ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτα οι αποχωρήσεις και μετά η ενίσχυση στον Ολυμπιακό

Πρώτα οι αποχωρήσεις και μετά η ενίσχυση στον Ολυμπιακό
Ερνάνι Σιόβας Σέμπα Φινμπόγκασον Γιαννιώτας INTIME SPORTS

Αυτό που εξετάζουν πρώτα στον Ολυμπιακό είναι να βρεθούν ομάδες για να αποκτήσουν δανεικούς τους παίκτες που δεν υπολογίζει ο Σίλβα. Οι μεταγραφές φαίνεται πώς θα καθυστερήσουν.

Με τηνολοκλήρωση του α' γύρου μπαίνει σε εφαρμογή το πλάνο που έχουν στον Ολυμπιακό αρχικά για το θέμα των αποχωρήσεων. Φυσικά ρίχνουν και κάποιες ματιές για να δουν αν μπορούν να ενισχυθούν στο κέντρο της άμυνας, στα εξτρέμ ή στην κορυφή της επίθεσης, Όμως, αυτό που προέχει τώρα είναι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν.

Στο λιμάνι θέλουν να τελειώνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Άλλωστε, ο Σίλβα έχει μεταφέρει στους υπεύθυνους του Ολυμπιακού ότι δεν μπορεί άλλο να έχει 35 παίκτες στο Ρέντη. Είναι και λίγο άσχημο να αφήνει σχεδόν σε καθημερινή βάση συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές ακόμα και έξω από τα οικογενειακά διπλά. M λίγα λόγια,δεν μπορεί να δουλέψει με τόσους πολλούς παίκτες.

Οι Τζανδάρης, Μπεν, Ερνάνι, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Γούτας είναι οι παίκτες που έχουν πάρει πάρει ουσιαστικά το μήνυμα να συνεχίσουν σε άλλη ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Βεβαίως παρατηρούνται κάποιες δυσκολίες π.χ. στις περιπτώσεις των Ερνάνι και Γιαννιώτα. Ο πρώτος ναι μεν δεν έχει πρόβλημα να γυρίσει στην Πόρτο και να πάει σε άλλη ομάδα δανεικός, όμως, το θέμα είναι ότι οι “δράκοι” μη νομίζετε ότι είναι και τόσο ζεστοί με αυτή την προοπτική.Βέβαια, από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται ο Ερνάνι από τον Σίλβα δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά. Για τον δε Γιαννιώτα τα έχουμε πει. Ο παίκτης δεν θέλει να φύγει δανεικός. Αν είναι να αποχωρήσει, θέλει να αποχωρήσει είτε με μεταγραφή, είτε ελεύθερος. Το να φύγει ελεύθερος δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να συμβεί.

Αυτό λοιπόν προέχει για τους “ερυθρόλευκους” και λογικά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους περισσότερους, αν όχι με όλους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση του Φινμπόγκασον, το θέμα είναι καθαρά στο χέρι του Ισλανδού φορ. Αν ο ίδιος πάει στη διοίκηση και πει ότι θέλει να φύγει γιατί κινδυνεύει η παρουσία του στα τελικά τουEuro 2016,τότε η ΠΑΕ θα είναι δύσκολο να τον κρατήσει. Γενικότερα υπάρχει μία αίσθηση ότι ο Φίνμπο δύσκολα θα ολοκληρώσει την χρονιά στον Πειραιά. Πράγματικά η Σέλτικ και η Βέρντερ τον κοιτάζουν πολύ ζεστά... Απλώς και αυτοί περιμένουν τις εξελίξεις από πλευράς Φινμπόγκασον.

Όσο για την ενίσχυση της ομάδας; Στον Ολυμπιακό εξετάζουν κάποιες περιπτώσεις, έχουν ανοικτές τις κεραίες τους, αλλά αν εξαιρεθεί η περίπτωση του Απόστολου Βέλλιου που όντως αρέσει και στους ανθρώπους των Πειραιωτών, και στον Σίλβα, δεν υπάρχει κάτι άλλο προς το παρόν στον ορίζοντα. Σίγουρα θα κοιτάξουν να βρουν “λαβράκια” τον Γενάρη (και όχι τύπου Σαντάνα) για τη θέση του στόπερ ή για τα εξτρέμ. Και αν αποκτήσουν στο τέλος κάποιον, αυτός που θα πιάσει λιμάνι, θα πιάσει για να βοηθήσει και για να παίξει άμεσα, όχι για να συμπληρώσει το ρόστερ. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να πάρει παίκτη ενδεκάδας. Το λέμε αυτό, γιατί ο Σίλβα πιστεύει στο υπάρχον ρόστερ. Το θέμα της ενίσχυσης πάντως θα καθυστερήσει λίγο...

Δεν προβλέπεται ότι από το ξεκίνημα της μεταγραφικής περιόδου θα εμφανιστούν νέα πρόσωπα στο Ρέντη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ