ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός όπως δεν θα τον ξαναδούμε

Ο Ολυμπιακός όπως δεν θα τον ξαναδούμε

Ο Μίτσελ έκανε αλχημείες στο δίτερμα και έβαλε τους ποδοσφαιριστές του σε άλλες θέσεις απ' αυτές που αγωνίζονται. Χατ-τρικ ο Σιόβας, που αποθεώθηκε από τον Ισπανό προπονητή. Διαβάστε όσα απολαυστικά συνέβησαν στο Ζέεφελντ, από τον απεσταλμένο μας, Παναγιώτη Γκαραγκάνη. Δείτε videos!

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Μετά το πρωινό χαλάρωμα, οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν στο γήπεδο, με απογευματινή προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο του Ζέεφελντ.

Περίπου 30 φίλαθλοι του Ολυμπιακού όλων των ηλικιών ήρθαν στην Αυστρία για να δουν την προπόνηση, να πάρουν ένα αυτόγραφο, να βγουν μία φωτογραφία με τους ερυθρόλευκους πρωταγωνιστές. Περιμέναμε ότι σήμερα θα έχει πολύ κόσμο, καθώς έχουμε Σαββατοκύριακο και είναι πιο εύκολο για τους ομογενείς να έρθουν στο Ζέεφελντ, αφού την υπόλοιπη εβδομάδα εργάζονται και δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια.

Η προπόνηση είχε διάρκεια μία ώρα και είκοσι λεπτά. Οι παίκτες ξεκίνησαν με ελαφρύ τρέξιμο. Στη συνέχεια, δούλεψαν με άλματα σε χαμηλά εμπόδια, ενώ έκαναν και γυμναστική με μπάρες, σηκώνοντας χαμηλά βάρη, μέσα στο γήπεδο. Οι τρεις τερματοφύλακες έκαναν το δικό τους πρόγραμμα με τον Αλέκο Ράντο στο βοηθητικό γήπεδο. Ο Μίτσελ επέβλεπε, ενώ είχε τετ α τετ την ώρα της προπόνησης με τον Πιέρ Ισά. Μην ξεχνάμε πως "τρέχουν" οι μεταγραφικές εξελίξεις...

Έπειτα, είχαμε μπάλα, πολλή μπάλα. Κοντρόλ και πάσα προς τα μπροστά και προς τα πλάγια για αρκετή ώρα στο μισό γήπεδο. Η επόμενη άσκηση έγινε πάλι στο μισό γήπεδο. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ και δούλεψαν στην κατοχή, την κυκλοφορία της μπάλας και την πίεση. Στη συνέχεια, είχαμε δίτερμα, 10 εναντίον 10, με τρεις ομάδες, για τριάντα λεπτά της ώρας, στα 3/4 του γηπέδου. Ο Μίτσελ αποφάσισε να αποφορτίσει τους παίκτες και να τους δώσει επιπλέον κίνητρο! Τί έκανε ο κόουτς; Απλά, άλλαξε τις θέσεις τους! Αμυντικογενείς παίκτες ήταν στην επίθεση και το ανάποδο, με την άσκηση να στοχεύει στη συνολική κατανόηση και τη συμμετοχή όλων των παικτών σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Στο αμυντικό κομμάτι από τους επιθετικούς και το αντίστροφο.

Καθάρισε μόνος του ο σέντερ φορ Σιόβας!

Έχουμε και λέμε: πρώτα έπαιξαν οι μπλε με τους πορτοκαλί.

Μπλε: Γιαννιώτης, Σιώπης, Μανιάτης, Τσόρι, Ολαϊτάν, Αβραάμ, Τάτος, Διαμαντάκος, Ρομπέρτο (σ.σ. διερμηνέας), Σιόβας.

Πορτοκαλί: Κάρολ, Φετφατζίδης, Μασάντο, Φουστέρ, Σαλίνο, Καραγκούνης, Αμπντούν, Μήτρογλου, Μανωλάς, Σάμαρης.

Μανιάτης και Τσόρι έπαιξαν... στόπερ! Ο Ολαϊτάν αριστερό μπακ. Ο Αβραάμ αμυντικός μέσος, ο Διαμαντάκος δεξιά και ο Σιόβας σέντερ φορ. Ο τελευταίος έδωσε ρεσιτάλ, πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στη νίκη των μπλε με 3-0. Με τους πορτοκαλί, είδαμε τον Φετφατζίδη δεξί μπακ, τον Μασάντο στόπερ και τον Φουστέρ αριστερό μπακ. Μήτρογλου δεξιά και Μανωλάς στην κορυφή της επίθεσης!

Το 1-0 έγινε όταν ο Τάτος έβγαλε τον Σιόβα απέναντι στον Κάρολ και με αριστερό πλασέ του υψηλόσωμου στόπερ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Λίγο νωρίτερα, ο Σιόβας είχε προειδοποιήσει τον Κάρολ με γυριστό αριστερό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας από τη Βόρειο Ιρλανδία μπλόκαρε στην αριστερή γωνία της εστίας του.

Το 2-0 έγινε όταν ο Τσόρι πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο και με αριστερή κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Σιόβα, ο οποίος με αριστερό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία! Νέο υπέροχο γκολ. Το τελικό 3-0 σημείωσε πάλι ο 25άχρονος ποδοσφαιριστής. Ο Διαμαντάκος έσπασε την μπάλα αριστερά στον Ρομπέρτο, ο οποίος σέντραρε παράλληλα και ο Σιόβας με κοντινή προβολή με το δεξί πέτυχε το τρίτο του γκολ μέσα σε αποθέωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του από επιθετικό χαφ, στη συνέχεια γύρισε σε αμυντικό, για να καθιερωθεί στο τέλος στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Ένα ωραίο στιγμιότυπο διαδραματίστηκε όταν ο Σιόβας έκανε προβολή για να βρει την μπάλα, αλλά... βρήκε τον Κάρολ. Ο Βορειοϊρλανδός τερματοφύλακας, ο οποίος είναι επαγγελματίας από τους λίγους διαθέτει και εκπληκτικό χιούμορ, έκανε σαν να σφαδάζει στο έδαφος. Ο Μανωλάς, που έπαιζε στράικερ στην ίδια ομάδα, αναφώνησε από την επίθεση που βρισκόταν "... τι έπαθε ο ψυχούλας;". Ωραία στιγμή. Ο Αβραάμ έδωσε έξοχη κάθετη πάσα στον Διαμαντάκο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Κάρολ, αλλά σούταρε απελπιστικά άστοχα με το αριστερό, στην τελευταία καλή στιγμή αυτού του διπλού.

Στην άμυνα Ιμπαγάσα και Βάις, δύο δοκάρια ο Λυκογιάννης, ένα ο Μήτρογλου!

Στη συνέχεια, οι πορτοκαλί έπαιξαν με τους κίτρινους, για τους οποίους στην άμυνα έπαιζαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Ιμπαγάσα, Φέισα και Βάις! Κοντρέρας αμυντικό χαφ, Χολέμπας δεξί χαφ και Παπάζογλου σέντερ φορ!

Κίτρινοι: Μέγκιερι, Ιμπαγάσα, Φέισα, Βάις, Κοντρέρας, Ντε Βινσέντι, Γκρέκο, Χολέμπας, Παπάζογλου, Λυκογιάννης.

Πορτοκαλί: Γιαννιώτης, Φετφατζίδης, Μασάντο, Φουστέρ, Σαλίνο, Καραγκούνης, Αμπντούν, Μήτρογλου, Μανωλάς, Σάμαρης.

Ο Λυκογιάννης έχει βελτιώσει πολύ το σουτ με το αριστερό. Μετά το εκπληκτικό σουτ με το αριστερό στην προπόνηση της Παρασκευής (12/7), εξαπέλυσε δύο νέους "κεραυνούς", τραντάζοντας το αριστερό στην πρώτη και το οριζόντιο δοκάρι στη δεύτερη περίπτωση. Σκόρερ παραλίγο να χριστεί ο Κοντρέρας, αλλά στο κοντινό σουτ του Χιλιανού, ο Καραγκούνης απέκρουσε σωτήρια με το κεφάλι. Ο Μήτρογλου είχε κι αυτός ένα εξαιρετικό αριστερό σουτ, με την μπάλα να προσκρούει στο δεξί δοκάρι. Σε μία άλλη προσπάθεια, ο Μανωλάς έχασε μοναδική ευκαιρία. Η μπάλα στρώθηκε μπροστά του, φώναξε "εγώ", αλλά σούταρε ψηλά άουτ με το αριστερό.

Οι πορτοκαλί, ωστόσο, προηγήθηκαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Σάμαρη. Ο Αμπντούν σέντραρε παράλληλα από τα αριστερά, ο Μήτρογλου έγινε αποδέκτης της μπάλας, γύρισε το σώμα του, προσποιήθηκε, και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Σάμαρη, ο οποίος με δεξί κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, τελείωσε το δεύτερο δεκάλεπτο δίτερμα! Με τον σέντερ φορ Μανωλά να χάνει άλλη μία ευκαιρία: βρέθηκε απέναντι στον Μέγκιερι, πλάσαρε, αλλά ο Ούγγρος απέκρουσε προσωρινά, με την μπάλα να βρίσκει στον Κοντρέρας και πάνω στη γραμμή τον Μπάλας να μπλοκάρει!

Γκολ Γκρέκο και πανηγύρια για τους μπλε

Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι, οι μπλε νίκησαν τους κίτρινους με 1-0 χάρη σε τέρμα του Λεάντρο Γκρέκο. Μπλε: Γιαννιώτης, Σιώπης, Μανιάτης, Τσόρι, Ολαϊτάν, Αβραάμ, Τάτος, Διαμαντάκος, Ρομπέρτο (σ.σ. διερμηνέας), Σιόβας. Κίτρινοι: Μέγκιερι, Ιμπαγάσα, Φέισα, Βάις, Κοντρέρας, Ντε Βινσέντι, Γκρέκο, Χολέμπας, Παπάζογλου, Λυκογιάννης.

Αρχικά, ο Ιμπαγάσα επιχείρησε σέντρα-σουτ με το αριστερό, η μπάλα πήρε φάλτσα και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη. Ο... εξτρέμ Χολέμπας σέντραρε, ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο Παπάζογλου ελίχθηκε από τα δεξιά στη συνέχεια και σέντραρε παράλληλα, με τον Γκρέκο από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό πλασέ. Οι μπλε το χάρηκαν με την ψυχή τους. Προς το τέλος, ο Μίτσελ έπιασε τα μαλλιά του για μία χαμένη ευκαιρία και περπάτησε αρκετά μέτρα με τα χέρια στο κεφάλι. Με βαθιά μπαλιά, ο Τσόρι τροφοδότησε τον Σιόβα, ο οποίος έσπασε με κεφαλιά την μπάλα προς τα δεξιά προς τον Τάτο. Η αλήθεια είναι πως ο Τάτος ήταν αμαρκάριστος. Καθυστέρησε να εκτελέσει και έδωσε χρόνο στην άμυνα για να προλάβει να αντιδράσει, καθώς προσπάθησε να μπει στην περιοχή και να περάσει τον αντίπαλό του, ο οποίος είναι αλήθεια πως τον τράβηξε και τον πέταξε κάτω. Ο Μίτσελ δεν μπορούσε να πιστέψει τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε αυτό το γκολ. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρωτότυπο αυτό δίτερμα, με κάθε ομάδα να πετυχαίνει από μία νίκη.

Τα εύσημα του Μίτσελ στον Σιόβα

Ένα πολύ ωραίο στιγμιότυπο έγινε μπροστά στα μάτια μας μετά το φινάλε του προγράμματος. Ο Μίτσελ έσφιξε το χέρι του Δημήτρη Σιόβα και τον συνεχάρη για την επιθετική του επίδοση. Κάτι του είπε, αλλά δεν καταλάβαμε περισσότερα. Ίσως, είπε στον αριστεροπόδαρο στόπερ ότι ετοιμάζεται να του αλλάξει θέση. Ποιος ξέρει!

*Μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης, ο Πιέρ Ισά, ντυμένος αυτήν τη φορά με πολιτικά και όχι αθλητική περιβολή όπως μας συνηθίσει στις προπονήσεις, είχε τετ α τετ στο κέντρο του γηπέδου με τον Τζαμέλ Αμπντούν...

*Στις 26 Ιουλίου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Στουτγκάρδη, όχι στο γήπεδο της τελευταίας, αλλά σε γερμανικό έδαφος. Στις 28 του μήνα είναι προγραμματισμένο το φιλικό με τη Χόφενχαϊμ, ενώ στις 30 η πειραϊκή ομάδα θα παίξει πιθανότατα με τους Κίκερς Όφενμπαχ, αλλά ακόμα δεν είναι φιξαρισμένο.

*Κατά την αποχώρησή τους από το προπονητικό κέντρο του Ζέεφελντ, ο Ιμπαγάσα είδε ένα μικρό φίλο του Ολυμπιακού με τη φανέλα της ομάδας και το όνομα του Τοροσίδη στην πλάτη. Ο Αργεντινός γύρισε προς τον Παπάζογλου, "να, ο Τοροσίδης, ε!". Και ο Παπάζογλου κούνησε καταφατικά το κεφάλι του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ