ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτα η Γερμανία για Πέτσο, πολλά τα λεφτά για Μιραλάς

GEPA-02031482036 - SALZBURG,AUSTRIA,02.MAR.14 - FUSSBALL - tipp3 Bundesliga powered by T-Mobile, Red Bull Salzburg vs SK Rapid Wien. Bild zeigt den Jubel von Thanos Petsos (Rapid). Keywords: Wien Energie. Foto: GEPA pictures/ Felix Roittner
GEPA-02031482036 - SALZBURG,AUSTRIA,02.MAR.14 - FUSSBALL - tipp3 Bundesliga powered by T-Mobile, Red Bull Salzburg vs SK Rapid Wien. Bild zeigt den Jubel von Thanos Petsos (Rapid). Keywords: Wien Energie. Foto: GEPA pictures/ Felix Roittner GEPA PICTURES

Ο 24χρονος χαφ της Ραπίντ Βιέννης, Θάνος Πέτσος, θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητές του για να βρει ομάδα στην Bundesliga, ενώ ο άσος Έβερτον, Κέβιν Μιραλάς, από την πλευρά του θέλει να πιάσει λιμάνι, όμως τα λεφτά είναι πολλά.

Έχουν ξεκινήσει τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό για τους ποδοσφαιριστές που φέρονται να βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού. Οι Αυστριακοί έβγαλαν το όνομα του Θανάση Πέτσου της Ραπίντ Βιέννης που όντως εξετάζεται από τους “ερυθρόλευκους” για το καλοκαίρι και οι Άγγλοι επανέφεραν τον Κέβιν Μιραλάς.

Χθες (21/12), το Sport24.gr ανέφερε ότι στο λιμάνι αυτό που τους “καίει” πρωτίστως είναι το θέμα των αποχωρήσεων. Και εδώ που τα λέμε, αν δεν αποχωρήσουν το συντομότερο αυτοί που δεν υπολογίζονται από τον Σίλβα και δεν αδειάσει το ρόστερ, τότε όλο και πιο πίσω θα πάει η μεταγραφική ενίσχυση.

Ο Πέτσος πρώτα απ' όλα είναι μία περίπτωση που εξετάζεται για το καλοκαίρι, μιας και το συμβόλαιό του με την Ραπίντ Βιέννης ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Εδώ θα πρέπει να βάλουμε δύο πολύ σοβαρές παραμέτρους. Πρώτον, ότι ο Σίλβα δεν φαίνεται να ψήνεται και πολύ με τον 24χρονο γεννημένο στο Ντίσελντορφ χαφ.

Η αλήθεια είναι ότι από τον Ολυμπιακό βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση και παρακολουθούν τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές, όμως, από την άλλη δεν θέλουν να γίνει και ο Πέτσος μία νέα περίπτωση... Γιαννιώτα. Και προσθέστε επίσης ότι ο Πέτσος αγωνίζεται σε μία θέση που ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του τους Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Καμπιάσο, Μπουχαλάκη, Μανιάτη και Ζντιέλαρ. Βέβαια, το καλοκαίρι μπορεί κάποιοι από αυτούς να έχουν π.χ. πωληθεί. Παρόλα αυτά, ο Σίλβα δεν φαίνεται να "πεθαίνει" κιόλας με τον Πέτσο...

Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει με την επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή, ο οποίος φέρεται να έχει δεχτεί προτάσεις όχι μόνο από την Ραπίντ που κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στην Βιέννη, αλλά και από ομάδες της Bundesliga.

Ο Πέτσος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Λεβερκούζεν, κατάφερε και προωθήθηκε στην πρώτη ομαδα των "ασπιρίνων" χωρίς ωστόσο να πάρει ευκαιρίες, πήγε στην Καϊζερσλάουτερν όπου έπαιξε μαζί με τον Φορτούνη (2010-12), την επόμενη σεζόν πέρασε από την Γκρόιτερ Φιρτ και εδώ και δυόμισι χρόνια βγάζει το ψωμί του στην Ραπίντ. Ο Πέτσος λοιπόν δεν φαίνεται και τόσο “ψημένος” να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα, άσχετα αν τον έχει προσεγγίσει ένα κλαμπ με μόνιμη παρουσία στο Champions League. Έχει ζητήσει χρόνο και λογικά η ιστορία του θα πάει μέχρι τέλη Γενάρη.

Όσο για τον Μιραλάς; Δεν υπολογίζεται από την Έβερτον και ο ίδιος ψάχνεται να φύγει. Δεν το συζητάμε καν για το αν θέλει ή όχι να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Θέλει και... παραθέλει. Άλλωστε και το καλοκαίρι δεν ήταν και τόσο... παραμύθια τα δημοσιεύματα που τον έφερναν σε συζητήσεις με τους “ερυθρόλευκους”. Απλώς, τότε του έκανε μία αστρονομική πρόταση η Έβερτον για τριετές συμβόλαιο (ακούγεται για συμβόλαιο τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ συν τα μπόνους) και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει στο Γκούντισον Παρκ.

Τώρα που βλέπει ότι έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, θα ήθελε και ενόψει Euro 2016 να πάει σε μία ομάδα όπου θα πάρει φανέλα βασικού στο σπίτι του. Εδώ ισχύει το “ναι μεν, αλλά...” σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, καθώς τα λεφτά είναι πολλά. Αφήστε που ήδη άλλες ομάδες από την Premier League και φυσικά η Φενέρμπαχτσε του Βίτορ Περέιρα (έχει και τον ίδιο μάνατζερ με τον Μιραλάς) τον έχουν βάλει στο “σημάδι”... Ακόμα και ο δανεισμός του για παράδειγμα μπορεί να κοστίσει μίνιμουμ 3-4 εκ. ευρώ. Και ίσως να λέμε και λίγα...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ