Πρώτο φιλικό για την ομάδα Ειδικών Σχολείων

Πρώτο φιλικό για την ομάδα Ειδικών Σχολείων

Τα παιδιά από τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό", έδωσαν τον πρώτο τους φιλικό αγώνα (video). Στην Κέρκυρα οι Νέοι.

Μετά από δυο μήνες προπονήσεων, τα παιδιά από τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό", έδωσαν τον πρώτο τους φιλικό αγώνα.

Τα φιλικά παιχνίδια για την ομάδα θα συνεχιστούν έως το τέλος της σεζόν και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και μικτούς αγώνες (Unified) με τις Σχολές και την Ακαδημία. 

Το δελτίο Τύπου:

"Η ώρα των φιλικών αγώνων έφτασε. Μετά από δυο μήνες προπονήσεων τα παιδιά από τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" έδωσαν τον πρώτο τους φιλικό αγώνα!

Πρώτος... αντίπαλος ήταν η Σχολή του Ολυμπιακού από τον Ταύρο Αττικής. Η ομάδα την οποία προπονούν ο κ. Φώτης Δρούγκας και η κα Έλενα Πατσούρα "φιλοξένησε" στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη μια ομάδα από την Σχολή Ταύρου και νικητής του αγώνα ήταν το ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός!

Τα παιδιά και των δυο ομάδων έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κέρδισαν "μάχες", πέτυχαν γκολ και παρέδωσαν μαθήματα fair play καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταϊδης ο οποίος μαζί με τον Διευθυντή Σχολών κ. Βασίλη Νάνο συνεχάρησαν τα παιδιά αλλά και τους προπονητές που συμμετείχαν σ' αυτό τον σπουδαίο αγώνα.

Τα φιλικά παιχνίδια για την ομάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" θα συνεχιστούν έως το τέλος της σεζόν και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και μικτούς αγώνες (Unified) με τις Σχολές και την Ακαδημία. 

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού κ. Κυριάκος Καραταϊδης μιλώντας γι' αυτή την πρωτοβουλία σημείωσε: "Μπράβο σ' όλα τα παιδιά για τον σπουδαίο αγώνα. Είναι πολύ σημαντική και μεγάλη αυτή η προσπάθεια του Ολυμπιακού ο οποίος δεν σταματά να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο. Μέσα από αυτά τα παιδιά κερδίζουμε και εμείς αλλά και τα παιδιά των Σχολών. Θεωρώ πως τέτοιοι αγώνες θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά".

Ο επικεφαλής της Σχολής Ταύρου κ. Φώτης Κεραμιδάς τόνισε: "Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Ήταν μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εμείς ανταποκριθήκαμε αμέσως σ' αυτό το κάλεσμα. Είμαστε αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες. Είναι τιμή μας που παίξαμε σ' αυτό τον αγώνα. Από αυτά τα ματς κερδίζουμε όλοι και ειδικά τα παιδιά που λαμβάνουν σημαντικά μαθήματα ζωής".

Ο προπονητής του προγράμματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός "Μαζί στη ζωή, μαζί στον Ολυμπιακό" κ. Φώτης Δρούγκας: "Στόχος αυτών των αγώνων είναι εκμάθηση του ποδοσφαίρου αλλά και η κοινωνικοποίηση των παιδιών. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε φιλικά παιχνίδια μ' άλλες ομάδες. Με χαρά βλέπουμε με χαρά ότι τα παιδιά βελτιώνονται συνεχώς και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτά".

Στον αγώνα συμμετείχαν με διαφορετικές ομάδες τ' αδέλφια Κώστας και Βαγγέλης Πασσαλής τα οποία μαζί με τον τερματοφύλακα της ομάδας των Ειδικών Σχολείων Ζήση Κοντογιάννη, μίλησαν στην κάμερα του Olympiacos Tv για το όνειρο που ζουν στον Ολυμπιακό!"

Δείτε το σχετικό βίντεο του Olympiacos TV:

 

ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΙ ΝΕΟΙ

Ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου Πρωταθλήματος Super League K-20, θα επιδιώξει να κάνει την Τετάρτη (5/4) η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα αντιμετωπίζει το μεσημέρι (12:00) στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Κέρκυρας (Κανόνι) τον ΑΟΚ, με μοναδικό στόχο τη νίκη η οποία θα την φέρει δυο βαθμούς μακριά από την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Ο αγώνας είναι για την 27η ημέρα της διοργάνωσης και θα είναι ο 25ος για τον αήττητο έως σήμερα Ολυμπιακό. Η αποστολή θα ταξιδέψει αεροπορικώς με το τσάρτερ της α' ομάδας το απόγευμα της Τρίτης (4/4).

Ο Ολυμπιακός μετά από 24 αγώνες έχει 66 βαθμούς ενώ ο 2ος Παναθηναϊκός με 25 αγώνες έχει 56.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τον Μάρτιο, τα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά διοργάνωσαν για τα μέλη τους εκδρομές, οι οποίες ήταν προσφορά του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

"Όπως έχει τονιστεί πολλάκις, ο Ολυμπιακός και ο Πειραιάς είναι ένα. Πορεύονται μαζί, με στόχο τη διαρκή βελτίωση. Ο Ολυμπιακός στον αθλητικό τομέα και ο Πειραιάς στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών του. Τον Μάρτιο που πέρασε, τα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά διοργάνωσαν για τα μέλη τους εκδρομές, οι οποίες ήταν προσφορά του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Συνολικά, διοργανώθηκαν 11 εκδρομές, όσα και τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου, με περισσότερα από 1300 μέλη να συμμετέχουν. Οι περιοχές, τις οποίες επισκέφθηκαν, ήταν, μεταξύ άλλων, τα Καλάβρυτα, η Βυτίνα Αρκαδίας, η Ζάχολη Κορινθίας, τα Καμένα Βούρλα. Τα πούλμαν, με τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι εκδρομές, ναυλώθηκαν από τον πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Πειραιά, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μιλώντας για το θέμα, ο κ. Γιάννης Μώραλης επεσήμανε:

"Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μπορέσαμε και φέτος να οργανώσουμε εκδρομές για τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα περίπου 1.300 μέλη τους. Μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες φροντίζουμε - και νομίζω ότι τα καταφέρνουμε καλά- να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.

Στόχος μας είναι να κάνουμε την καθημερινότητά τους καλύτερη, προσφέροντάς τους μέσω των Κέντρων Αγάπης, τη δυνατότητα να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και να διασκεδάζουν. Ευχαριστώ θερμά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος με τη διαρκή προσφορά του στον Δήμο Πειραιά δείχνει καθημερινά ενδιαφέρον για την πόλη και τους ανθρώπους της".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Αγχωτικό κουίζ: Πόσους παίκτες της εθνικής του 1994 θυμάσαι;

Ψάχνουμε και τους 22 ποδοσφαιριστές από τη χρονιά της ξεφτίλας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24