ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην Ουκρανία τα πάει καλά!

Στην Ουκρανία τα πάει καλά!
INTIME SPORTS

Η Ντνίπρο είναι η πέμπτη Ουκρανική ομάδα που θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού από το 1975 μέχρι το 2012, που έχει αναμετρηθεί με τέσσερις Ουκρανικές ομάδες σε διπλούς αγώνες και σε έναν μονό.

Ο λόγος για τις Δυναμό Κιέβου, Τσερνομόρετς Οδησσού, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Μέταλιστ Χάρκιβ, σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις!

Το 1975 ο Ολυμπιακός για το Κύπελλο Πρωταθλητριών αντιμετώπισε την Δυναμό Κιέβου(ως γηπεδούχος στην Τούμπα, γιατί είχε τιμωρηθεί η έδρα του),το 1992 την Τσερνομόρετς στο Κύπελλο Κυπελλούχων, το 2006 την Σαχτάρ στο Τσάμπιονς Λιγκ και το 2008 και 2012 την Μέταλιστ Χάρκιβ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μετέπειτα Europa League.

Σε διπλούς αγώνες μετράει δυο αποκλεισμούς(Μέταλιστ, Διναμό) και μια πρόκριση(Τσερνομόρετς)Από αυτάτα ματς ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ποτέΟυκρανική ομάδα επί Ελληνικού εδάφους! Έχασε τις τρεις από τις πέντε φορές καιαποχαιρέτησε την εκάστοτε διοργάνωση. Εκτός έδρας όμως τα πήγε καλύτερα, καθώς έχει δυο νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες.

Με τους Ουκρανούςέκανε είναι μερικές από τις καλύτερεςεμφανίσεις εκτός έδρας και μετράει δυο νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες.

1/10/1975, ΔΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ 1-0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός υπέφερε στο Κίεβο, απέναντι στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου εκείνη την εποχή και μετέπειτα προπονητή του Όλεγκ Μπλαχίν. Ο Ουκρανός έκανε ότι ήθελε σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά ο Παναγιώτης Κελεσίδης είχε απαντήσεις σε όλα. Προδόθηκε προς το τέλος του ματς, μετά από λάθος του Γκλέζου που επέτρεψε στη Διναμό να πετύχει το νικητήριο γκολ. Ο Ολυμπιακός αποκλείσθηκε μεσυνολικό σκορ 3-2.

30/9/1992, ΤΣΕΡΝΟΜΟΡΕΤΣ 0-3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός είχε χάσει αναπάντεχα 0-1 στο Καραισκάκης, αλλά οι Προτάσοφ, Λιτοφσένκο ήξερα τα δύσβατα μονοπάτια στην Ουκρανία, πέτυχαν από ένα γκολ ενώ το σκορ είχε ανοίξει με περιπετειώδη τρόπο ο Βαίτσης. Πρόκριση με συνολικό σκορ 3-1.

27/9/2006, ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ 2-2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ένα από τα καλύτερα ματς του Καστίγιο, Πρόσφερε στο πιάτο το πρώτο γκολ στον Κωνσταντίνου, όταν με επέλαση από τα αριστερά πέρασε όλη την ουκρανική άμυνα και ισοφάρισε σε 2-2, με προώθηση της μπάλας στα δίχτυα με το στήθος. Η Σαχτάρ του Λουτσέσκου ήταν εκείνη την εποχή σπουδαία ομάδα.

4/12/2008, ΜΕΤΑΛΙΣΤ ΧΑΡΚΙΒ 1-0 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Την εποχή εκείνηυπήρχαν όμιλοι, όχι όμως διπλά παιχνίδια και οΟλυμπιακός αφού έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Ντιόγκο να σκοράρει, δέχθηκε γκολ στο Χάρκοβο στο 86΄καιέφυγε ηττημένος από την Ουκρανία.

8/3/2012, ΜΕΤΑΛΙΣΤ ΧΑΡΚΙΒ 0-1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο πολιορκητής της Μόσχας Νταβίντ Φουστέρ χτύπησε και στην Ουκρανία, όταν με ψαλίφι πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα και έδωσε ελπίδες πρόκρισης στους "8" του Γιουρόπα Λιγκ. Η συνέχεια όμως στον Πειραιά ήταν εφιαλτική.

(σ.σ. ο αγώνας με την Μέταλιστ του 2008 ήταν μονός αγώνας για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ).

Ιδού και οι αναμετρήσεις επί Ελληνικού εδάφους:

15/9/1975 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2 ΔΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Τούμπα)

Ο Ολυμπιακός ήταν τιμωρημένος και επέλεξε την Τούμπα, ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα της Ελλάδας εκείνη την εποχή. Είχε στην εξέδρα 40.000 θεατές και ανάμεσα τους 300 οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν πάει με ασπρόμαυρα κασκόλ και φώναζαν "Διναμό-Κίεβο". Η ομάδα του Μπλαχίν έκανε το 0-2 σε τέσσερα λεπτά και ο Ολυμπιακός του Δεληκάρη ισοφάρισε 2-2 με γκολ του Κρητικόπουλου και του Αιδινίου.

17/9/1992 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 ΤΣΕΡΝΟΜΟΡΕΤΣ (Καραϊσκάκη)

Οι Μπλαχίν, Προτασόφ είχαν προειδοποιήσει για την επικινδυνότητα των συμπατριωτών τους. Λιτοφτσένκο, Καραπιάλης, Μπατίστα έχασαν σωρεία ευκαιριών, αλλά στο τέλος του αγώνα ένα λάθος του Μίρτσου κόστισε την ήττα, όχι όμως και τον αποκλεισμό.

5/12/2006 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ

Η συνάντηση ήταν για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ολυμπιακός του Τροντ Σόλιντ κατάφερε να προηγηθεί 1-0 με γκολ του Καστίγιοστο 54΄ύστερα από πάσα του Ριβάλντο, αλλά οι Ουκρανοίισοφάρισαν σε 1-1.

16/3/2012, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 ΜΕΤΑΛΙΣΤ ΧΑΡΚΙΒ

Μια εφιαλτική βραδιάγια τον Ολυμπιακό που είχε νικήσει 1-0 στην Ουκρανία. Στο πρώτο ημίχρονο έχασε ευκαιρίες για σκορ μαμουθ, είχε δυο δοκάρια και προηγήθηκε με κεφαλιά του Μαρκάνο στο 13΄. Τοροσίδης, Μιραλάς σημάδεψαν τα δοκάρια και μετά το 70΄η ομάδα του Βαλβέρδε οπισθοχώρησε και έμεινε χωρίς δυνάμεις. Ο Μέγκερι απέκρουσε πέναλτι του Ντέβιτςστο 75΄, ο Βιγίαγκρα έκανε το 1-1 στο 80΄και στα τελευταία λεπτά ο Ντέβιτς το 1-2.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ