ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Πολύ καλός ο Γιαταμπαρέ, έχω αμφιβολίες για τον Μπονγκ"

"Πολύ καλός ο Γιαταμπαρέ, έχω αμφιβολίες για τον Μπονγκ"

Ο James Eastham, scout και δημοσιογράφος του γαλλικού ποδοσφαίρου, μιλάει στο Sport24.gr για τον Γκαετάν Μπονγκ, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, και τον Σαμπού Γιαταμπαρέ, ο οποίος εξακολουθεί να ενδιαφέρει τους "ερυθρόλευκους". Διαβάστε τι λέει για τον καθένα, το στυλ παιχνιδιού του και τις δυνατότητές του.

Παίκτης του Ολυμπιακού και επίσημα είναι ο Γκαετάν Μπονγκ από την Τρίτη. Ο Καμερουνέζος αποτέλεσε το 15o απόκτημα των "ερυθρόλευκων", οι οποίοι κινούνται και για την απόκτηση αμυντικού μέσου. Τον τελευταίο καιρό έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον Σαμπού Γιαταμπαρέ και με αυτή την αφορμή το Sport24.gr επικοινώνησε με τον James Eastham, scout και δημοσιογράφο που μένει στο Λιλ και ασχολείται με το γαλλικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε αναλυτικά τι μας είπε για τους δύο παίκτες:

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Τρίτη τη μεταγραφή του Μπονγκ. Μπορείς να μας περιγράψεις το στυλ παιχνιδιού του;

Ο Μπονγκ είναι ένας ψηλός και αθλητικός μπακ, στον οποίο αρέσει να προωθείται. Λόγω της σωματοδoμής του είναι δύσκολο να του πάρεις την μπάλα, αλλά έχω αμφιβολίες για τις σέντρες του. Τα στατιστικά του δείχνουν το εξής: Σε τέσσερις σεζόν στη Βαλανσιέν σκόραρε τρία γκολ και έβγαλε τέσσερις ασίστ. Όταν βλέπεις πόσο έχει παίξει παρατηρείς ότι δίνει πάσα για γκολ μία φορά σε κάθε 25 παιχνίδια.

Ερωτηματικό ο Μπονγκ, ενδιαφέρων ο Γιαταμπαρέ

Το επίπεδο στη Super League δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, αλλά ο Ολυμπιακός συμμετέχει και στο Champions League. Μπορούν τόσο ο Μπονγκ όσο και ο Γιαταμπαρέ να ανταπεξέλθουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση;

Ο Μπονγκ είναι ένας σταθερός μπακ της Ligue 1, αλλά τίποτα περισσότερο. Επομένως, είναι ερωτηματικό το αν μπορεί να ανταπεξέλθει στο επίπεδο του Champions League. Ο Σαμπού Γιαταμπαρέ είναι αναμφίβολα ένας πιο ενδιαφέρων παίκτης με μεγάλες δυνατότητες, ο οποίος μπορεί να παίξει και σε πολλές θέσεις. Είναι ένας μέσος με μακριά πόδια, ο οποίος μπορεί να βγάλει την μπάλα μπροστά και που του αρέσει να επιτίθεται.

Ωστόσο, έχει η δυνατότητα να παίξει και πιο κοντρολαρισμένα και να είναι μπροστά από την άμυνα. Την περασμένη αγωνιστική έπαιξε δεξιά στο 4-2-3-1 της Μπαστιά και έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί και σε αυτή τη θέση. Νίκησε δύο αντιπάλους του για να βγάλει την ασίστ στο δεύτερο γκολ της Μπαστιά κόντρα στη Βαλενσιέν. Παρεμπιπτόντως, ο Μπονγκ δεν έπαιζε.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει αμυντικό μέσο και αρχικά είχε ενδιαφερθεί για τον Μοχάμεντ Σισοκό. Μπορεί ο Γιαταμπαρέ να καλύψει αυτή τη θέση; Πόσο διαφορετικός είναι από τον Σισοκό;

Ο Γιαταμπαρέ δεν είναι τόσο αθλητικός όσο ο Μόμο Σισοκό. Κάνει λιγότερα τάκλιν και μπαίνει λιγότερο στις μονομαχίες, αλλά μπορεί να παίξει σε περισσότερες θέσεις και νιώθει καλύτερα όταν έχει επιθετικές αρμοδιότητες. Συνολικά θα έδινε λίγο λιγότερα από τον Σισοκό αμυντικά, αλλά πολλά περισσότερα επιθετικά. Από τους δύο θα έλεγα πως ο Γιαταμπαρέ έχει πολλές πιθανότητες να γίνει ακόμα καλύτερος. Σου δίνει την αίσθηση πως μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα επειδή ως τώρα στην καριέρα του σταματούσε και ξανάρχιζε. Αν πάρει δεδομένα φανέλα βασικού τότε θα αντλήσει από αυτό αυτοπεποίθηση και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή.

Ίσως βελτιωθεί ο Μπονγκ λόγω της νέας πρόκλησης

Ποια είναι η προσωπική σου άποψη για τον καθένα; Πιστεύεις ότι μπορούν στο μέλλον να βελτιωθούν;

Όταν ήταν πιο νέος ο Γιαταμπαρέ, τότε που έπαιζε στην Καέν, όλοι τον θεωρούσαν μεγάλο ταλέντο. Υπήρχαν φήμες πως η Άρσεναλ ενδιαφερόταν για την απόκτησή του. Κάπου τα πράγματα δεν πήγαν καλά, όταν η Καέν υποβιβάστηκε στη Ligue 2. Στη συνέχεια δυσκολεύτηκε στη Μονακό, αλλά άρχισε να ξαναβρίσκει τη φόρμα του πέρυσι με την Μπαστιά. Δεδομένα θα λείψει από την ομάδα της Κορσικής αν φύγει.

Είναι πιο δύσκολο να δω τον Μπονγκ να βελτιώνεται από τις μέτριες εμφανίσεις που είχε με τη Βαλενσιέν αυτή την τετραετία. Είχε αρχίσει να βαλτώνει λίγο στον γαλλικό Βορρά, επομένως, ελπίζω πως μία νέα πρόκληση στη ζωή του θα τον κάνει καλύτερο.

Μπορείτε να βρείτε τον James Eastham και στο Twitter

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ