ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Που χάθηκες εσύ;

Ολυμπιακός: Που χάθηκες εσύ;

Μια ενδεκάδα παίκτες έφυγαν το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό και μπορεί ο κόσμος να τους έχει ξεχάσει ήδη, όμως το Sport24.gr σας παρουσιάζει που βρίσκονται και τι κάνουν.

Η περσινή χρονιά βρήκε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή μετά από μια μαρτυρική σεζόν που είχε προηγηθεί το 2009-10, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν όλα ιδανικά και το ρόστερ, όπως το ήθελε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι συνεργάτες του.

Υπήρχαν αρκετές παραφωνίες, αρκετοί παίκτες που δεν είχαν θέση στου Ρέντη και αποδείχτηκαν λανθασμένες επιλογές, ενώ χρειάζονταν και κάποιες προσθήκες. Στο κείμενο που διαβάζετε δεν θα γράψουμε για τις μεταγραφές που έγιναν, αλλά γι' αυτούς που έφυγαν.

Σίγουρα δεν μοιάζει τόσο φυσιολογικό να φεύγουν 11 παίκτες από μια ομάδα που έχει τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όμως οι εκκαθαρίσεις έπρεπε να γίνουν και έγιναν. Ήταν επιτακτική ανάγκη για τους Πειραιώτες.

Κάθε περίπτωση βέβαια ήταν διαφορετική και φυσικά δεν αποχαιρέτισαν όλοι τον Πειραιά επειδή τους έδειξαν οι "ερυθρόλευκοι" την πόρτα της εξόδου. Ο Νικοπολίδης για παράδειγμα σταμάτησε την καριέρα του, ενώ ο Ριέρα προτίμησε τα τούρκικα χρήματα και "κρέμασε" τον Ολυμπιακό και τον Βαλβέρδε, τη τελευταία στιγμή.

Το Sport24.gr λοιπόν, έψαξε και βρήκε που αγωνίζονται και τι κάνουν όσοι έφυγαν το καλοκαίρι από τον Πειραιά (δεν αναφερόμαστε σε παίκτες που ήταν μονίμως δανεικοί και απλά ανήκαν στο ρόστερ) και σας τα παρουσιάζει.

Ούρκο Πάρντο (ΑΠΟΕΛ - 11 συμμετοχές)

Ολυμπιακός: Που χάθηκες εσύ;

Με τον Αντώνη Νικοπολίδη να διανύει την τελευταία του σεζόν στην ενεργό δράση, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία και να εμπιστευτεί τον Ούρκο Πάρντο. Ο Βελγοϊσπανός τα πήγε περίφημα, έχοντας καλές εμφανίσεις στα 24 παιχνίδια που υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, με εξαίρεση το ματς με τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκης", όπου ευθύνεται για το γκολ του Λέτο.

Όλα έδειχναν λοιπόν πως ο 28χρονος πορτιέρο θα έμενε και θα καθιερωνόταν στον Ολυμπιακό, όμως οι οικονομικές του απαιτήσεις κρίθηκαν υπερβολικές από τους ανθρώπους της Πειραϊκής ομάδας και τελικά αποχώρησε. Ο Ολυμπιακός πήρε τον Κοστάνσο, ενώ ο ίδιος υπέγραψε στο ΑΠΟΕΛ , έχει πάρει τη θέση του Χιώτη (έχει 11 συμμετοχές) και ζει τ' όνειρό του, αφού πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και βοήθησε την Κυπριακή ομάδα να περάσει στους "16" του Champions League.

Αντώνης Νικοπολίδης (Κρέμασε τα γάντια του)

Ολυμπιακός: Που χάθηκες εσύ;

Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες τερματοφύλακες αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του το περασμένο καλοκαίρι. Ο λόγος για τον Αντώνη Νικοπολίδη που αποχαιρέτησε το κοινό του, ως πρωταθλητής Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.

Ο 40χρονος, άφησε ένα μεγάλο κενό στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ (δεν φάνηκε τόσο πέρσι με τον Πάρντο, όσο φέτος στην αρχή με τον Κοστάνσο), όμως είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Πλέον, κάνει μαθήματα προπονητικής και είναι έτοιμος να ξεκινήσει μια νέα καριέρα. Οι μικρές εθνικές ομάδες ίσως να είναι η αρχή του. Το σίγουρο είναι πως θα τον δούμε στο χώρο του ποδοσφαίρου και τα επόμενα χρόνια.

Γιώργος Γκαλίτσιος (Λόκερεν)

Ολυμπιακός: Που χάθηκες εσύ;

Ο Έλληνας αμυντικός δεν υπολογιζόταν ποτέ από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ούτε στην πρώτη θητεία του Ισπανού στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, ούτε όμως και στη δεύτερη. Γι' αυτό είχε ελάχιστες συμμετοχές και πριν από ένα χρόνο δόθηκε δανεικός μαζί με τον Κώστα Μήτρογλου στον Πανιώνιο.

Το καλοκαίρι επέστρεψε στο Λιμάνι αλλά δεν έκατσε για πολύ, αφού ο προπονητής του Ολυμπιακού έκρινε πως δεν χωρά στο ρόστερ της ομάδας και έτσι έμεινε ελεύθερος. Πέρασαν αρκετοί μήνες για να βρει ομάδα, δοκιμάστηκε στην Βέρντερ Βρέμης και τελικά πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε στην βέλγικη Λόκερεν .

*Η φωτογραφία είναι με τη φανέλα της Βέρντερ Βρέμης, στην οποία δοκιμάστηκε.

Ραούλ Μπράβο (Ράγιο Βαγιεκάνο - 1 συμμετοχή)

01.09.11 MADRID. UN MOMENTO DE LA PRESENTACION DEL NUEVO JUGADOR DEL RAYO VALLECANO RAUL BRAVO EN LA SALA DE PRENSA DE LA CIUDAD DEPORTIVA DE VALLECAS.
FOTO: © DAVID MOIRON
01.09.11 MADRID. UN MOMENTO DE LA PRESENTACION DEL NUEVO JUGADOR DEL RAYO VALLECANO RAUL BRAVO EN LA SALA DE PRENSA DE LA CIUDAD DEPORTIVA DE VALLECAS. FOTO: © DAVID MOIRON FOTO DAVID MOIRON

Μετά από τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό (είχε δοθεί δανεικός και την Νουμάνθια) ο Ραούλ Μπράβο είπε "αντίο" το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας μόνο καλές αναμνήσεις για να θυμάται από τον Πειραιά .

Ο Ισπανός αριστεροπόδαρος αμυντικός αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών, του έλειπε η σταθερότητα, αλλά στις καλές του βραδιές βοηθούσε πολύ την ομάδα. Είχε όμως ένα πλούσιο συμβόλαιο, που οι "ερυθρόλευκοι" δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να ανανεώσουν και έτσι οι δύο πλευρές χώρισαν τους δρόμους τους. Ο Μπράβο επέστρεψε στην πατρίδα του, αγωνίζεται στην Ράγιο Βαγιεκάνο και έχει μόλις μια συμμετοχή, αφού μέχρι τώρα ήταν τραυματίας.

Ντουντού Σεαρένσε (Ατλέτικο Μινέιρο - 13 συμμετοχές)

Ολυμπιακός: Που χάθηκες εσύ;

Το πέρασμα του Ντουντού Σεαρένσε από τον Ολυμπιακό ήταν γεμάτο σκαμπανεβάσματα. Ξεκίνησε ονειρικά, με τον Βραζιλιάνο να πραγματοποιεί σπουδαία εμφανίσεις με την ομάδα του Πειραιά και να γίνεται αρχηγός μόλις τη δεύτερη σεζόν, όμως κάπου εκείνη άρχισε η -αγωνιστική- κατηφόρα.

Ο μέσος που αποκτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ταλαιπωρήθηκε από πολλούς και συνεχόμενους τραυματισμούς τη δεύτερη χρονιά, ήταν κακός όπως και η υπόλοιπη ομάδα και άπαντες περίμεναν την ανάσταση. Αυτή δεν ήρθε ποτέ και τελικά πέρσι, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τον παραχωρήσει στην Ατλέτικο Μινέιρο , αφού είχε αρχίσει να γίνεται το κόκκινο πανί για τους οπαδούς, λόγω της απόδοσής του και του... twitter ! Με το σύλλογο της Βραζιλίας είχε 13 συμμετοχές (έπαιξε δηλαδή περίπου στα μισά παιχνίδια) και ψάχνει να βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Οι άνθρωποι της Μινέιρο πάντως, έχουν μετανιώσει για την επιλογή τους .

Δείτε από το 02:01 και μετά

Μοϊσές Ουρτάδο (Γρανάδα - 6 συμμετοχές)

Ολυμπιακός: Που χάθηκες εσύ;

Η ιστορία του Ουρτάδο είναι πολύ γνωστή. Ήρθε ως... terminator και έφυγε ως εύθραστος και παλτό. Το μεγάλο πρόβλημα του Μωυσή ήταν οι συνεχόμενοι τραυματισμοί που τον κρατούσαν διαρκώς εκτός αγωνιστικών χώρων και δεν τον άφησαν να προσφέρει όσα μπορούσε στην ομάδα του Πειραιά.

Κανείς δεν αμφισβητεί άλλωστε τη σπουδαία καριέρα του στην Εσπανιόλ, όμως φαίνεται πως τα "ερυθρόλευκα" δεν του πήγαιναν και ποτέ δεν είδαμε τον πραγματικό του εαυτό. Έτσι, μετά από ένα χρόνο και 18 συμμετοχές, ο Ουρτάδο έφυγε από το Λιμάνι και πλέον ανήκει στην Γρανάδα. Ούτε εκεί ήταν εύκολο το ξεκίνημά του αφού είχε τραυματισμούς, όμως τώρα έχει βρει ρυθμό, έχει παίξει σε 6 ματς και είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας.

Γιάννης Παπαδόπουλος (Διναμό Δρέσδης - 13 συμμετοχές / 1 ασίστ)

Ολυμπιακός: Που χάθηκες εσύ;

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι κλασική περίπτωση ενός εγχώριου ταλέντου, που δεν καταφέρνει να πετύχει στον Ολυμπιακό. Ήρθε με τις καλύτερες συστάσεις από τον Ηρακλή, αλλά δεν μπόρεσε να καθιερωθεί ούτε με τον Βαλβέρδε, ούτε με τους υπόλοιπους προπονητές που είχε στον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός κόουτς μάλιστα, του είχε δώσει την ευκαιρία και αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού σ' ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ (5/10/2008, 2-0) , αλλά στη συνέχεια δεν έπειθε με τις εμφανίσεις του. Την ίδια στιγμή μάλιστα που με την Εθνική Ελπίδων ήταν εξαιρετικός. Κάπως έτσι, ήρθε το καλοκαίρι του 2011, όπου έφυγε από την ομάδα του Πειραιά και πήγε στην Διναμό Δρέσδης , ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Γερμανία. Τη φετινή χρονιά έχει ήδη 13 συμμετοχές, ενώ έχει δώσει και μια ασίστ. Ίσως αυτό το νέο ξεκίνημα του αλλάξει την καριέρα. Θα δείξει...

Άλμπερτ Ριέρα (Γαλατάσαραϊ - 13 συμμετοχές)

Ολυμπιακός: Που χάθηκες εσύ;

Το σήριαλ του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό ήταν δίχως αμφιβολία η μεταγραφή του Άλμπερτ Ριέρα στην Γαλατάσαραϊ. Όχι γιατί κράτησε πολύ όλη η ιστορία (το αντίθετο), απλά επειδή έγινε τη τελευταία στιγμή και απασχόλησε-προβλημάτισε τον Ερνέστο Βαλβέρδε , καθώς άλλα πλάνα είχε καταστρώσει για όλη τη χρονιά και άλλα αναγκάστηκε να φτιάξει.

Ο Ισπανός που ήρθε ως αστέρας από την Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2010 και αποθεώθηκε από τον κόσμο στο αεροδρόμιο , δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά σίγουρα βοήθησε αρκετά, αφού είχε 6 γκολ και 6 ασίστ, στα συνολικά 28 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Ο Βαλβέρδε πόνταρε πολλά πάνω του για τη σεζόν που διανύουμε, όμως ο ίδιος προτίμησε τα εκατομμύρια των Τούρκων.

Μια επιλογή που μάλλον δεν του βγήκε σε καλό, αφού αμφισβητείται σε κάθε ευκαιρία από δημοσιογράφους και οπαδούς της Γαλατάσαραϊ και οι εμφανίσεις του σε 13 ματς, έχουν προκαλέσει προβληματισμό . Κάποιες επιλογές σου αλλάζουν τη ζωή και αυτό το κατάλαβε πλέον ο Ριέρα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός τα κατάφερε και χωρίς αυτόν...

Ζαουάντ Ζαϊρί (ΠΑΣ Γιάννινα - 7 συμμετοχές / 1 γκολ)

Ολυμπιακός: Που χάθηκες εσύ;
INTIME SPORTS

Ένας από τους παίκτες που δεν υπολογιζόταν ιδιαίτερα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ήταν αναμφίβολα και ο Ζαουάντ Ζαϊρί. Ο Μαροκινός που το 2009-10 είχε παίξει σε 29 ματς, είδε την επόμενη χρονιά το χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται και το δρόμο της φυγής από τον Πειραιά να ανοίγει διάπλατα.

Ότι είναι ένας εντυπωσιακός παίκτης που στην καλή του μέρα δεν πιάνεται το το γνωρίζουμε (το είδαμε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πριν δύο χρόνια - 29/11/09), αλλά ξέρουμε επίσης πως του λείπει η σταθερότητα και η ωριμότητα στο παιχνίδι του. Γι' αυτό ίσως να μην άρεσε στον Ερνέστο Βαλβέρδε και έτσι έφυγε το καλοκαίρι.

Πλέον είναι στον ΠΑΣ Γιάννινα , με τον οποίο δεν... βγάζει μάτια και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο. Μέχρι στιγμής έχει 7 συμμετοχές και 1 γκολ, αλλά στα Γιάννινα περιμένουν το κάτι παραπάνω το 2012, αφού η μεταγραφή του προκάλεσε ενθουσιασμό, όχι όμως και οι εμφανίσεις του.

Γκολ με την φανέλα του ΠΑΣ (από το 01:30 και μετά)

Ντένις Ρόμενταλ (Μπρόντμπι - 10 συμμετοχές / 1 γκολ)

Ολυμπιακός: Που χάθηκες εσύ;

Ο Ντένις Ρόμενταλ ήταν ίσως η πιο αποτυχημένη μεταγραφή του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2010. Κι αυτό γιατί ήρθε ως ένα σούπερ δεξί εξτρέμ που έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις με την Εθνική Δανίας, αλλά με την ερυθρόλευκη φανέλα δεν έδειξε ούτε μια από τις αρετές τους.

Μοναδική εξαίρεση ήταν ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκης" (είχε μια ασίστ και ένα γκολ στο τελικό 3-0), όμως τις υπόλοιπες 22 φορές που ο Ερνέστο Βαλβέρδε του έδωσε την ευκαιρία, απογοήτευσε με την χαμηλή απόδοσή του, τα πολλά λάθη και την έλλειψη συγκέντρωσης στο παιχνίδι του.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν τον υπολόγιζε για τη νέα χρονιά και του το έδειξε, όταν στη λίστα με την αποστολή για την προετοιμασία της Ολλανδίας δεν υπήρχε τ' όνομά του. Στην αρχή ο Δανός δεν δεχόταν να φύγει, αλλά τελικά πείστηκε και επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μπρόντμπι . Με την δανέζικη ομάδα έχει 10 συμμετοχές και έχει σκοράρει μια φορά. Σε λίγα χρόνια, κανείς στον Πειραιά δεν θα τον θυμάται.

Κρίστιαν Νέμεθ (ΜΤΚ Βουδαπέστης - 4 συμμετοχές / 2 γκολ, 2 ασίστ)

Ολυμπιακός: Που χάθηκες εσύ;

Πριν από λίγα χρόνια, όταν ο Παναθηναϊκός δυνάμωσε διοικητικά και οικονομικά άρχισαν οι κόντρες στις μεταγραφές. Ο μεν πήρε τον Λέτο, ο δε τον Μέλμπεργκ, την επόμενη σεζόν, ο ένας τον Νέμεθ και ο άλλος τον Πλεσί. Και οι δύο τελευταίες μεταγραφές κρίθηκαν αποτυχημένες και αυτή η κόντρα τους βγήκε σε κακό.

Ο Ούγγρος λοιπόν, αποκτήθηκε από την Λίβερπουλ την στιγμή που τον ήθελε και ο Παναθηναϊκός και έμοιαζε μια πολύ καλή λύση για την επίθεση. Παρόλα αυτά, ο Βαλβέρδε έκρινε πως δεν μπορούσε να παίξει στον Ολυμπιακό και του έδωσε μόλις τέσσερις φορές την ευκαιρία να αγωνιστεί.

Μετά από ένα εξάμηνο στον Ολυμπιακό Βόλου μ' ένα γκολ σε 13 συμμετοχές, επέστρεψε για να φύγει από τον Πειραιά, καθώς έμεινε ελεύθερος. Τελικά, επέστρεψε στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του και προσπαθεί να την ανεβάσει ξανά στη μεγάλη κατηγορία. Μέχρι στιγμής μετρά τέσσερις συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ. Ίσως ο Νέμεθ ξαναβρεί το χαμένο ταλέντο του...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ