ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πιέζει τον Ολυμπιακό η Στουρμ Γκρατς για Αυλωνίτη

Πιέζει τον Ολυμπιακό η Στουρμ Γκρατς για Αυλωνίτη
Αυλωνίτης

Κρίσιμες είναι οι επόμενες 15 μέρες για το μέλλον του Τάσου Αυλωνίτη στη Στουρμ Γκρατς. Τα "θέλω" των Αυστριακών, το πρόβλημα με την εφορία και η στάση που θα κρατήσει ο Ολυμπιακός. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Στις 15 Μαΐου ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα στην Αυστρία και η Στουρμ Γκρατς θέλει να κρατήσει πώς και πώς τον Τάσο Αυλωνίτη και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Επειδή η προετοιμασία της ξεκινά στις 8 Ιουνίου, θέλει να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα της παραμονής, ή μη, του Χαλκιδαίου στόπερ.

Για αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, πιέζει τον Ολυμπιακό να κάνει σαφή τη στάση του αναφορικά με τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό. Οι Αυστριακοί έχουν ζητήσει από την πειραϊκή ΠΑΕ να δώσει απάντηση μέσα σε 15 μέρες. Να πει, δηλαδή, αν πουλάει τον ποδοσφαιριστή, τι ποσό θέλει στην περίπτωση αυτή, καθώς και αν επιθυμεί να διατηρηθεί ο δανεισμός του στην ομάδα του Γκρατς. Κάθε δεδομένο έχει τις ιδιαιτερότητές του.

1. Στην πρώτη περίπτωση, αν δηλαδή ο Ολυμπιακός αποφασίσει να πουλήσει τον Αυλωνίτη στη Στουρμ Γκρατς, είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει να βάλει ένα... γενναίο ποσοστό μεταπώλησης. Αυτό ώστε αν στο μέλλον η αυστριακή ομάδα πουλήσει τον 26χρονο, να λάβει χρήματα ο Ολυμπιακός. Άλλωστε, σε επικοινωνία που έχουν άνθρωποι των "ερυθρόλευκων" με τον παίκτη, του ξεκαθαρίζουν ότι παρακολουθούν τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και του ζητούν να συνεχίσει έτσι.

2. Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός θελήσει να τον δώσει εκ νέου δανεικό, τότε θα θελήσει παράλληλα να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Το υπάρχον εκπνέει τον Ιούνιο του 2017, αλλά αν παραχωρηθεί και τη νέα σεζόν στη Στουρμ, οι Πειραιώτες θα σπεύσουν να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, ώστε να μην τον χάσουν.

3. Λόγω της υψηλής φορολογίας στην Αυστρία, η διοίκηση της Στουρμ θα επιδιώξει να πείσει τον Ολυμπιακό να καλύψει ένα μέρος του συμβολαίου του, αν φυσικά αποφασιστεί να επεκταθεί ο δανεισμός του. Για να αντιληφθείτε πώς είναι τα οικονομικά δεδομένα στην Αυστρία, αν η Στουρμ Γκρατς δώσει ένα συμβόλαιο 300.000 ευρώ στον Αυλωνίτη, θα πρέπει να δώσει άλλα τόσα στην εφορία. Για αυτό θα προσπαθήσει να συμφωνήσει με τους Πειραιώτες, ώστε αυτοί να καλύψουν ένα μέρος από το συνολικό ποσό που θα λάβει ο 26χρονος ποδοσφαιριστής.

Ο Αυλωνίτης έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα σε 13 παιχνίδια στην Αυστρία και στο τελευταίο χρονικά, στο 0-0 με τη Ριντ, ψηφίστηκε MVP για την ομάδα του, η οποία είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας, με 46 βαθμούς σε 33 παιχνίδια. Στόχος της είναι να εξασφαλίσει την έξοδο στο Europa League, αλλά για να το πετύχει θα πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά στο γκολ.

Photo Credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ