ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Σίμουρκ 2-1

Ολυμπιακός - Σίμουρκ 2-1
INTIME SPORTS

Θετικά στοιχεία έδειξε ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την Σίμουρκ από το Αζερμπαϊτζάν (2-1), αφού οι Πειραιώτες είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Διαμαντάκος και Μήτρογλου τα δύο γκολ. Ποιοι ξεχώρισαν, ποιοι ήταν οι αγχωμένοι, τι έκαναν τα νέα αποκτήματα.

Ο νέος Ολυμπιακός του Μίτσελ, έκανε την πρώτη του εμφάνιση και τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έπαιζαν με δυνατή ομάδα (σ.σ η Σίμουρκ τερμάτισε 4η στο Αζερμπαϊζάν), κάτι που σημαίνει πως δεν χωρούν αποθεώσεις και διθύραμβοι, όμως δεν μπορούμε να μην γράψουμε αυτό που είδαμε...

Τι είδαμε λοιπόν... Είδαμε έναν Ολυμπιακό να μπαίνει κεφάτος, να πιέζει ψηλά, να κυκλοφορεί ωραία και επίμονα την μπάλα, να "χτυπάει" και από τα πλάγια και από τον άξονα και να έχει αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα, παρά τις τριπλές προπονήσεις κάθε μέρα, που κάνουν βαριά τα πόδια.

Ενημερώσου για τα νέα από την προετοιμασία του Ολυμπιακού μέσα από το ολοκαίνουριο SPORT 24 app για iPhone και Android. Αν δεν το έχεις "κατεβάσει", μπορείς να το κάνεις ανά πάσα στιγμή από τα App Store και Google Play.

Αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν και παρακάτω θα δείτε αναλυτικά την ανασκόπηση του αγώνα, σε μορφή σημειώσεων. Ας αναφέρθουμε όμως ειδικά στους νεοαποκτηθέντες Βάις, Τσόρι που η ποιότητά τους έκανε "μπαμ", ενώ απολαύσαμε κάποιες περίτεχνες ενέργειες τους, αλλά και στους εξαιρετικούς Μήτρογλου, Λυκογιάννη, Φετφατζίδη. Περισσότερα, στο κείμενο που ακολουθεί...

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης

Τι είδαμε το πρώτο μισάωρο

Ολυμπιακός - Σίμουρκ 2-1
INTIME SPORTS

Πως ξεκίνησε το πρώτο μισάωρο: Τερματοφύλακας ήταν ο Μέγιερι (τον εμπιστεύεται περισσότερο από τον Κάρολ, ο Μίτσελ), σέντερ μπακ οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Δημήτρης Σιόβας, αριστερά ο Χολέμπας και δεξιά ο Σαλίνο, στο ντεμπούτο του. Φέισα και Μανιάτης ήταν στα χαφ, αριστερά και δεξιά οι Φουστέρ και Βάις, επιθετικός ήταν ο Διαμαντάκος και πιο πίσω του ο Τσόρι Ντομίνγκες.

Αρχικά να πούμε πως οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν δυνατά, με όρεξη και ήταν αρκετά κεφάτοι. Έπαιζαν κυρίως από τα πλάγια, όμως δεν έλειπαν και οι στιγμές που προτιμούσαν τον άξονα, με τον Φουστέρ να συγκλίνει και τον Τσόρι Ντομίνγκες να κυνηγά κάθε φάση. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν την κατοχή της μπάλας και δίνοντας αρκετές πάσες, έψαχναν διαδρόμους προς την εστία της Σίμουρκ.

Ποιοι ξεχώρισαν: Ο Βάις και ο Σαλίνο έδιναν ανάσα με τη ταχύτητά τους, ο Τσόρι και ο Φουστέρ ξεχώριζαν με την ποιότητα τους, ο Διαμαντάκος ήταν μαχητής και ο Ολυμπιακός ήταν ουσιαστικός και σχετικά γρήγορος από τη μέση και μπροστά. Οι Πειραιώτες άλλαζαν θέσεις και είχαμε αρκετές αλληλοκαλύψεις, δείγμα πως γίνεται δουλειά, αν κι αυτό το φιλικό δεν είναι ενδείκνυται για πολλά συμπεράσματα.

Το γκολ (1-0)... για τους Πειραιώτες πέτυχε ο θετικός Διαμαντάκος, που έπειτα από λάθος των Αζέρων και ασίστ του Μανιάτη έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα στο 8'.

Highlights και σκληρά μαρκαρίσματα: Ο Βάις ήταν ταχύτατος και κάποιες φορές ασταμάτητος, ενώ και ο Τσόρι σε μια φάση κλείστηκε από τρεις αντιπάλους και κατάφερε να ξεφύγει, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έκανε ωραία ντρίμπλα και σουτ. Και οι δύο τους μαζί με τον Γιάννη Μανιάτη, δέχτηκαν σκληρά μαρκαρίσματα, κάτι που εξόργισε τον ερυθρόλευκο πάγκο και έπειτα οι Αζέροι ηρέμησαν.

Τι είδαμε μέχρι το 60'

Ολυμπιακός - Σίμουρκ 2-1
INTIME SPORTS

Οι πρώτες αλλαγές: Στο 30' , ο Μίτσελ έκανε έξι αλλαγές και Κάρολ (Μέγιερι), Κοντρέρας (Α. Παπαδόπουλος), Σάμαρης (Φέισα), Μασάντο (Μανιάτης), Ιμπαγάσα (Τσόρι Ντομίνγκες) και Φετφατζίδης (Φουστέρ) μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι Αζέροι έκαναν την αντεπίθεσή τους και πίεζαν ψηλά προκειμένου να πετύχουν την ισοφάριση, όμως αυτή η πίεση δεν κράτησε αρκετά.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν σε καλή μέρα και αν δεν προσπαθούσε για το κάτι παραπάνω, ίσως να πετύχαινε κάποιο γκολ. Τα τελευταία 15 λεπτά, ο ρυθμός έπεσε κάπως, όμως οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να κυκλοφορούν ωραία την μπάλα. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο μέρος.

Το γκολ (1-1)... Στην επανάληψη, οι Αζέροι πέτυχαν την ισοφάριση με το καλήμερα. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν σωστή αντίδραση μετά από κόρνερ, με τον Ζρνάντοβιτς να παίρνει την μπάλα στην μικρή περιοχή και από κοντά έκανε το 1-1.

Νέες αλλαγές: Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Μίτσελ προχώρησε σε νέες αλλαγές, βάζοντας τους Παπάζογλου, Λυκογιάννη, Μήτρογλου, Ολαϊτάν και Μανωλά στις θέσεις των Σαλίνο, Χολέμπας, Διαμαντάκου, Βάις και Σιόβα.

Ποιοι ξεχώρισαν: Από τις πέντε νέες αλλαγές του Μίτσελ, ξεχωρίσαμε τους Λυκογιάννη και Μήτρογλου. Οι δύο άσοι του Ολυμπιακού έδειξαν πολύ καλά χαρακτηριστικά στο επιθετικό κομμάτι και έφεραν χαμόγελα στον Μίτσελ. Ο αριστερός μπακ μάλιστα ήταν μέσα σε αρκετές φάσεις και θα μπορούσε να σκοράρει.

Το γκολ (2-1)... Ο "πιστολέρο" ήταν εξαιρετικός και ξεχώριζε το ταλέντο του, ενώ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Πρώτα ντρίμπλαρε έναν αντίπαλό του και στη συνέχεια πλάσαρε και έγραψε το 2-1. Μην ξεχνάμε πως φέτος θέλει να είναι ο βασικός επιθετικός του Ολυμπιακού.

Τι είδαμε το τελευταίο μισάωρο

Ολυμπιακός - Σίμουρκ 2-1
INTIME SPORTS

Νέες αλλαγές: Στο 60' ο Μίτσελ έκανε τον τρίτο κύκλο των αλλαγών του. Σάμαρης, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Κοντρέρας, Κάρολ, Φετφατζίδης έδωσαν τις θέσεις τους στους Γκρέκο, Τάτο, Ντε Βινσέντι, Καραγκούνη, Σιώπη και Γιαννιώτη. Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να είναι καλύτερος, ενώ δημιουργούσε φάσεις κυρίως από μακρινά σουτ.

Ποιοι ξεχώρισαν: Ο Γκρέκο, ο Τάτος, ο Σιώπης, ο Παπάζογλου μαζί με τους Μήτρογλου-Λυκογιάννη, ξεχώρισαν τα τελευταία λεπτά. Ο Ιταλός ήταν αρκετά κινητικός, έβγαλε ωραίες μπαλιές και είχε ένα χαμένο τετ α τετ, ο Τάτος έπαιζε γρήγορα την μπάλα, ο Σιώπης έκοψε και μοίρασε, ενώ και ο Παπάζογλου ήταν δυναμικός όπως πάντα και είχε ένα δυνατό σουτ.

Οι αγχωμένοι: Μάικλ Ολαϊτάν και Τομάς Ντε Βινσέντι στο πρώτο τους ματς με την φανέλα του Ολυμπιακού έδειχναν κάπως αγχωμένοι ειδικά στα πρώτα λεπτά, όμως στη συνέχεια, κάπως... ξελάφρωσαν. Ειδικά ο Αργεντινός που είχε μια ωραία κάθετη πάσα και ένα σουτ. Παιχνίδι με το παιχνίδι πάντως, θα γίνουν καλύτεροι.

Highlights: Στα τελευταία λεπτά, οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν φάσεις κυρίως από μακρινά σουτ του Ντε Βινσέντι του Σιώπη και του Παπάζογλου. Ξεχωρίζουμε την βολίδα του Έλληνα αμυντικού, που έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο της Σίμουρκ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Φουστέρ, Ντομίνγκες, Βάις, Διαμαντάκος.

Σίμουρκ (Γκιόργκι Τζιχράτζε): Κάψα, Άντερσον, Πολάντοβ, Τζιρντίμοβ, Ζρνάνοβιτς, Αμιρασλάνοβ, Σαφιαρόγλου, Κίσο, Νοβρουζόβ, Εουντί Σίλβα ντε Σόουζα, Αγιούμποβ.

Τέλος ο Αμπντούν

Ολυμπιακός - Σίμουρκ 2-1
INTIME SPORTS

Από το παιχνίδι δεν βγάλαμε μονάχα συμπεράσματα για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για το εξωαγωνιστικό. Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Τζαμέλ Αμπντούν, που αποχαιρετά το Λιμάνι.

Ο Αλγερινός άσος, δεν αγωνίστηκε και παρακολούθησε το φιλικό ματς από την εξέδρα, κάτι που μαρτυρά πως η μεταγραφή του σε ομάδα του εξωτερικού βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Θέμα χρόνου λοιπόν να ανακοινωθεί η αποχώρηση του Αμπντούν...

Μικρά-μικρά πριν το ματς

Ολυμπιακός - Σίμουρκ 2-1
INTIME SPORTS

*Περίπου 50 άτομα βρίσκονταν στις εξέδρες του γηπέδου, ενώ είχε αναρτηθεί ένα πανό των φίλων του Ολυμπιακού από το Μόναχο.

*Η Σίμουρκ τερμάτισε πέρσι στην 4η θέση της πρώτης κατηγορίας στο Αζερμπαϊτζάν.

*Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε το 1925 και η Σίμουρκ 80 χρόνια αργότερα (2005).

*Να πούμε πως το πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν, που αγωνίζεται η Σίμουρκ, ξεκινά μια εβδομάδα νωρίτερα από την Superleague.

*Μπλε εμφάνιση και τέσσερα αστέρια στη φανέλα του Ολυμπιακού, λόγω των 40 πρωταθλημάτων.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ