν ο Φινμπόγκασον, καθώς το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι εντονότατο, ενώ τον παίκτη θέλουν και ομάδες από Αγγλία, Γερμανία και άλλες χώρες", τονίζει χαρακτηριστικά ο Τύπος της Ολλανδίας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, πάντως, ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός για τον Ολυμπιακό έρχεται από την Ισπανία και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Με τους Πειραιώτες να διατηρούν το πλεονέκτημα της επιθυμίας του Ισλανδού να φορέσει τα "ερυθρόλευκα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ