ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ορμπάιθ: "Επιστρέφω στην Μπιλμπάο"

Ορμπάιθ: "Επιστρέφω στην Μπιλμπάο"
INTIME SPORTS

Έτοιμος να επιστρέψει στην Μπιλμπάο δήλωσε ο Πάμπλο Ορμπάιθ, αφού δεν υπάρχει οψιόν αγοράς ανάμεσα στις δύο ομάδες, ενώ τονίζει πως οι φίλοι του Πειραϊκού συλλόγου βλέπουν την ομάδα τους σαν θρησκεία. Τι είπε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ένας από τους πιο χρήσιμους παίκτες του Ολυμπιακού κι ένας απ' αυτούς που βοήθησε πολύ την ομάδα να κατακτήσει το 39ο πρωτάθλημα, είναι αδιαμφισβήτητα ο Πάμπλο Ορμπάιθ.

Ο Βάσκος αποκτήθηκε δανεικός για έναν χρόνο από την Μπιλμπάο και παρά την αυστηρή κριτική που δέχτηκε, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και από τους ηγέτες της μεσαίας γραμμής.

Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου, το συμβόλαιο του Ορμπάιθ με τον Ολυμπιακό τελειώνει και δεν υπάρχει κάποια οψιόν αγοράς. Όπως τόνισε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό "Onda Cero": "Έχω συμβόλαιο για έναν χρόνο και τον Ιούνιο θα επιστρέψω στην Μπιλμπάο", ενώ μίλησε και για την ελληνική του εμπειρία: "Είναι πολύ καλές οι εμπειρίες μου από το ελληνικό πρωτάθλημα και πρόκειται για ένα ξεχωριστό περιβάλλον λόγω του φανατισμού με τον οποίο ζουν οι οπαδοί το ποδόσφαιρο".

Για τον Βαλβέρδε είπε: "Ο κόουτς είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος με κοινή λογική και δεν χρειάζεται να επιβληθεί για να προσεγγίσει τον άλλο. Είναι δύσκολο να εξηγήσω τι σημαίνει για τον κόσμο του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Για εκείνους η ομάδα τους είναι κάτι σαν θρησκεία".

Για το σύνθημα campeones που φώναζαν οι παίκτες του Ολυμπιακού: "Δεν ξέρω γιατί, αλλά ακόμη και οι Έλληνες τραγουδούσαν ‘campeones’. Σε μας που μιλάμε ισπανικά ακούστηκε πολύ οικείο αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η ομάδα κλείνει εξαιρετικά τη σεζόν. Στόχος μας πλέον είναι να κατακτήσουμε το νταμπλ".

Για την πορεία της Αθλέτικ είπε: "Χαίρομαι που βλέπω την πορεία της Μπιλμπάο και το θόρυβο που προκαλεί με τις εμφανίσεις της στην Ευρώπη".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ