ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Βίτορ συστήνει τον Περέιρα

Ο Βίτορ συστήνει τον Περέιρα

Ο Βίτορ Περέιρα ζει, αναπνέει και τρέφεται με ποδόσφαιρο, δεν είναι προληπτικός και θέλει να πάρει το Champions League. Η ζωή του Πορτογάλου τεχνικού, αφηγούμενη από τον ίδιο.

Το Sport24.gr κάνει αναδρομή στην ποδοσφαιρική και μη, ζωή, του Βίτορ Περέιρα. Η συνάντηση με τον Μουρίνιο, η διαιτησία, οι στόχοι, το πεπρωμένο και μια ζωή γεμάτη ποδόσφαιρο. Ποιος μπορεί να μιλήσει καλύτερα για τον Βίτορ Περέιρα; Μα φυσικά, ο Βίτορ Περέιρα.

Γεννημένος "δράκος"

Το πρώτο πράγμα που αντίκρισε μόλις είδε το φως του ήλιου στον πορτογαλικό Βορρά, ήταν το απέραντο μπλε του Ατλαντικού. Γεννημένος στο Εσπίνιο στις 26 Ιουλίου του 1968, ξεκίνησε όπως και τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του - στο Βορρά της Λουζιτανίας - με το όνειρο να γίνει "δράκος", όταν μεγαλώσει.

Ο Βίτορ συστήνει τον Περέιρα

Απατηλό, μιας και η ποδοσφαιρική του καριέρα δεν είχε επιτυχία. Ο Βίτορ Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Λόπες Περέιρα, δούλεψε στα τμήματα υποδομής της Πόρτο τις σεζόν 2003-2004 και 2007-2008, ενώ βρέθηκε και δίπλα στον Βίλας Μπόας τη σεζόν 2010-2011.

Το 2011 κάθισε, ως αφεντικό, στον πάγκο της ομάδας που υποστήριζε από μικρό παιδί. "Κάθομαι στην καρέκλα που ονειρευόμουν από πάντα. Ευχαριστώ το Θεό και τη ζωή που ήταν καλοί και δίκαιοι μαζί μου."

Δεν κάνω παζάρια με το Θεό

Ο Βίτορ Περέιρα είναι ένας άνθρωπος που ευχαριστεί το Θεό για ο,τι του έχει δώσει, αλλά δεν πιστεύει σε γούρια και δεν είναι προληπτικός.

"Δεν έχω γούρια. Είμαι ευχαριστημένος με τη ζωή μου, την υγεία της οικογένειάς μου και τις ευκαιρίες που δίνει ο Θεός. Δεν έχω γούρια, γιατί δεν μου αρέσει να διαπραγματεύομαι. Με το Θεό δεν κάνω παζάρια, απλά τον ευχαριστώ, αυτό είναι τελείως διαφορετικό."

Ο Βίτορ συστήνει τον Περέιρα

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση

Η διαιτησία είναι ένα συνεχές πεδίο διαμάχης μεταξύ Πόρτο και Μπενφίκα, στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ο πρώην τεχνικός των "δράκων" τα έβαλε ουκ ολίγες φορές με τους ρέφερι, της χώρας του. Συγχωρεί τα λάθη των και πότε; Υπό ποιον όρο;

"Μερικές φορές η Πόρτο και η Μπενφίκα ωφελούνται από τη διαιτησία, άλλες οι διαιτητές είναι προκατειλημμένοι αρνητικά εναντίον τους. Αλλά λάθη που επαναλαμβάνονται, δεν μπορούν να είναι σύμπτωση. Όταν βλέπω λάθη να επαναλαμβάνονται σε ένα παιχνίδι, εξοργίζομαι. Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα από κανέναν, δεν χρωστώ τίποτε σε κανέναν. Αλλά, ζω από αυτή τη δουλειά."

Γεννήθηκα για να είμαι πρώτος

Βοηθός του Αντρέ Βίλας Μπόας στο "Estadio do Dragao", αλλά από ανάγκη; Τι ορίζει το πεπρωμένο και πως όρισε ο ίδιος τη μοίρα του;

Ο Βίτορ συστήνει τον Περέιρα

"Πέρασα καλά με τον Βίλας Μπόας, μοιραστήκαμε πολλή εμπειρία, αλλά είμαι γεννημένος για να είμαι πρώτος προπονητής. Το να γίνω βοηθός τεχνικού, ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Γεννήθηκα για να είμαι πρώτος προπονητής, για να κάνω τα πράγματα με το δικό μου τρόπο, για να είμαι ηγέτης της δικής μου ομάδας, για να είμαι υπερήφανος για τη δική μου δουλειά."

Στόχοι: Ρεάλ ή Champions League ;

Ο 46άχρονος Πορτογάλος τεχνικός έχει οριοθετήσει του στόχους του. Δεν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι η Μπαρτσελόνα. Είναι κάτι άλλο. Στόχος, αλλά και πεποίθηση.

"[Σε ερώτηση εάν στόχος του είναι να γίνει προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης]. Ονειρεύομαι να κατακτήσω το Champions League, αυτός είναι ο στόχος μου και θα το κερδίσω."

Ο Βίτορ συστήνει τον Περέιρα

Οι τέσσερις χειρότεροι μήνες της ζωής μου

Στάδιο μετάβασης από ποδοσφαιριστή σε προπονητή. Αϋπνίες, αγωνία και διαπίστωση. Διαπίστωση, ότι δεν μπορεί χωρίς ποδόσφαιρο.

"Οι τέσσερις μήνες από όταν σταμάτησα να είμαι ποδοσφαιριστής, μέχρι να γίνω προπονητής, ήταν οι χειρότεροι της ζωής μου. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Προετοιμαζόμουν βράδυ και πρωί για να γίνω προπονητής. Είχα τόσες πολλές ιδέες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ήταν η μοναδική περίοδος που έζησα χωρίς ποδόσφαιρο και αντιλήφθηκα ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω."

Ο Βίτορ συστήνει τον Περέιρα

Ο Α, ο Β και ο Γ....

Ο Βίτορ Περέιρα θέλει παίκτες, αλλά ποια ήταν η στάση του στην Πορτο, όταν το πορτοφόλι των "δράκων" δεν άντεχε την υπέρβαση. Τι έκανε, όμως, με τους παίκτες που δεν του ταίριαζαν;

"Εάν μου πει ο πρόεδρος, ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να έρθει ο ποδοσφαιριστής Α που θέλω, δεν πρόκειται να βγάλω από την τσέπη μου για να τον φέρω, οπωσδήποτε. Το αντίθετο επίσης, εάν ο Α, ο Β και ο Γ δεν μου ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού, δεν παίζουν."

Μουρίνιο - Περέιρα: Η μοιραία συνάντηση

Τον είπαν Special Three (μετά τον Μουρίνιο και τον Βίλας Μπόας). Ο ίδιος το αρνήθηκε, αλλά όταν συναντήθηκε με τον Special One και είχε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία.

"Με τον Μουρίνιο έχω μιλήσει δύο φορές στη ζωή μου, όταν ήμουν στα τμήματα υποδομής της Πόρτο. Ήρθε να δει τα παιδιά και μου είπε: "Καλή τύχη στο παιχνίδι". Του απάντησα ότι "δεν πιστεύω στην τύχη, αλλά στα 90 λεπτά δουλειάς. Πιστεύω πιο πολύ στη δουλειά, παρά στην τύχη. Τότε ο Μουρίνιο επέμενε και μου ανταπάντησε: "Θα σου πω ένα πράγμα. Μπορείς να γίνεις πολύ ικανός, εάν δεν έχεις στο αστεράκι (τύχη)... Τον συνάντησα άλλη μια φορά στο forum της UEFA"

Μπάλα, μεροκάματο και Κουμπίγιας

Τα παιδικά του χρόνια μέσα στην πάλη των γονιών του για την επιβίωση. Η δική του, περνούσε από παιχνίδι, ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο και ποδόσφαιρο. Ο Κουμπίγιας, σημείο αναφοράς του.

"Θέλω να έχω ένα τετράδιο, ένα στυλό και μουσική. Και να είμαι μόνος μου. Ηρεμώ με τη θάλασσα γιατί μεγάλωσα 50 μέτρα από την παραλία και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια εκεί. Όταν ήμουν 15 χρονών στο σχολείο οι συμμαθητές μου έλεγαν ότι ήταν αδύνατο να συζητήσουμε μαζί σου, γιατί όλη τη μέρα μιλάς για μπάλα.

Ο Βίτορ συστήνει τον Περέιρα

Μικρός έβγαινα το πρωί έξω και γυρνούσα βράδυ. Όλη η μέρα παιχνίδι. Σπίτι μόνο για φαγητό. Ο πατέρας μου ήταν υπεύθυνος ρεσεψιόν σε ένα ξενοδοχείο δούλευε και τη νύχτα, για 31 χρόνια, προκειμένου να έχουμε ένα εισόδημα παραπάνω. Δεν είχαμε τα φυσιολογικά οικογενειακά γεύματα όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι. Μάθαμε να παλεύουμε από μικροί.

Η πρώτη μου επαφή με το ποδόσφαιρο είναι όταν ο πατέρας μου με πήγε να δούμε την Πόρτο. Θυμάμαι μόνο ότι μου έλεγε συνέχεια για τον Κουμπίγιας. Κουμπίγιας και Κουμπίγιας, δεν θυμάμαι καν με ποιον έπαιζε η Πόρτο."

Μία με Μέσι, Ρονάλντο και λίγο Ινιέστα

Καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για τον Βίτορ Περέιρα; Μία ιστορία στην οποία εμπλέκονται ένας Πορτογάλος ένας Αργεντινός και ένας Ισπανός.

"Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου είναι μισός Μέσι, μισός Ρονάλντο και ολίγη από Ινιέστα"

πηγή: DN

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ