ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρίχνει χρήμα και θα το παλέψει για Ρομπίνιο και Καρίγιο

Ρίχνει χρήμα και θα το παλέψει για Ρομπίνιο και Καρίγιο

Η πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό στις φετινές μεταγραφές, με τους Ρομπίνιο και Καρίγιο να βρίσκονται στην πρώτη σειρά ενδιαφέροντος για την επίθεση. Σε συνάρτηση με τις υποθέσεις Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι αυτή του Ντιόπ.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κατέκτησε ξανά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας (για 5η σερί σεζόν), να διεκδικεί το Κύπελλο στον τελικό με την Ξάνθη και να σημείωσε ορισμένες σπουδαίες νίκες στην Ευρώπη (Ατλέτικο και Γιουβέντους, με την ιταλική ομάδα πλέον στον τελικό του Champions League), ωστόσο συνολικά έδειξε πως του έλειπαν πράγματα από το παιχνίδι του, κυρίως σε επίπεδο μονάδων που κάνουν την διαφορά.

Ρομπέρτο και Ντομίνγκες ήταν οι σταθερές αξίες, Ελαμπντελαουί και Μαζουακού φανέρωσαν προοπτικές για το μέλλον, Φορτούνης και Μπενίτες απέδειξαν πως ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει σε αυτούς από την επόμενη σεζόν. Αλλά για να συνδυάσεις σταθερότητα, καλό ποδόσφαιρο και αποτέλεσμα, χρειάζονται περισσότερα πράγματα. Και ένα από αυτά, όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, είναι η ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ. Με ποδοσφαιριστές που ευθύς εξ αρχής θα δώσουν το κάτι παραπάνω και δεν θα αποτελούν ερωτηματικά.

Πρόθεση να ρίξει χρήμα

Ούτε στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης του Ολυμπιακού υπήρξε ικανοποίηση για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας συνολικά τη φετινή σεζόν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του έχουν επαναλάβει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν πως στην δική τους σκέψη κυριαρχεί ένας άλλος Ολυμπιακός. Ένα σύνολο που θα μοιράζει θέαμα εντός συνόρων με επιβλητικές νίκες και στην Ευρώπη θα καταφέρει να έχει ακόμη πιο ουσιαστική παρουσία.

Για τον λόγο αυτό, όπως προκύπτει από επίσημα "ερυθρόλευκα" χείλη, η πρόθεση για την θερινή μεταγραφική περίοδο είναι να πέσει χρήμα προκειμένου να πειστούν ποδοσφαιριστές μεγάλου βεληνεκούς να "δέσουν" στο Λιμάνι. Δύο τέτοιες περιπτώσεις είναι στην επιφάνεια όσον αφορά την γραμμή κρούσης. Ρομπίνιο και Καρίγιο εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη σειρά ενδιαφέροντος. Και σε σχέση με προηγούμενες σεζόν στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν υπάρχει πληθώρα ονομάτων στα μεταγραφικά.

Βραζιλιάνος και Αργεντίνος παίζουν σταθερά στο ρεπορτάζ, όχι μόνο του ελληνικού Τύπου αλλά και στο εξωτερικό. Δείγμα της υπαρκτής επιθυμίας του Ολυμπιακού να τους αποκτήσει. Σίγουρα από την επιθυμία μέχρι την πραγματικότητα υπάρχει απόσταση και για την ώρα κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτοί οι δύο παίκτες φορέσουν τα ερυθρόλευκα.

Η Εστουντιάντες αποκλείστηκε από το Κόπα Λιμπερταδόρες (τη νίκη με 2-1 στην Λα Πλάτα επί της Σάντα Φε, ακολούθησε η ήττα με 2-0 στην έδρα των Κολομβιανών), επομένως δεν υφίσταται πλέον το τελευταίο εμπόδιο για την παραχώρηση του 24χρονου φορ από τον αργεντίνικο σύλλογο στον ενδιαφερόμενο που θα καταθέσει την καλύτερη προσφορά.

Το συμβόλαιο του Καρίγιο ολοκληρώνεται το 2016 και η Εστουντιάντες δεν έχει άλλη λύση από το να πουλήσει τώρα τον παίκτη (αφού έχει ξεκαθαρίσει πως δεν ανανεώνει και θέλει να φύγει για την Ευρώπη) και να βάλει χρήματα στα ταμεία της. Όχι ότι "καίγεται" ο σύλλογος της Λα Πλάτα, αφού δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, γεγονός που σημαίνει πως θα είναι σκληρό καρύδι στις διαπραγματεύσεις. Ο Ολυμπιακός προτίθεται να ξεκινήσει τα παζάρια του από τα 5 εκ. ευρώ, με σκοπό να φτάσει μέχρι και τα 7 εκ. ευρώ την προσφορά του προς την Εστουντιάντες για τα δικαιώματα του Καρίγιο. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν έχει αντιρρήσεις για μια τέτοια μετακίνηση, αφού επιθυμεί να μεταγραφεί σε ευρωπαϊκό σύλλογο και να παίξει στο Champions League.

Ελεύθερος και επίσημα ο Ρομπίνιο

Φυσικά ούτε η υπόθεση Ρομπίνιο είναι απλή. Το γεγονός πως ο Βραζιλιάνος έμεινε ελεύθερος έχει διπλή ανάγνωση για τους Πειραιώτες: δεν θα χρειαστεί να καταβάλλουν χρήματα στη Μίλαν για την απόκτηση του, αλλά ενδεχομένως θα προκύψουν κι άλλοι μνηστήρες για έναν ελεύθερο ποδοσφαιριστή τέτοιας ποιότητας. Ιταλοί και Βραζιλιάνοι κάνουν λόγο για σοβαρό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού στην υπόθεση, επίσημη πρόταση ακόμη δεν υπάρχει και ο Ρομπίνιο θα μπορούσε να πειστεί να έρθει στην Ελλάδα με ένα συνδυασμό προϋποθέσεων: 3ετές -το λιγότερο- συμβόλαιο και τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ ετησίως στον λογαριασμό του.

Ξανά στο τραπέζι ο Ντιόπ

Ο Κασάμι δύσκολα θα συνεχίσει και του χρόνου στον Πειραιά. Οι σχέσεις του με Μίτσελ και Περέιρα πέρασαν από κύματα, καθώς πρόκειται για έναν προικισμένο ποδοσφαιρικά μέσο αλλά και ιδιότροπο χαρακτήρα. Δεν είναι αυτό που λέμε "κακό παιδί" ο Ελβετός διεθνής χαφ, αλλά έχει τις ιδιαιτερότητες του. Με τον Μίτσελ στην πορεία τα βρήκαν, με τον Περέιρα όχι. Βέβαια ούτε η παραμονή του Πορτογάλου τεχνικού είναι "κλειδωμένη" για τη νέα σεζόν, επομένως είμαστε ακόμη στην περίοδο προ των οριστικών εξελίξεων και θα χρειαστεί υπομονή.

Αν λάβει κάποιος υπόψιν την δραστηριότητα του Μίνο Ραϊόλα εσχάτως, εύκολα συμπεραίνει πως ο Ιταλοφινλανδός ατζέντης θέλει να δει τον πελάτη του να επιστρέφει στο Campionato. Επί της ουσίας λοιπόν ο Κασάμι αλλά και οι Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς (είναι δανεικοί από Μονακό και Άντερλεχτ αντίστοιχα) είναι στον "αέρα" και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να ενισχυθεί με έναν κεντρικό μέσο το καλοκαίρι. Αυτός μπορεί να είναι ένας γνώριμος από τα παλιά.

Και η αναφορά γίνεται για τον Παπακουλί Ντιόπ. Τον Σενεγαλέζο χαφ της Λεβάντε (δεν αγωνίζεται εσχάτως καθώς υποφέρει από ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο) , που δύο χρόνια επιχειρούσε ο Ολυμπιακός να τον αποκτήσει αλλά δεν κατάφερνε να βρει σημείο επαφής με την ομάδα του Κίκο Καταλάν. Ο Ντιόπ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, καθώς εκπνέει το συμβόλαιο του με την Λεβάντε και για το πρόσωπο του υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από τις Μάλαγα και Εσπανιόλ αλλά και αγγλικούς συλλόγους, όχι πρώτης γραμμής για την ώρα.

Ο ίδιος είναι λογικό να βλέπει με καλό μάτι την προοπτική συμμετοχής του στο Champions League, καθώς στα 29 του χρόνια δεν θα έχει ακόμη πολλές ευκαιρίες να το κάνει. Ο Ντιόπ από τις επιλογές που έχει στα χέρια την δεδομένη στιγμή, προτιμά αυτή του Ολυμπιακού, εφόσον φυσικά οι Πειραιώτες επιμείνουν στα σχέδια τους για τον Σενεγαλέζο μέσο.

Πάντως ο Κίκο Καταλάν σε δηλώσεις του στην Ισπανία τόνισε πως η Λεβάντε θα κάνει μια προσπάθεια να κρατήσει τον Ντιόπ στο ρόστερ της, αποκαλύπτοντας παράλληλα την παραμονή στην ομάδα του τεχνικού διευθυντή Μανόλο Σαλβαδόρ (για τον οποίο προ μηνός προήλθαν σενάρια από ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού) και του προπονητή Λούκας Αλκαράθ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ