ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ποιος θα γεμίσει τα παπούτσια του Μήτρογλου;

Ποιος θα γεμίσει τα παπούτσια του Μήτρογλου;
INTIME SPORTS

O Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να πορευθεί τον επόμενο μήνα δίχως τον Κώστα Μήτρογλου και ο Μίτσελ καλείται να βρει τον τρόπο που θα καλυφθεί το κενό του διεθνή επιθετικού. Σαβιόλα και Ολαϊτάν σε πρώτο πλάνο, Στσέποβιτς αλλά και Κάμπελ στις σκέψεις του Ισπανού τεχνικού.

Ο τραυματισμός του Κώστα Μήτρογλου στο ματς με την Παρί Σεν-Ζερμέν θα στοιχίσει στον διεθνή επιθετικό ένα μήνα απουσίας από την αγωνιστική δράση, καθώς άμεσα θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρήξη μηνίσκου στο δεξί του γόνατο.

Ο Μήτρογλου γλίτωσε τα χειρότερα αφού δεν πειράχτηκαν οι χιαστοί, ωστόσο μετά την επέμβαση θα χρειαστεί ένα διάστημα 25-30 ημερών έως ότου είναι σε θέση να προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του. Το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού μετά την περίοδο των εορτών.

Το βέβαιο είναι πως ο 25χρονος επιθετικός δεν θα δώσει το παρών στις αναμετρήσεις με τον Εργοτέλη (1/12), τον Αστέρα Τρίπολης (7/12), την Άντερλεχτ (10/12) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (18/12) στο "Γ. Καραϊσκάκης", όπως και σε αυτές με τον Άρη (15/12) και Απόλλωνα Σμύρνης (21/12), εκτός έδρας.

Όπως φαίνεται από τις ημερομηνίες, ο Ολυμπιακός πρόκειται να δώσει έξι παιχνίδια σε διάστημα 20 ημερών και ο Μίτσελ καλείται να βρει τον τρόπο για να αναπληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απουσία του Μήτρογλου.

Προφανώς τον πρώτο λόγο έχει ο Χαβιέρ Σαβιόλα, με τον Αργεντίνο ωστόσο να έχει δείξει πως δεν βολεύεται να παίζει σαν μοναδικός κλασικός προωθημένος αλλά έχοντας έναν ακόμη επιθετικό στο πλευρό του, γεγονός που του επιτρέπει να κινείται πιο ελεύθερα λίγα μέτρα έξω και κατά πλάτος της αντίπαλης περιοχής.

Ένας παίκτης τον οποίο έχει χρησιμοποιήσει ο Μίτσελ σε ρόλο φορ, είναι ο Μάικλ Ολαϊτάν. Ο Ισπανός τεχνικός δείχνει να πιστεύει τον νεαρό Νιγηριανό σε θέση κεντρικού κυνηγού και είναι μια λύση την οποία έχει σίγουρα στο μυαλό του για να καλυφθεί το κενό του Μήτρογλου.

Στο ρόστερ υπάρχει και ο Μάρκο Στσέποβιτς, ο Σέρβος της Παρτίζαν που αποκτήθηκε τις τελευταίες ημέρες της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και ακόμη δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας προκειμένου να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ματς με τον Πανθρακικό, όπου ο Μήτρογλου έμεινε εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης, ο Μίτσελ δεν πήρε ούτε στην 18άδα τον Στσέποβιτς.

Συν τοις άλλοις, ο 22χρονος άσος ( είχε δύο γκολ και μια ασίστ συνολικά στα δύο ματς με τον Φωκικό στο Κύπελλο, ενώ έχει δύο συμμετοχές σαν αλλαγή στο πρωτάθλημα κόντρα σε Βέροια και Πανιώνιο) δεν έχει δηλωθεί στην λίστα της UEFA για το Champions League και το επικείμενο ματς με την Άντερλεχτ (10/12) για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης, είναι αυτό που "καίει" ουσιαστικά τον Ολυμπιακό την δεδομένη χρονική στιγμή.

Η λογική επομένως δείχνει πως ο Ισπανός τεχνικός θα κοιτάξει να προετοιμάσει την λύση αντί-Μήτρογλου για την συγκεκριμένη αναμέτρηση και μετά βλέποντας και κάνοντας. Άλλωστε τα ματς είναι συνεχόμενα και σίγουρα ο Στσέποβιτς θα χρειαστεί να βοηθήσει σε κάποια από αυτά, έστω και ερχόμενος από τον πάγκο.

Κανείς όμως δεν θα πρέπει να ξεγράφει και την λύση Κάμπελ. Ο 21χρονος άσος συνήθως αγωνίζεται σε ρόλο επιθετικού με την Εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα, ενώ ο Μίτσελ τον είχε χρησιμοποιήσει σε τέτοιο ρόλο για λίγα λεπτά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ , όπου μάλιστα ο Κάμπελ είχε καταφέρει να σκοράρει με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια.

Αυτές λοιπόν είναι οι λύσεις που έχει ο Μίτσελ στα χέρια του και θα προσπαθήσει να τις αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα μέχρι να τεθεί και πάλι στην διάθεση του ο Κώστας Μήτρογλου. Η απώλεια του οποίου θα πρέπει να κάνει ακόμη πιο αποφασιστικούς τους συμπαίκτες του στην επίθεση, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στην γραμμή κρούσης των Πειραιωτών για τον επόμενο μήνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ