ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο "κάδρο" και ο Πελεγκρίνο για Ολυμπιακό

Alaves's head manager Mauricio Pellegrino gives instructions during the Spanish Copa del Rey semifinal second leg soccer match between Alaves and Celta, at Mendizorroza stadium, in Vitoria, northern Spain, Wednesday, Feb. 8, 2017. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Alaves's head manager Mauricio Pellegrino gives instructions during the Spanish Copa del Rey semifinal second leg soccer match between Alaves and Celta, at Mendizorroza stadium, in Vitoria, northern Spain, Wednesday, Feb. 8, 2017. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Ο 45χρονος Αργεντινός προπονητής της Αλαβές, Μαουρίσιο Πελεγκρίνο στα "ραντάρ" των Πειραιωτών, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στην Ιβηρική. Το "σαφάρι" στην Γαλλία πάντως δεν έχει σταματήσει.

Ο Ολυμπιακός είχε εξ αρχής ως πλάνο το γαλλικό μοντέλο για την επόμενη μέρα της τεχνικής ηγεσίας. Για αυτό το λόγο έφερε στην Ελλάδα τον Φιλίπ Μοντανιέ μετά τον Πάουλο Μπέντο, για αυτό το λόγο συζητούσε με τον Ρεμί Γκαρντ από το Πάσχα και μετά, για αυτό το λόγο "μπλέχτηκε" στα ρεπορτάζ και το όνομα του Κριστόφ Γκαλτιέ, ο οποίος απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα θα αποχωρήσει από την Σεντ Ετιέν στο τέλος της σεζόν.

Συν τοις άλλοις, ας βάλουμε και άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα τους Μοντέστο και Καρεμπέ, αλλά και τον Πιερ Ισά που ως μάνατζερ πλέον έχει με τη σειρά του κάποιες επαφές με τη γαλλική αγορά.

Στον Ολυμπιακό πάντως δεν φαίνονται διατεθειμένοι να περιμένουν και πολύ. Αν δεν του κάτσουν Γάλλοι προπονητές, τότε θα στραφεί σε άλλες αγορές με πρώτη-πρώτη την ισπανική.

Οι προπονητές από την Primera Division ωστόσο είναι ακόμα πιο δύσκολοι από τους Γάλλους. Αν ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλισμένη την παρουσία του στους ομίλους του Champions League, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα. Η ιστορία των προκριματικών όμως αποτελεί «τροχοπέδη» για αρκετούς ξένους προπονητές.

Τις τελευταίες ώρες λοιπόν εμφανίστηκε στο προσκήνιο το όνομα του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο. Ο 45χρονος Αργεντινός που έκανε σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής στην Βαλένθια και στην Λίβερπουλ, ενώ ως προπονητής κάθισε φέτος στον πάγκο της Αλαβές, είναι ένας τεχνικός που παρουσιάζει ένα ελκυστικό πακέτο.

Την Αλαβές την έχει στη 10η θέση της Primera Division, ενώ στο ενεργητικό του θα πρέπει να καταγραφεί και το σπουδαίο διπλό επί της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου με 1-2 στις 10 Σεπτεμβρίου 2016. Βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί ότι πρόκειται για έναν προπονητή που το κασέ του κυμαίνεται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Κι επίσης, ο Πελεγκρίνο φαίνεται ότι έχει ως προτεραιότητά του την παραμονή του στην Ισπανία.

Φυσικά δεν θα κοιτάξουν μόνο στην Ιβηρική. Ήδη στην Κύπρο ακούγονται τις τελευταίες μέρες διάφορα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ότι βρίσκεται στα υπόψη του Ολυμπιακού, άσχετα αν οι Πειραιώτες είχαν διαψεύσει εξ αρχής ότι εξετάζουν την περίπτωση του Σέρβου πρώην τεχνικού του ΑΠΟΕΛ. Ο στόχος των "ερυθρολεύκων" είναι να τελειώσουν το συντομότερο δυνατόν με το θέμα του προπονητή. Να μην τραβήξει δηλαδή πάνω από δέκα μέρες.

Photo credits: AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ