ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα σημάδια της επόμενης σεζόν για τον Ολυμπιακό

Τα σημάδια της επόμενης σεζόν για τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Οι επιλογές του Περέιρα στο διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού δείχνουν τις προθέσεις του για το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Σίγουροι, ερωτηματικά και όσοι δείχνουν να χάνουν το τρένο της παραμονής.

Ακόμη υπάρχει ένα εύλογο διάστημα περίπου 2 μηνών μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα με το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού, ενώ η πρώτη σύσκεψη μεταξύ των υπεύθυνων του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας θα γίνει την περίοδο του Πάσχα, όταν και θα οριστούν οι μεταγραφικοί στόχοι.

Η σεζόν για τους Πειραιώτες άρχισε με τον Μίτσελ στον πάγκο και συνεχίστηκε με την παρουσία του Περέιρα στην τεχνική ηγεσία από τις αρχές Γενάρη και μετά. Επομένως ο Πορτογάλος είναι αυτός που έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του, όσον αφορά τον καταρτισμό του έμψυχου δυναμικού ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ξεκινώντας από τα μετόπισθεν...

Στις θέσεις των γκολκίπερ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για τον Ρομπέρτο δεν χρειάζονται κουβέντες, μόνο μια πρόταση που θα περιλαμβάνει ένα υπέρογκο ποσό αποζημίωσης μπορεί να τον θέσει εκτός πλάνων του Περέιρα. Ο Μέγκιερι θα μείνει αν τα βρει με τον Ολυμπιακό στην ανανέωση του συμβολαίου του και θα είναι δεύτερος.

Αν όχι, στον Πειραιά δεν αγχώνονται ιδιαίτερα καθώς θεωρούν πως με τους Γιαννιώτη, Χουτεσιώτη σε πρώτη φάση και τον Στρέζο να έρχεται από πίσω, υπάρχει πολύ ταλέντο και νιάτα πίσω από τον Ρομπέρτο.

Στα άκρα της άμυνας οι Ελαμπντελαουί και Μαζουακού είναι ακλόνητοι, ο Σαλίνο ανέκαμψε εσχάτως και πιθανότατα παίρνει το εισιτήριο για του χρόνου, ενώ αβέβαιο μοιάζει το μέλλον του Γιαννούλη που ελάχιστα έχει αγωνιστεί με τον Περέιρα.

Στις θέσεις των στόπερ τα πράγματα είναι λίγο - πολύ ξεκάθαρα. Ο Σαντάνα ξεκάθαρα δεν υπολογίζεται από τον Πορτογάλο τεχνικό και φυσικά δεν θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα απόκτησης του από την Σάλκε. Ο Αυλωνίτης δείχνει επίσης να μην έχει θέση στα σχέδια του προπονητή του. Ελάχιστα έχει αγωνιστεί ο Έλληνας στόπερ με τον Περέιρα στο τιμόνι.

Αντίθετα με τους προαναφερθέντες, ο Δημήτρης Σιόβας είναι από τα βασικά εργαλεία του Περέιρα στην ενδεκάδα, ενώ ο Μποτία με τις εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα μοιάζει να κερδίζει μια δεύτερη ευκαιρία για τη νέα σεζόν.

...φτάνοντας στην μέση

Ο Μανιάτης μπορεί να τραυματίστηκε σοβαρά και η επάνοδος του στην δράση να υπολογίζεται στο πρώτο δίμηνο της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο υπέγραψε επέκταση συμβολαίου με τους "ερυθρόλευκους" και φυσικά παραμένει στην ομάδα.

Ο Κασάμι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Σίγουρα το ταλέντο δεν του λείπει, ο Περέιρα τον εμπιστεύεται και θα τον ήθελε μαζί του και του χρόνου. Όμως το θέμα είναι τι θα αποφασίσει ο Ολυμπιακός να "σκάσει" πρόταση για τον Ελβετό διεθνή μέσο. Εκεί μπαίνει το ερωτηματικό.

Παρτενέρ της ποιότητας

Για Μιλιβόγεβιτς και Εντινγκά βρισκόμαστε στο 50%-50% τη δεδομένη στιγμή. Ο προπονητής του Ολυμπιακού πρόσφατα μίλησε κολακευτικά για τους δύο παίκτες και την συνεργασία τους στον αγωνιστικό χώρο. Στην χειρότερη περίπτωση, η εισήγηση του Περέιρα θα είναι να μείνει τουλάχιστον 1 στους 2. Το θέμα είναι πως οι περιπτώσεις τους δεν είναι απλές, καθώς ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διαπραγματευτεί την απόκτηση τους με τις Μονακό και Άντερλεχτ αντίστοιχα.

Ο Μπουχαλάκης επί Μίτσελ πήρε κάποιες ευκαιρίες, αλλά με την έλευση Περέιρα βλέπει το όνομα του συνήθως να απουσιάζει από τις αποστολές και το μέλλον του είναι εξαιρετικά αβέβαιο στο Λιμάνι.

Οι θέσεις πίσω από τον επιθετικό...

Για τους Ντομίνγκες και Φορτούνη δεν γίνεται λόγος. Ο Αργεντίνος μάλιστα πρόσφατα ανανέωσε την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2017. Αμφότεροι έχουν αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο τον Περέιρα και είναι δύο από τους παίκτες που ο Πορτογάλος θα στηρίξει πολλά τη νέα σεζόν.

Στα άκρα υπάρχουν οι Αφελάι, Ντοσεβί και Ντουρμάζ. Για τον Ολλανδό οι πιθανότητες να παραμείνει είναι λίγες. Δεν έχει προσφέρει σε καμία περίπτωση όσα περίμεναν από αυτόν οι Πειραιώτες, ενώ ο Ραϊόλα ήδη τον προτείνει σε κλαμπ όπως η Μίλαν.

Ντοσεβί και Ντουρμάζ επίσης δεν έχουν ενθουσιάσει, τουλάχιστον σε επίπεδο αριθμών και η δική τους παραμονή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πως σκοπεύει να ενισχυθεί ο Ολυμπιακός στις συγκεκριμένες θέσεις το καλοκαίρι. Δεν αποκλείεται να έχουν μια ακόμη ευκαιρία με τα "ερυθρόλευκα". Πιο πιθανό σενάριο μοιάζει να μείνει 1 στους 2 στο Λιμάνι.

Ο Φουστέρ θα μείνει όχι μόνο για την επόμενη σεζόν, αλλά για παραπάνω, καθώς είναι θέμα χρόνου η υπογραφή νέου συμβολαίου με τους "ερυθρόλευκους' για τουλάχιστον 2 χρόνια. Το θέμα παραμονής του Ισπανού δεν έχει να κάνει μόνο με αγωνιστικούς λόγους.

Είναι απαραίτητος για τα αποδυτήρια, άνθρωπος ειδικών αποστολών και "δεμένος" όσο λίγοι με τον σύλλογο. Ιδανικός να καθοδηγήσει τους νεαρότερους συμπαίκτες του και να βάλει στο κλίμα όσους έρθουν το καλοκαίρι. Πολυεργαλείο εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων ο Νταβίδ.

...και η μοναξιά της κορυφής

Μήτρογλου, Χάρα, Μπενίτες, Διαμαντάκος. Αυτούς τους τέσσερις παίκτες έχει ο Ολυμπιακός στην θέση του φορ, με αυτή τη σειρά τους εμπιστεύεται ο Περέιρα και κατά κανόνα μόνο ένας από αυτούς αγωνίζεται βασικός στην ενδεκάδα με βάση την διάταξη που προτιμά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Τα οικονομικά δεδομένα που ισχύουν στην περίπτωση του Μήτρογλου κάνουν σχεδόν αδύνατη μια πιθανή παραμονή του στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν. Ας μην ξεχνάμε πως ο Έλληνας στράικερ έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Φούλαμ τον Γενάρη του 2014 με ετήσιες απολαβές κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ!

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν συμφωνήσει να τον παραχωρήσουν έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ στους Λονδρέζους και έχουν ακόμη να λαμβάνουν ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων. Αν υποθέσουμε πως μπορούσε να ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος, τότε το αγκάθι των ετήσιων απολαβών θα παρέμενε. Ποτέ δεν μπορεί να δώσει τέτοιο συμβόλαιο ο Ολυμπιακός. Το πλέον πιθανό για τον Μήτρογλου είναι να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του το καλοκαίρι.

Ο Χάρα ήρθε τον Γενάρη από την Μπενφίκα. Με κανονική μεταγραφή και συμβόλαιο 3,5 ετών. Ο Περέιρα τον εμπιστεύεται τυφλά και φυσικά ο Αργεντίνος θα είναι κανονικά στο ρόστερ τη νέα σεζόν.

Για τον Μπενίτες το τοπίο είναι θολό. Ο Παραγουανός έχει δείξει καλά στοιχεία, ωστόσο η σποραδική χρησιμοποίηση του δεν του επιτρέπει να βρει ρυθμό και να αποδείξει τι πραγματικά μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει.

Είναι ο επιθετικός που γουστάρει περισσότερο από όλους ο κόσμος αυτή τη στιγμή, ωστόσο δεν έχει κερδίσει ακόμη την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Οι ενοχλήσεις που έχει κατά καιρούς στους κοιλιακούς-προσαγωγούς αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τον χρόνο συμμετοχής του και ένα καλό άλλοθι για να προτιμά ο Περέιρα τον Χάρα.

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014 από την Γκουαρανί της Παραγουάης έναντι περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και με 5 χρόνια συμβόλαιο. Αποτελεί επένδυση για τον σύλλογο. Η παραμονή του είναι θέμα Περέιρα.

Όσον αφορά τον Διαμαντάκο; Προέρχεται από τις Ακαδημίες της ομάδας, πήρε κάποιες συμμετοχές φέτος και το πάλεψε, όμως μοιάζει να μην έχει την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου τεχνικού των Πειραιωτών. Δύσκολα θα μείνει και την επόμενη σεζόν στο Λιμάνι.

Οι δανεικοί

Όσον αφορά τους πολλούς δανεικούς που έχει παραχωρήσει ο Ολυμπιακός σε συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού, είναι δύσκολο να σχηματίσει πλήρη εικόνα γι' αυτούς ο Βίτορ Περέιρα.

Σίγουρα ο 47χρονος προπονητής και οι συνεργάτες του θα τσεκάρουν όσους περισσότερους από αυτούς μπορούν, περισσότερο μέσω οθόνης, προκειμένου να επιλέξουν κάποιους για την καλοκαιρινή προετοιμασία.

Όσοι τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους νωρίς θα επιστρέψουν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη για προπονήσεις, δίνοντας την ευκαιρία στον Περέιρα να τους τσεκάρει από κοντά.

Τσεκάρει και την λίστα των δανεικών ο Περέιρα

Ο Ολυμπιακός διαθέτει μια πλειάδα παικτών σε κάθε θέση και ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς να ενδιαφέρουν τον Πορτογάλο τεχνικό ενόψει της νέας σεζόν. Από τον Γενάρη επανενεργοποιήθηκε ο Πελέ, που κατέληξε δανεικός στον Λεβαδειακό, υπάρχει πάντα η περίπλοκη περίπτωση του Άλαν Πουλίδο και φυσικά ο Αμπντισαλάμ Ιμπραχίμ που παραμένει παίκτης της ομάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ