ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όταν ο Μαραντόνα φορούσε τη φανέλα του Σαβιόλα

Όταν ο Μαραντόνα φορούσε τη φανέλα του Σαβιόλα

Η σχέση του Σαβιόλα με τον Μαραντόνα. Η ιστορία με τη φανέλα του νέου άσου του Ολυμπιακού που φόρεσε ο κορυφαίος ίσως ποδοσφαιριστής όλων των εποχών όταν τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και η φωτογραφία που του ζητούσε επίμονα ο Ντιεγκίτο (vid).

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα ανήκει στο κλειστό club των παικτών που χαρακτηρίστηκαν ως επίδοξοι διάδοχοι του Ντιέγκο Μαραντόνα ανεξάρτητα από το αν κατάφεραν τελικά να δικαιώσουν τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν.

Ο πρώην παίκτης της Μάλαγα από κοινού με τους Μέσι, Αϊμάρ, Αγουέρο και Τέβεζ συνέθεσαν μία πεντάδα ποδοσφαιριστών που βάδισε στα χνάρια του Πίμπε Ντ'Όρο.

Ο ίδιος ο Μαραντόνα έσταζε μέλι όποτε μιλούσε για τον Χαβιέρ Σαβιόλα. "Ανέκαθεν θαύμαζα τον Σαβιόλα. Είχαμε πάντα καλή σχέση. Οι πόρτες της εθνικής ομάδας είναι πάντα ανοικτές για αυτόν", είχε δηλώσει πριν από τέσσερα χρόνια ο 52χρονος θρύλος του ποδοσφαίρου.

Ο Σαβιόλα ήταν εκείνος που κατέρριψε το ρεκόρ του Μαραντόνα, όντας ο νεότερος πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Αργεντινής με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ (1999).

Συμπτωματικά συνέχισε την καριέρα του σε ηλικία μόλις 20 ετών στην Μπαρτσελόνα (2001) έναντι 23.000.000 ευρώ, όπως είχε κάνει και ο Μαραντόνα 19 χρόνια νωρίτερα.

Ο 31χρονος στράικερ δεν είχε κρύψει την προτίμηση του στον συμπατριώτη του, χαρακτηρίζοντας τον ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

"Ήταν θαυμάσιο να τον παρακολουθείς εν δράσει. Πάντα θυμάμαι τι πέτυχε για την Αργεντινή. Έκανε την χώρα αναγνωρίσιμη λόγω του ποδοσφαίρου. Ανάγκασε τον κόσμο να μας σεβαστεί για όσα πρόσφερε στον αγωνιστικό χώρο" είχε δηλώσει ο Σαβιόλα.

Ο γεννημένος στο Μπουένος Άϊρες, Σαβιόλα δεν θα ξεχάσει ποτέ την στιγμή που ο Μαραντόνα φόρεσε δημοσίως την φανέλα του.

"Ήταν την εποχή που ο Ντιέγκο ήταν άρρωστος. Βρισκόταν σε κακή κατάσταση. Ήταν ίσως στη χειρότερη κατάσταση της ζωής του. Τον επισκέφθηκα στο νοσοκομείο και του χάρισα τη φανέλα μου.

Μερικές εβδομάδες αργότερα ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό είδα πως υπήρχε μία φωτογραφία την στιγμή που έπαιρνε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Φορούσε τη φανέλα που του έδωσα. Κόντεψα να πεθάνω.

Δεν περίμενα να την φορέσει. Ένιωσα πολύ περήφανος. Μάλιστα μία φορά μου ζήτησε να βγάλουμε φωτογραφία μαζί με τις δύο κόρες του σε μία απονομή βραβείων στην Αργεντινή.

Έφευγα και με είδε στο πάρκινγκ ζητώντας μου να βγούμε φωτογραφία".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ