ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προτάθηκε ο Μπελφοντίλ

Προτάθηκε ο Μπελφοντίλ

Στον Ολυμπιακό προτάθηκε ο Ισάκ Μπελφοντίλ, ο Γαλλοαλγερινός στράικερ που έμεινε ελεύθερος εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της Πάρμα. Τα τελευταία νέα για Καρίγιο, Ρομπίνιο και Μαζουακού.

Ένα νέο όνομα τέθηκε στα υπόψιν του Ολυμπιακού, όσον αφορά τις λύσεις που εξετάζουν οι "ερυθρόλευκοι' για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης ενόψει της νέας περιόδου. Πρόκειται για τον Ισάκ Μπελφοντίλ.

Ο Αλγερινός (με γαλλικό διαβατήριο) στράικερ της Πάρμα, ο οποίος από τις αρχές Μαΐου έμεινε ελεύθερος εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ιταλικός σύλλογος. Ο 23χρονος (21/1/1992) σήμερα φορ ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Κλερμόν, πριν τον "ψαρέψει" η Λιόν, που τον Ιούλιο του 2012 τον πούλησε στην Πάρμα έναντι σχεδόν 4 εκ. ευρώ. Τα 8 και οι 5 ασίστ σε 33 συμμετοχές στην πρώτη του χρονιά στο Campionato έπεισαν την Ίντερ να ξοδέψει 10 εκ. ευρώ για την απόκτηση του.

Στο Μιλάνο όμως δεν έπεισε και έτσι μετά από έναν σύντομο δανεισμό στην Λιβόρνο τον Γενάρη του 2014, το καλοκαίρι του ίδιου έτους η Ίντερ τον πούλησε πίσω στην Πάρμα με 4 εκ. ευρώ. Ο Μπελφοντίλ δεν πραγματοποίησε καλή σεζόν, εξαιτίας και των πολλών δυσκολιών, αγωνιστικών και οικονομικών που υπήρχαν στην Πάρμα φέτος, σκοράροντας μόλις 1 φορά σε 23 ματς. Συνολικά σε επίπεδο Serie A, ο Γαλλολαλγερινός μετράει 9 γκολ και 9 ασίστ σε 89 παιχνίδια και 4591 λεπτά συμμετοχής. Με την Αλγερία είναι διεθνής 12 φορές με 2 τέρματα.

Στα 23 του χρόνια ψάχνει για μια καινούρια αρχή και μια ομάδα που θα τους δώσει τα εχέγγυα να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Με ύψος 192 εκατοστά λογίζεται ως φορ περιοχής. Ο Μπελφοντίλ προτάθηκε στον Ολυμπιακό (τον τσεκάρει με ενδιαφέρον η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, αλλά και οι Τραμπζονσπόρ, Λιόν), δίχως αυτό να σημαίνει πως οι Πειραιώτες θα ασχοληθούν σίγουρα με την περίπτωση του. Εξάλλου οι έως τώρα κινήσεις στο Λιμάνι "μαρτυρούν" πως οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνουν για ένα δυνατό όνομα στην θέση του κεντρικού επιθετικού.

Δεν αισιοδοξεί για Ολυμπιακό η πλευρά Καρίγιο

Τα δεδομένα της υπόθεσης του Γκουίντο Καρίγιο τα έχουμε αναλύσει ξανά εδώ στο Sport24.gr. Δύσκολη μεταγραφή με τα χρήματα που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της και αυτό είναι ένα στοιχείο που κάνει την πλευρά του παίκτη να μην αισιοδοξεί για την κατάληξη του φλερτ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αργεντίνο φορ.

"Δεν είναι εύκολο να φτάσει σε αυτά τα χρήματα η ελληνική ομάδα. Θα δούμε...", είναι η άποψη που κυριαρχεί την δεδομένη στιγμή από ανθρώπους που γνωρίζουν την υπόθεση και είναι κοντά στον Καρίγιο, προβλέποντας πως η Εστουντιάντες θα ζητήσει περισσότερα από 8 εκ. ευρώ για τον παίκτη, από την στιγμή που στον σύλλογο της Λα Πλάτα γνωρίζουν για το ενδιαφέρον κι άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Σάντος, Κρουζέιρο, Φλαμένγκο αλλά και MLS για Ρομπίνιο

Στο μέτωπο του Ρομπίνιο δεν υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις. Ο παίκτης έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να παραμείνει στην Σάντος αλλά το οικονομικό παραμένει ένα σοβαρό ζήτημα. Από την στιγμή που έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν, οι Κρουζέιρο και Φλαμένγκο βολιδοσκοπούν την πλευρά του Βραζιλιάνου κυνηγού, ενώ υπάρχει πάντα ανοιχτή η προοπτική του MLS και του Orlando City, όπου ήδη αγωνίζεται ο συμπατριώτης του Ρίκι Κακά.

Προτάσεις για τον Ρομπίνιο υπάρχουν και από το Κατάρ και την Κίνα, ωστόσο οι Βραζιλιάνοι έχουν πάντα τον Ολυμπιακό μέσα στο κόλπο. Και αυτό γιατί μπορεί να του προσφέρει έναν συνδυασμό που δεν μπορούν οι υπόλοιποι: εγγυήσεις για τα χρήματα του και το Champions League.

Θα έρθει πρόταση για Μαζουακού

Ίντερ και Ρόμα εξακολουθούν να "λιγουρεύονται" τον Αρτούρ Μαζουκαού και το πλέον πιθανό σενάριο είναι να καταθέσουν επίσημες προτάσεις για την απόκτηση του παίκτη προς τα τέλη του Μάη. Το πως θα χειριστεί το θέμα ο Ολυμπιακός είναι άγνωστο για την ώρα, αν και οι Πειραιώτες θέλουν να κρατήσουν τον Μαζουακού στο Λιμάνι για τουλάχιστον μια ακόμη σεζόν.

Η Ρόμα πάντως έχει στο στόχαστρο της και τον Μπέντζαμιν Μεντί, καθώς βλέπει "αγριεμένη" την Ίντερ για Μαζουακού και οι "τζαλορόσι" θέλουν να έχουν έτοιμο ένα plan B, στην περίπτωση πάντα που ο Γαλλοαφρικανός μπακ του Ολυμπιακού καταλήξει στους "νερατζούρι".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ