ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πως μπορεί ο Ολυμπιακός να κερδίσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Πως μπορεί ο Ολυμπιακός να κερδίσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα βασικά "κλειδιά" του φετινού Ολυμπιακού, που μπορούν να του δώσουν τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό (18/3, 19:30).

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη ενός ντέρμπι. Ούτε φυσικά εμείς! Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σ' αυτό το κείμενο, είναι να αναλύσουμε τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού, που αν λειτουργήσουν σωστά στο ΟΑΚΑ, τότε το ματς μπορεί να βαφτεί "ερυθρόλευκο".

Φυσικά και σ' έναν αγώνα παίζουν πάντα δύο ομάδες και δεν εξαρτάται μονάχα από τη μια το αποτέλεσμα, όμως αυτό το άρθρο επικεντρώνεται στον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του. Για τα "πράσινα" κλειδιά, μπορείτε να διαβάσετε τον εξαίρετο συνάδελφο, Πέτρο Παπαμακάριο. Αφήνουμε λοιπόν τους προλόγους και προχωράμε στα θέματα τακτικής...

Κάθε αρχή και... (έλα ντε;)

Το είχαμε γράψει και στα αίτια για τον αποκλεισμό από την Μέταλιστ και γενικότερα το έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές, πως το μεγάλο φετινό όπλο του Ολυμπιακού είναι το δυνατό του ξεκίνημα και μ' αυτή τη συνταγή έχει καταφέρει να πάρει πολλές και σημαντικές νίκες (στην Τούμπα με ΠΑΟΚ, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με ΑΕΚ).

Αυτό που θα καταλάβουμε από τα πρώτα κιόλας λεπτά του ντέρμπι, είναι αν οι Πειραιώτες θα ακολουθήσουν το συγκεκριμένο πλάνο ή θα κάνουν συντήρηση και πιο ορθή διαχείριση δυνάμεων. Μην ξεχνάμε πως πριν λίγες ώρες έπαιξαν σε φουλ ρυθμούς κόντρα στην Μέταλιστ και θα έχουν διαφορετική ψυχολογία μετά τον αποκλεισμό.

Είναι πάντως γεγονός, πως το ξεκίνημα του Ολυμπιακού θα καθορίσει και την εξέλιξη του ντέρμπι. Αν οι "ερυθρόλευκοι" μπουν ψυχωμένα (όπως συνήθως) και πετύχουν γρήγορο-α γκολ, τότε ο Ισπανός τεχνικός θα ρίξει το βάρος στην τακτική του. Απ' τα πρώτα λεπτά θα φανούν αρκετά...

Η επιστροφή του Όλοφ

Στο ματς της Πέμπτης με την Μέταλιστ, ο Ιβάν Μαρκάνο τα πήγε πολύ καλά δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ πέτυχε κι ένα γκολ. Όπως και να το κάνουμε όμως, δεν κάλυψε πλήρως το κενό του Όλοφ Μέλμπεργκ κι αυτό γιατί πολύ απλά, διαφορετικό πρόσωπο παρουσιάζει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με τον Σουηδό δίπλα του και διαφορετικό όταν έχει παρτενέρ κάποιον άλλον.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, ήταν καλός, όχι όμως όσο θα μπορούσε ή όσο καλός είναι με τον Σουηδό "βράχο" δίπλα του. Γι' αυτό τον λόγο, η επιστροφή του έμπειρου κεντρικού αμυντικού, θα αλλάξει και την εικόνα των "ερυθρολεύκων" στην άμυνα, σε σχέση πάντα με το ματς του Europa League.

Η οπισθοφθλακή του Ολυμπιακού θα είναι λογικά πιο ήρεμη, πιο έμπειρη και πιο αποφασιστική στο ντέρμπι των "αιωνίων", ενώ αναμένεται να δούμε ποιος θα παίξει στην αριστερή πτέρυγα. Ο φορμαρισμένος Χολέμπας ή ο σταθερός και καλός αμυντικός Μαρκάνο; Μάλλον, ο δεύτερος! Το σημαντικό πάντως είναι η επιστροφή του Μέλμπεργκ κι αν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα επιστρέψει στις εξαιρετικές εμφανίσεις που μας έχει συνηθίσει.

Η συνεργασία των επιθετικών

Ένα άλλο θέμα που έχει προκύψει στους τελευταίους αγώνες, είναι η συνεργασία και η ομαδικότητα των επιθετικών του Ολυμπιακού. Και δεν αναφερόμαστε στο ματς του αποκλεισμού από την Μέταλιστ, αλλά στα προηγούμενα, όπου οι Πειραιώτες κέρδιζαν, αλλά θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ.

Κακά τα ψέματα, αρκετές φορές και ο Τζιμπούρ, αλλά κυρίως ο Μιραλάς, ψάχνει το γκολ και προσπαθεί να τελειώνει τις φάσεις μόνος του, ακόμα και σε περιπτώσεις που ο συμπαίκτης του περιμένει αφύλαχτος απλά να σπρώξει τη μπάλα προς τα δίχτυα. Αυτά είναι μοιραία λάθη και τα είδαμε και στο Χάρκοβο, όπου αν το σκορ ήταν μεγαλύτερο από το 0-1, ο Ολυμπιακός θα ήταν στους "8".

Με τα "αν" όμως δεν κερδίζεις και δεν προκρίνεσαι, οπότε το σημαντικό για τους Πειραιώτες είναι να δουν τι θα κάνουν στο μέλλον και αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία και να βάζουν πάνω από τους εαυτούς τους την ομάδα. Η συνεργασία Τζιμπούρ-Μιραλάς είναι πολύ σημαντική. Ο ντεφορμέ "τρομοκράτης" ψάχνει ένα γκολ για να... ξεμπουκώσει, ενώ ο Βέλγος είναι κάποιες φορές επιπόλαιος και το πληρώνει η ομάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ