ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτα η νίκη, μετά οι μεταγραφές

Πρώτα η νίκη, μετά οι μεταγραφές
INTIME SPORTS

Τα πλάνα του Περέιρα ενόψει Παναιτωλικού και με ποιο τρόπο διαφοροποιούνται μετά την απουσία του Ντομίνγκες. Διαβάστε τα τελευταία νέα από το μεταγραφικό μέτωπο.

Ο Βίτορ Περέιρα προπόνησε τους παίκτες του Ολυμπιακού το πρωί του Σαββάτου (17/1) και μετά το πέρας του προγράμματος ανακοίνωσε την αποστολή για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό το απόγευμα της Κυριακής (18/1, 19:30).

Εκτός από τις δεδομένες και γνωστές απουσίες των Μιλιβόγεβιτς (από Δευτέρα μπαίνει σε νορμάλ ρυθμούς εκγύμνασης), Φουστέρ (σε δέκα ημέρες αναμένεται να είναι έτοιμος να αγωνιστεί), Μποτία (η επιστροφή του στην ενεργό δράση υπολογίζεται στα μέσα Φλεβάρη) και Εντινγκά (με το Κονγκό στο Κόπα Άφρικα), ο Πορτογάλος τεχνικός θα στερηθεί των υπηρεσιών του Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες και μοιραία δεν θα ενισχύσει τους "ερυθρόλευκους" την Κυριακή.

Ο Περέιρα παρακολούθησε ζωντανά τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο κόντρα στον ΟΦΗ (3-1 οι γηπεδούχοι), έχει ενημερωθεί για την εν γένει εξαιρετική εκτός έδρας παρουσία της ομάδας του Χάβου (3 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα) αλλά και το 1-1 του πρώτου γύρου.

Οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει ο 47χρονος προπονητής για τον προσεχή αντίπαλο της ομάδας του "λένε" πως ο Ολυμπιακός οφείλει να παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο προκειμένου να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο του Παναιτωλικού.

Το Σάββατο στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, ο Περέιρα επέμεινε στον τομέα της τακτικής και με ποικιλία στις ασκήσεις εξήγησε στους παίκτες του την συμπεριφορά που περιμένει από αυτούς στην αμυντική και την επιθετική λειτουργία.

Η επιθυμία του Πορτογάλου για πίεση ψηλά στον αντίπαλο και συνεχή κίνηση στο χώρο (όταν ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής δεν έχει την μπάλα στα πόδια του), είναι αδιαπραγμάτευτη και τα όσα δούλεψαν οι Πειραιώτες στου Ρέντη, είναι και αυτά που θέλει να βλέπει σταδιακά ο Περέιρα από την ομάδα του.

Τι σημαίνει πρακτικά η απουσία του Ντομίνγκες; Ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θα έχει πιθανότατα να δει πως αντιδρά η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με ένα καθαρό 4-3-3. Ο Φορτούνης θα είναι πιθανότατα αυτός που θα πάρει την θέση του Αργεντίνου στην ενδεκάδα και θα παίξει μαζί με τον Κασάμι μπροστά από τον Μανιάτη, συμπληρώνοντας την τριάδα του άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Αφελάι, Ντοσεβί και Μήτρογλου είναι τα φαβορί για τις υπόλοιπες 8 θέσεις της ενδεκάδας. Σαλίνο και Μπενίτες έχουν τις δικές τους πιθανότητες να κάνουν την έκπληξη στο βασικό σχήμα.

Σύμμαχος για Νέτο ο... κανένας

Ο Νέτο δεν παίζει μόνος του στην κούρσα για τον στόπερ, ωστόσο είναι η περίπτωση που έχει ξεχωρίσει ο Περέιρα. Ο στόπερ της Ζενίτ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League, γεγονός που δεν μοιάζει να ενοχλεί τον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος θέλει τον παίκτη τώρα με φόντο του... χρόνου. Γι' αυτό και οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να αποκτήσουν τον Νέτο με τη μορφή δανεισμού αλλά και με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Ο ρωσικός σύλλογος επιθυμεί να πουλήσει από τον Γενάρη τον Πορτογάλο στόπερ, όμως από την στιγμή που καμία ομάδα δεν έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τον Νέτο, ο Ολυμπιακός έχει αρκετές πιθανότητας να πάρει τον παίκτη με τους όρους που θέλει. Ο... κανένας (μνηστήρας) λοιπόν, είναι σύμμαχος των Πειραιωτών μέχρι στιγμής, όσον αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση.

Προτάθηκε ο Σουλεϊμάνι

Τα τελευταία νέα από την Πορτογαλία, θέλουν την Μπενφίκα να αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον Τζόελ Κάμπελ καθώς δεν μπορεί να βρει άκρη με την Άρσεναλ για την φόρμουλα απόκτησης του παίκτη. Την ίδια στιγμή, ένας εξτρέμ που ανήκει στο δυναμικό των "αετών" προτάθηκε στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για τον Μιραλέμ Σουλεϊμάνι, τον 26χρονο ακραίο κυνηγό, που έφτασε στο "Estadio Da Luz" το καλοκαίρι του 2013 από τον Άγιαξ.

Ο Σέρβος διεθνής (16 συμ., 1 γκολ) δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στην Μπενφίκα και φέτος έχει αγωνιστεί μόλις σε 4 ματς, έχοντας συνολικά 102 λεπτά συμμετοχής. Σύμφωνα και με πορτογαλικά δημοσιεύματα, ο παίκτης εκτός από τον Ολυμπιακό, ενδιαφέρει και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Φενέρ για Ντουρμάζ, Γκινγκάμπ για Μπονγκ

Σε μια μεταγραφική περίοδο δεν έχει ενδιαφέρον μόνο το ποιους παίκτες μπορεί να αποκτήσει μια ομάδα αλλά και αυτούς που ενδέχεται να παραχωρήσει.

Οι Τούρκοι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα υποστηρίζουν πως η Φενέρμπαχτσε θέλει δανεικό τον Τζίμι Ντουρμάζ και με οψιόν αγοράς του από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Αν τις επόμενες μέρες ο Περέιρα δεν πειστεί με τον Σουηδό και εισηγηθεί την απόκτηση ακραίου κυνηγού, τότε το σενάριο μετακόμισης του Ντουρμάζ στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, μπορεί να πάρει σάρκα και οστά.

Κοντά στην έξοδο δείχνει πως βρίσκεται και ο Γκαετάν Μπονγκ, αφού η Γκινγκάμπ εξετάζει την περίπτωση του, θέλοντας να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνας της, στην προσπάθεια που κάνει για να κρατηθεί στο Championnat.

Ο Ντιντιέ Ντιγκάρ επανήλθε στο προσκήνιο για την Μπορντό, αφού όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα πλέον θα προχωρήσει σε κάτι παραπάνω το φλερτ που είχε εδώ και αρκετό διάστημα με τον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ