ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σιμεόνε: "Το πιο δύσκολο ματς του ομίλου"

Σιμεόνε: "Το πιο δύσκολο ματς του ομίλου"
INTIME SPORTS

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε τόνισε πως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με στυλ και προσωπικότητα, υποστηρίζοντας πως η Ατλέτικο θα έχει δύσκολο έργο το βράδυ της Τρίτης (16/9, 21:45) στο Φάληρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντιέγκο Σιμεόνε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης (16/9, 21:45) με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης":

"Πάντα κοιτάζω την πραγματικότητα και ότι συμβαίνει μπροστά μου. Συνεχίζουμε να χτίζουμε την ομάδα. Ήρθαν νέοι παίκτες με άλλα χαρακτηριστικά και πρέπει να τους δέσουμε στην φιλοσοφία μας. Προσπαθούμε να δέσουμε τα νέα χαρακτηριστικά στα ήδη υπάρχοντα. Και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε.

Η αλήθεια είναι πως είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε για το ματς με τον Ολυμπιακό. Όσοι δεν έπαιξαν κόντρα στην Ρεάλ προπονήθηκαν καλά την Κυριακή (σ.σ 14/9). Θα δω την προπόνηση το βράδυ και το αργότερο μέχρι αύριο (σ.σ. 16/9) θα αποφασίσω για τυχόν αλλαγές στην ενδεκάδα. Πρόκειται για απαιτητικό ματς εξαιτίας του αντιπάλου που παίζει σε υψηλό τέμπο.

Πιστεύω πως ο πήχης δεν έχει ανέβει εξαιτίας της περσινής σεζόν και όσα πετύχαμε. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και εμείς ξεκινάμε τώρα από την αρχή. Πρόκειται για την πιο δύσκολη διοργάνωση και εμείς χτίζουμε την ομάδα μέρα με τη μέρα. Κοιτάμε ξεχωριστά κάθε ματς, αναλύουμε τον αντίπαλο και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στα χαρακτηριστικά της ομάδας που αντιμετωπίζουμε και τις ανάγκες κάθε αγώνα.

Ο Κόκε παίζοντας λίγο πιο πίσω (σ.σ. στο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης) έφερε νέα ισορροπία στο παιχνίδι και επέτρεψε στους ακραίους μας να παίξουν πιο στιβαρά. Ο Γκριεζμάν έφερε φρεσκάδα στο παιχνίδι, ήρθε το δεύτερο γκολ και στην πράξη είδαμε πόσο σημαντικό είναι ο Κόκε να παίζει εκεί. Δεν θα γίνεται πάντα, εξαρτάται από το παιχνίδι και πως διαβάζω τον αντίπαλο.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους πλέκουν το εγκώμιο μου (σ.σ. ο Μίτσελ είπε πως είναι ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπης και τα ΜΜΕ τον αποθεώνουν για την ικανότητα της Ατλέτικο να κοντράρει συλλόγους με πολλαπλάσια μπάτζετ) αλλά δεν μένω εκεί. Θέλω να μείνω συγκεντρωμένος στην δουλειά μου. Τους ευχαριστώ πολύ αλλά δεν ασπάζομαι την άποψη αυτή. Πρέπει να παραμένω ενεργός και να κοιτάζω πως θα γίνομαι καλύτερος.

Έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι με τον Μίτσελ, τόσο ως παίκτες όσο και ως προπονητές. Στο Champions League ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική πορεία αλλά το σημαντικότερο είναι πως ο Μίτσελ έχει δώσει στυλ και προσωπικότητα στην ομάδα του. Έχει πολύ καλά άκρα, καλούς παίκτες στον άξονα και είναι δυνατός στην άμυνα με Μποτία και Αμπιντάλ. Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου αυτό με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Μάριο Σουάρεθ: "Ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε..."

Ο κεντρικός μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην συνέντευξη Τύπου και μεταξύ άλλων τόνισε πως το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό:

"Το Champions League είναι μια ειδική περίσταση. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνιστεί στην διοργάνωση. Παίξαμε πέρσι στον τελικό, ήταν ένα σκληρό μάθημα για εμάς. Την Τρίτη έχουμε μπροστά μια μεγάλη πρόκληση κόντρα σε ένα δύσκολο αντίπαλο αλλά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό.

Είμαστε μια ομάδα και ξέρουμε πως αυτή η διοργάνωση είναι η σημαντικότερη σε συλλογικό επίπεδο. Πρέπει να δίνουμε πάντα το 100%. Το "Γ. Καραϊσκάκης" είναι μια καυτή έδρα και ο Ολυμπιακός ένας πολύ δυνατός αντίπαλος. Γνωρίζουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και είμαστε έτοιμοι για αυτό.

Δεν ξέρω αν είμαστε καλύτεροι από πέρσι, Σίγουρα έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία. Πήραμε μαθήματα πέρσι. Αλλά το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και κοιτάμε το παρόν. Όποιος αντιμετωπίσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ως ένα εύκολο απόγευμα θα κάνει λάθος. Εμείς θα είμαστε σοβαροί, όπως απαιτεί ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι.

Πάντα παίζουμε για την νίκη. Έχουμε αυτή τη νοοτροπία. Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές επιτυχίες και αυτό που προσπαθεί να μας μεταδώσει ο Σιμεόνε είναι πως φοράμε μια πολύ βαριά φανέλα. Πρέπει όλα τα ματς να τα αντιμετωπίζουμε το ίδιο σοβαρά, σαν να πρόκειται για τελικό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ