ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ψάχνεται, δεν βιάζεται

Ψάχνεται, δεν βιάζεται
INTIME SPORTS

"Χωρίς βιασύνη", είναι το αίσθημα που κυριαρχεί στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού ενόψει της μεταγραφικής ενίσχυσης. Προσθήκες θα γίνουν στο ρόστερ, ωστόσο οι εξελίξεις παίρνουν παράταση λίγων ημερών.

Ο Βίτορ Περέιρα έχει συνεχείς επαφές με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για υποθέσεις που αφορούν τα μεταγραφικά, κάνει τις εισηγήσεις του και εξετάζει περιπτώσεις παικτών που υπήρχαν ήδη στην "ερυθρόλευκη" ατζέντα.

Γιάννης Βρέντζος, Πιέρ Ισά και Κριστιάν Καρεμπέ είναι αυτοί που έχουν επικοινωνία με τον Πορτογάλο τεχνικό, σχεδιάζοντας τις κινήσεις που θα γίνουν την περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει πως θα ενισχυθεί την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όμως πρέπει να υπογραμμίσουμε πως τίποτα δεν θα γίνει κάτω από πίεση ή από την δεδομένη ανάγκη για προσθήκες παικτών που θα ανεβάσουν την ποιότητα του ρόστερ.

"Χωρίς βιασύνη", είναι το αίσθημα που κυριαρχεί στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο καθώς οι όποιες επιλογές πρέπει να γίνουν με καθαρό μυαλό μιας και ο Ιανουάριος δεν προσφέρει πληθώρα επιλογών, ευέλικτων κινήσεων ή εύκολων διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, ο Βίτορ Περέιρα επιθυμεί να γίνουν όσο το δυνατόν πιο εύστοχες κινήσεις με παίκτες που θα προσφέρουν αμέσως το κάτι παραπάνω, οπότε με την σειρά του δεν βάζει το... μαχαίρι στο λαιμό για να δει νέα πρόσωπα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Όπως σας μετέφερε το βράδυ της Τρίτης (13/1) το Sport24.gr, Νέτο και Κάμπελ είναι δύο περιπτώσεις που θα παλέψει ο Ολυμπιακός , ωστόσο και οι δύο παρουσιάζουν υψηλό δείκτη δυσκολίας και για τον λόγο αυτό είναι αμφίβολο να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.

Η Ζενίτ αγόρασε έναντι 6 εκ. ευρώ τον Νέτο τον χειμώνα του 2013 και θέλει να τον πουλήσει. Ο Αντρέ Βίλας Μπόας, προπονητής του συλλόγου, είναι υπέρ της μετακόμισης του παίκτη στον Πειραιά με τη μορφή δανεισμού (και υπό τις οδηγίες του συμπατριώτη του αλλά και βοηθού του στην Πόρτο, Βίτορ Περέιρα), ωστόσο η διοίκηση της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης "κλωτσάει" για την ώρα μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, θέλοντας άμεσα να πάρει πίσω ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που διέθεσε πριν από δύο περίπου χρόνια για τον 27χρονο Πορτογάλο διεθνή στόπερ.

Την φετινή σεζόν ο Νέτο μετράει συνολικά 13 ματς με τη Ζενίτ και 915 λεπτά συμμετοχής. Ωστόσο δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Βίλας Μπόας, καθώς ο Αργεντίνος Γκαράι και ο Βέλγος Λόμπαρτς είναι το βασικό δίδυμο στο κέντρο άμυνας.

Ο Πορτογάλος στόπερ θέλει να βρει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα, ευκαιρία που του προσφέρει ο Ολυμπιακός, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τις προθέσεις της διοίκησης της Ζενίτ. Υπόθεση λοιπόν που κάθε άλλο παρά απλή μοιάζει και σίγουρα θα χρειαστεί το παιχνίδι της υπομονής.

Στην θέση του στόπερ σαφώς και φιγουράρουν κάμποσες ακόμη περιπτώσεις, με τη σειρά... εκκίνησης να αλλάζει από μέρα σε μέρα και από ώρα σε ώρα. Νοβαρέτι, Σάντος Περέιρα, Μπρούνο Άλβες, Ντιέγκο Ρέγιες είναι ενδεικτικά ορισμένα από τα ονόματα που έχουν συζητηθεί, μαζί με πολλές ακόμη προτάσεις που φτάνουν καθημερινά στον Ολυμπιακό από μάνατζερ ανά την Ευρώπη.

"Ζόρικο" και του Κάμπελ

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ξανά όλους εκείνους τους λόγους που καθιστούν... ονειρική μια ενδεχόμενη επιστροφή του Κοσταρικανού κυνηγού στον Πειραιά. Στο Λιμάνι -και όσο το μέλλον του παραμένει μετέωρο- δεν ξεγράφουν ποτέ την πιθανότητα νέας συνεργασίας με τον Τζόελ Κάμπελ, αφού πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή κλάσης που έχει ήδη αποδείξει τι μπορεί να κάνει φορώντας τα "ερυθρόλευκα".

Τα ήξεις αφήξεις του Αρσέν Βενγκέρ αποτελούν τροχοπέδη στις όποιες εξελίξεις, όχι μόνο όσον αφορά την επιθυμία του Ολυμπιακού για την απόκτηση του 23χρονου κυνηγού, όσο και για την εξέλιξη του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Ο Αλσατός τεχνικός μοιάζει αναποφάσιστος εδώ και πολύ διάστημα για τον Κάμπελ.

Ο χρόνος συμμετοχής του (312' μέσα από 10 παιχνίδια) παίκτη συνολικά μέχρι στιγμής δείχνει ξεκάθαρα πως δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Βενγκέρ, που όμως δεν έχει καταλήξει στο πως θα χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα. Θα του δώσει ευκαιρίες; Θα τον παραχωρήσει δανεικό; Θα τον βγάλει στο σφυρί;

Συνεχώς αλλάζει το σκεπτικό του ο μάνατζερ της Άρσεναλ (μέχρι και για νέο συμβόλαιο κάνουν λόγο οι Άγγλοι) και φυσικά καθυστερεί τις όποιες εξελίξεις. Ακόμη όμως και αν ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, υπάρχει πάντα το επόμενο: ο Κάμπελ ενδιαφέρει ένα σωρό ομάδες. Από την Ιταλία και την Αγγλία, μέχρι την Μπενφίκα. Επομένως ούτε εδώ προβλέπεται να σημειωθούν εξελίξεις άμεσα.

Αξίζει να σημειώσουμε και ακόμη μια παράμετρο που σίγουρα θα παίξει τον ρόλο της. Νέτο και Κάμπελ έχουν ήδη αγωνιστεί φέτος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Άρα σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποκτούσε και τους δύο θα μπορούσε να δηλώσει μόνο τον έναν στο Europa League.

Λεπτομέρεια που δεν πρέπει να παραβλέψουμε και αν λέει κάτι, είναι πως πολύ δύσκολα θα μπουν οι Πειραιώτες στην διαδικασία να πάρουν δύο παίκτες, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ανενεργός ευρωπαϊκά...

Ντιγκάρ και... κομμένοι στα χέρια του Περέιρα

Για τον Γάλλο αρχηγό της Νις τα έχουμε πει επανειλημμένα και δεν έχει υπάρχει κάτι να προσθέσουμε. Είναι στην ευχέρεια του Ολυμπιακού η υπόθεση. Ωστόσο για να ολοκληρωθεί μια τέτοια μετακίνηση θα πρέπει να δώσει την συγκατάθεση του ο Περέιρα. Ο Ντιντιέ Ντιγκάρ μάλλον θα είχε ήδη πιάσει Λιμάνι με τον Μίτσελ στον πάγκο, ωστόσο η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία "πάγωσε" την υπόθεση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού πλην του 29χρονου κεντρικού μέσου/στόπερ, θέλει να τσεκάρει και παίκτες που βρίσκονταν εντελώς εκτός πλάνων το τελευταίο διάστημα. Ή μάλλον, εκτός ομάδας. Πελέ, Μπονγκ αλλά και Βλαχοδήμος θα περάσουν από το μικροσκόπιο του Περέιρα, που εκτός από τις εισηγήσεις του για απόκτηση παικτών θα πρέπει να κάνει και το ξεσκαρτάρισμα του, είτε για τώρα είτε για το καλοκαίρι.

Οι προεργασίες λοιπόν στην πειραϊκή ΠΑΕ συνεχίζονται, όσον αφορά την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, ωστόσο τα επόμενα 24ωρα είναι δύσκολο να σημειωθούν εξελίξεις, παίρνοντας παράταση λίγων ημερών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ