ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σαβιόλα στο Sport24.gr: "Ο Καρντόσο πρέπει και θέλει να παίζει μόνος του στην επίθεση"

Σαβιόλα στο Sport24.gr: "Ο Καρντόσο πρέπει και θέλει να παίζει μόνος του στην επίθεση"

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα, μιλά στο Sport24.gr για το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού και συμπαίκτη του στην Μπενφίκα, Όσκαρ Καρντόσο.

Ο 33χρονος Παραγουανός επιθετικός, Όσκαρ Καρντόσο, ήρθε για να πληρώσει το κενό στην επίθεση του Ολυμπιακού. Ο "Τακουάρα" αποκτήθηκε από τους "ερυθρόλευκους" στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, από την Τράμπζονσπορ, στην οποία αγωνίστηκε τις δύο τελευταίες σεζόν.

Έχει (απο)δείξει την εκτελεστική του ικανότητα με όλες τις ομάδες, των οποίων τις φανέλες έχει φορέσει. Με τη Νασιονάλ Ασουνσιόν στην Παραγουάη, με τη Νιούελς Ολντ Μπόις στην Αργεντινή, με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία, με την Τράμπζονσπορ στην Τουρκία.

Στους "αετούς" της Λισαβώνας πέτυχε 112 γκολ σε 175 συμμετοχές. Η στατιστική μιλά από μόνη της. Αλλά, δε φθάνει μόνον αυτή. Το Sport24.gr μίλησε με τον Αργεντινό πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, Χαβιέρ Σαβιόλα.

Σαβιόλα στο Sport24.gr: "Ο Καρντόσο πρέπει και θέλει να παίζει μόνος του στην επίθεση"

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα πανηγυρίζει μαζί με τους Όσκαρ Καρντόσο και Πάμπλο Αϊμάρ

Ο "Κονεχίτο" μοιράστηκε τα ίδια αποδυτήρια, αυτά του "Estadio da Luz", με τον "Τακουάρα" για μια τριετία (2009-12). Δύσκολος ακόμη κι έως προς τον εντοπισμό του, πολύ περισσότερο ως προς τις συνεντεύξεις, ο Σαβιόλα δέχθηκε να μιλήσει για το "alter ego" του (και λόγω αναστήματος).

"Ο Τακουάρα είναι κατά τη γνώμη μου ο κατάλληλος για την επίθεση του Ολυμπιακού, ένας επιθετικός που έχει το γκολ. Πολύ δυνατός. Του εύχομαι, ως φίλος και πρώην συμπαίκτης του, να πετύχει με τη φανέλα ενός τόσο σημαντικού συλλόγου όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Έχω περάσει από αυτή την ομάδα και γνωρίζω ότι ο κόσμος, οι οπαδοί πιέζουν πολύ για να μπουν γκολ. Γι' αυτό θεωρώ ότι είναι ο ιδανικός ποδοσφαιριστής να αντέξει σε αυτή την πίεση. Άντεξε στην Μπενφίκα, μια ομάδα που μοιάζει με τον Ολυμπιακό. Είναι ο ποδοσφαιριστής που ξέρει τη δουλειά του, οπότε νομίζω θα τα πάει καλά".

Το γκολ δε λείπει από τον Παραγουανό. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Θα μπορέσει να συνεχίσει να "πυροβολεί" με τον ίδιο ρυθμό και στην Ελλάδα, όπως στους προηγούμενους επαγγελματικούς του σταθμούς; Ο Χαβιέρ Σαβιόλα καταδεικνύει ότι χρειάζεται την κατάλληλη τροφοδότηση και υποστηρίζει ότι είναι καλύτερα να παίζει μόνος του στην κορυφή. Γιατί έτσι πρέπει (τακτικά) και γιατί έτσι του αρέσει.

Σαβιόλα στο Sport24.gr: "Ο Καρντόσο πρέπει και θέλει να παίζει μόνος του στην επίθεση"

Ο Άνχελ Ντι Μαρία αγκαλιάζει τους Χαβιέρ Σαβιόλα και Όσκαρ Καρντόσο

"Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να βγει πρώτος σκόρερ, στην Πορτογαλία πάντως έβαλε πολλά γκολ. Εάν τροφοδοτηθεί από τους συμπαίκτες του, εάν πλαισιωθεί από παίκτες οι οποίοι μπορούν να του δώσουν την μπάλα, τότε μην έχετε αμφιβολία ότι ξέρει πως να τη στείλει στα δίχτυα. Το πιο δυνατό του στοιχείο είναι η οσμή του γκολ. Αλλά κάθε επιθετικός, έτσι και ο Όσκαρ χρειάζεται την κατάλληλη τροφοδότηση.

Για εμένα είναι καλύτερα να παίξει μόνος στην κορυφή της επίθεσης. Για παράδειγμα, στην Μπενφίκα έπαιζε μπροστά και πίσω ήμασταν εγώ, ο Αϊμάρ, ο Ντι Μαρία και ο Ραμίρες. Αυτός, ήταν μόνος του στην κορυφή. Για εμάς ήταν σημείο αναφοράς, τον ψάχναμε συνέχεια με την πρώτη ευκαιρία. Κι από εμάς τους τέσσερις, βέβαια, τροφοδοτήθηκε αρκετά καλά. Πάντα ήταν στην κορυφή μόνος του και του άρεσε, να σου πω την αλήθεια. Αλλά, χρειάζεται δίπλα του παίκτες οι οποίοι μπορούν να τρέξουν, να δημιουργήσουν ρήγματα και να του δώσουν την τελική πάσα".

Αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και μετά από μια σεζόν στην Ιταλία με τη Βερόνα, επέστρεψε στην πατρίδα του Αργεντινή και την ομάδα της καρδιάς του, Ρίβερ Πλέιτ. Ων ελεύθερος, ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αν δεν βρει ομάδα, θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, υποστήριξε σε μια συνέντευξη. Το στοιχείο από τη "χώρα του τάνγκο" έχει δύο εκπροσώπους στους "ερυθρόλευκους". Τον Τσόρι Ντομίνγκες και τον Κούτσου Καμπιάσο.

Σαβιόλα στο Sport24.gr: "Ο Καρντόσο πρέπει και θέλει να παίζει μόνος του στην επίθεση"

Χαβιέρ Σαβιόλα, Κούτσου Καμπιάσο (με μαλλί), Λουσιάνο Φιγκερόα (πρώην ΠΑΟ) και Χουάν Ρομάν Ρικέλμε

Ο "Κονεχίτο" στέλνει το δικό του μήνυμα σε δύο καλούς του φίλους και πρώην συμπαίκτες του μέσα από το Sport24.gr. Αλλά κι ένα έξτρα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού, για τον οποίον τονίζει ότι μπορεί να συγκριθεί μόνον με τον αντίστοιχο των γηπέδων της Αργεντινής.

"Τους γνωρίζω και τους δύο. Ο Τσόρι ήταν το πρώτο άτομο που γνώρισα στην Κ20 της Αργεντινής, στον Ολυμπιακό επίσης υπήρξαμε κολλητοί. Τον Κούτσου, επίσης, τον γνωρίζω από την εθνική Αργεντινής. Τους εκτιμώ απίστευτα ως ανθρώπους, ως παίκτες δεν έχω να πω τίποτα. Το έχουν δείξει άλλωστε. Τους εύχομαι να κάνουν το καλύτερο με τον Ολυμπιακό και να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις.

Σαβιόλα στο Sport24.gr: "Ο Καρντόσο πρέπει και θέλει να παίζει μόνος του στην επίθεση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τσόρι Ντομίνγκες και Χαβιέρ Σαβιόλα σε προετοιμασία στο Ζέεφελντ

Αισθάνομαι τρομερά υπερήφανος που πέρασα από μια τέτοια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Έφυγα από την ομάδα χαρούμενος. Χαρούμενος γιατί γνώρισα αυτό το μεγάλο κλαμπ, τόσο παθιασμένους οπαδούς. Για εμένα ο κόσμος του Ολυμπιακού μοιάζει με αυτόν της Αργεντινής, στο πάθος, στο φανατισμό. Το θυμάμαι με νοσταλγία και είμαι ευγνώμων όχι μόνο στον κόσμο και στους οπαδούς, αλλά και στον κόσμο που δούλευε μέσα στην ομάδα. Τους συμπαίκτες μου. Γι αυτό και παρακολουθώ τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού σε όποιο μέρος του κόσμου και να είμαι. Πάντα θέλω ο Ολυμπιακός να τα πηγαίνει καλά στην Ευρώπη και στις εγχώριες διοργανώσεις. Το πέρασμά μου από τη χώρα σας, με μεγάλωσε κι ως ποδοσφαιριστή κι ως άνθρωπο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ