ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ούτε με Αστέρα ο Μποτία!

Ούτε με Αστέρα ο Μποτία!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η λειψανδρία στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να ξαναφέρει τους Βιάνα και Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας στο ματς της Τετάρτης (18/1, 19.30) με τον Αστέρα Τρίπολης. "Κλεφτές ματιές" του Ολυμπιακού για ενίσχυση στα στόπερ, αλλά και οφθαλμοφανή εμπόδια που "φωτογραφίζουν" ότι στο λιμάνι ψάχνονται κυρίως για το καλοκαίρι.

Άντε πάλι η ίδια (γνωστή) ιστορία με τους στόπερ στον Ολυμπιακό. Ολόκληρη συζήτηση έγινε από την αρχή της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου για την απόφαση του Μπέντο ότι βολεύεται με τους υπάρχοντες.

Ο Ντα Κόστα στο Κόπα Άφρικα, ο Σιόβας στη Λεγκανές και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πλέον τους Βιάνα, Ρέτσο, Μποτία και Νικολάου. Στα Χανιά έπαιξαν οι Βιάνα και Ρέτσος με τα γνωστά προβλήματα, με τους δύο νεαρούς στόπερ βεβαίως να έχουν "προδοθεί" σε αρκετές περιπτώσεις και από την κακή εικόνα των Μιλιβόγεβιτς και Μάρτινς.

Ενόψει Αστέρα δεν φαίνεται να πάει σε άλλα πρόσωπα ο Μπέντο. Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Μποτία εξακολουθεί να πονάει στη γάμπα και εκφράζονται φόβοι ότι ο μυικός του τραυματισμός είναι στα όρια της θλάσης.

Οπότε, έχοντας τραυματιστεί την Παρασκευή (13/1) μοιάζει απίθανο να καταφέρει να βοηθήσει στον αγώνα της Τρίπολης (18/1, 19.30). Το θέμα πλέον είναι να προλάβει το σαββατιάτικο ματς με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη (21/1).

Οπότε, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο… δίδυμο Βιάνα – Ρέτσου. Εκτός πια κι αν ο Μπέντο προχωρήσει σε πείραμα γυρνώντας πιο πίσω τον Μιλιβόγεβιτς. Το πιθανότερο σενάριο όμως είναι ότι θα στηρίξει τους δύο πιτσιρικάδες και κυρίως τον Βιάνα, έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις και να αποτελέσει μία επένδυση για το μέλλον!

ΟΙ "ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΑΤΙΕΣ" ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΣΤΟΠΕΡ

Στον Ολυμπιακό είχαν από τον Δεκέμβριο ανοικτές τις κεραίες τους για περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών. Ο Μπέντο βέβαια διατυμπανίζει ότι είναι μια χαρά με τους υπάρχοντες. Από την άλλη, όμως, στο λιμάνι προσπαθούν από τώρα να δουν και κάποιους ποδοσφαιριστές ενόψει καλοκαιριού. Να κάνουν δηλαδή μία προεργασία.

Δεν ζουν σε άλλο κόσμο στην ΠΑΕ. Βλέπουν ότι υπάρχει χοντρό θέμα με τους στόπερ και δεν εφησυχάζουν. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα από το "σαφάρι"; Αυτό θα φανεί στο χορτάρι.

Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού για να ενισχυθεί άμεσα.

Από την άλλη προκύπτουν και συγκεκριμένα ερωτήματα. Ακόμα και… σήμερα να έρθει ο νέος στόπερ, μέχρι να καταλάβει σε ποια ομάδα πήγε, θα περάσει ένα δεκαήμερο και θα έχει φύγει σχεδόν όλος ο μήνας! Μέσα στον Γενάρη υπάρχουν τα ματς με Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Βέροια. Δεν αποκλείεται μέχρι τις 25 του μηνός να έχει επιστρέψει στο Ρέντη ένας εκ των Ρομαό ή Ντα Κόστα, καθώς η φάση των ομίλων του Κόπα Άφρικα ολοκληρώνεται στις 24 Ιανουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ένας εκ των δύο, αν αποκλειστεί δηλαδή το Τόγκο ή το Μαρόκο στη φάση των ομίλων (σ.σ. σενάριο που είναι πιθανό), να προλάβει να δώσει το "παρών" ακόμα και στο παιχνίδι στη Βέροια που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Ιανουαρίου!

Ο Μπέντο από την πλευρά του εξακολουθεί να στηρίζει τον Βιάνα. Οπότε, αν έρθει νέος στόπερ, είτε θα πρέπει ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός να βάλει στο περιθώριο ένα δικό του παιδί, είτε να ψαχτεί η διοίκηση και να τον δώσει κάπου δανεικό.

Με λίγα λόγια, δεν είναι και τόσο απλή η ιστορία με το να αποκτηθεί άμεσα ένας κεντρικός αμυντικός. Τρία ματς απομένουν μέσα στον Ιανουάριο και παρά το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Μποτία, το τεχνικό τιμ εκτιμάει ότι κουτσά-στραβά μπορούν να βγουν αυτά τα παιχνίδια.

Ότι έχουν ανοικτά τα μάτια τους και βλέπουν κάποιους ποδοσφαιριστές, αυτό είναι ξεκάθαρο. Κυρίως θέλουν να προετοιμαστούν από τώρα για το καλοκαίρι. Από την άλλη, αν βρεθεί κάτι καλό, σίγουρα θα γίνει κίνηση για να πιάσει άμεσα λιμάνι. Αλλά την ίδια στιγμή θα υπάρχουν και όλα τα ερωτηματικά που αναφέρουμε παραπάνω.

Καλώς ή κακώς ο Μπέντο δεν "καίγεται" για κεντρικό αμυντικό. Αν αποκτηθεί, τότε θα έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα χειριστεί όλος ο οργανισμός "Ολυμπιακός" (διοίκηση και προπονητής) την περίπτωση του Βιάνα.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Σισοκό
Ολυμπιακό προσκύνημα στον Ρομπέρτο: Γύρνα πίσω!
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ